Összefoglaló 2020. február 29., szombat

Honvéd - DVTK 0-4 (0-0)

A szinte teljesen megtelt vendégszektorból joggal zúgott a "Szép volt, fiúk!", miután négygólos különbséggel is megérdemelten nyert a DVTK, és feljött a tabella 5. helyére. Az OTP Bank Liga 23., egyben a bajnokság harmadik körének első fordulójában Budapesten játszott a DVTK a Honvéd ellen. Az első félidőben sokkal veszélyesebben játszott a Diósgyőr, de nem esett gól. A fordulás után Florent Hasani újabb távoli bombájával gyorsan vezetést szerzett a DVTK. A hátrányba kerülő hazai csapat kijött a kettős fedezékből, a DVTK pedig gyors ellentámadásokkal veszélyeztetett. Mirko Ivanovski gólja már előrevetítette sikert, amit Molnár Gábor és Iszlai Bence biztosított be.

Honvéd - DVTK 0-4 (0-0)


OTP Bank Liga 23. forduló

Budapest Honvéd FC - Diósgyőri VTK 0-4 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2520 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Buzás Balázs, Georgiou Theodoros; Csonka Bence, Zierkelbach Péter).
Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Kálnoki Kis, Batik, Kamber, Aliji - Gazdag, Nagy G., Hidi - Lanzafame, Moutari. Mb. vezetőedző: Pisont István.
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. -  Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Rui Pedro helyett Molnár G. a 71., Kiss T. helyett Egerszegi és Aliji helyett Kukoč a 75., Gazdag helyett Ugrai a 79., Iszlai helyett Cortés a 85., Moutari helyett Uzoma a 86. percben.
Sárga lap: Ivanovski a 23., Kálnoki Kis a 34., Iszlai a 40., Rui Pedro a 43., Batik az 53., Brković a 60., Shestakov a 66. percben. 
Piros lap: Batik a 73., Mezghrani a 83. percben. 
Gólszerző: Hasani (0-1) a 46., Ivanovski (0-2) a 71., Molnár G. (0-3) a 79., Iszlai (0-4, 11-esből) a 84. percben.


Kulcspillanatok

46. perc: Florent Hasani se nem beadta, se nem kapura lőtte a távoli, jobb oldali szabadrúgást, hanem a 16-os előterébe kimozgó Rui Pedrónak gurította, aki szintén laposan és finoman visszatette. A koszovói játékos ezt követően 22 méterről nagy erővel kilőtte a kapu hosszú oldalát, 0-1

71. perc: Iszlai indította a védők mögé belőtt labdával Kisst, aki balról ziccerlabdát adatott a kétségbesetten menteni igyekvő Batikkal Mirko Ivanovskinak, ő pedig 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-2 

73. perc: Második sárgát és piros lapot kapott Batik Bence az Ivanovski elleni szabálytalanságért

79. perc: Molnár Gábor betette a védők közé a labdát, és beindult a 16-oson belülre, az ellenféltől visszakapta, majd higgadtan, több ütemet kivárva a kapuba lőtt, 0-3

84. perc: Hasani húzott jobbról balra befelé a 16-oson belül, mindig egy újabbat tolva a labdán. Amikor lövésre szánta el magát, akkor a labda elakadt, és a játékvezető büntetőt ítélt a DVTK javára, valamint kezezésért második sárgát és piros lapot kapott Mohamed Mezghrani. Iszlai Bence állt a labda mögé, és a kapu jobb oldalába bombázott, 0-4

Edzői értékelések

Pisont István: -  Gratulálok a DVTK-nak, remek futballt mutattak be, jól és taktikusan játszottak. 
Nem tetszett a mi részünkről mutatott rohanó játék. Kevés sikerrel próbáltuk megbontani a zárt védekezést, nem építettük fel a játékot. Nem tetszett, hogy ívelt, hátulról a védők mögé rúgott labdával próbálkoztunk. Nem tudtunk felzárkózni, mert rendre ők szedték össze a lepattanókat. Nagy kritika, hogy nem tudtunk dominálni, semmi nem valósult meg abból, amit terveztünk. Egy-két lehetőség adódott, ha Moutari vagy Gazdag jobban koncentrál, abból talán kialakulhatott volna valami, de az első félidőben többnyire a DVTK akarata érvényesült. 
A második félidő elején megettünk egy szabadrúgás-variációt. Az ellenfél mozgása arra utalt, hogy Ruo Pedro lepörgeti a bejátszott labdát, ehelyett nagyon jól visszatette, Hasani pedig nagy gólt lőtt. Tujvel talán nem látta a labdát, ezért ment be a kapuba. Moutari visszahozhatta volna a csapatot a meccsbe - három méterről csak az üres kapuba kellett volna bepofozni a labdát -, mert ekkor már látszott, hogy a DVTK visszaáll, és azt a kontrajátékot akarja játszani, amit jól tudnak a gyors szélsőikkel. Ezt mi is megtapasztaltuk, a ekkor két-három alkalommal olyan konktrét vezettek, amiből eredményesek lettek.
A kiállítások után felborult a minden, anarchia alakult ki.
Sajnálom a történteket, valami nem passzolt ma. Döntő volt Moutari kihagyott helyzete, akkor még vissza tudtunk volna jönni.
Boldog vagyok, hogy szeretett klubom kispadján tudtam bemutatkozni az NB I.-ben, de a heti munka, a keret kialakítása, az összeállítás, a cserék túlmutattak a hatáskörömön.
Feczkó Tamás: - Óriási dolognak tartom, hogy a legjobban védekező csapat otthonában négy gólt szereztünk. Gratulálok a játékosoknak, mert egész héten tudták és hitték, hogy esélyesként érkezünk Budapestre, és le is győztük a Honvédot. Az első félidőben látottakkal maradéktalanul elégedett vagyok, csak a gól hiányzott. Uraltuk a mérkőzést, jó helyen szereztünk labdát, csak nem jól fejeztük be a támadásainkat. A szünetben azt kértük a labdarúgóktól, hogy folytassák ugyanazt a játékot, mert biztos, hogy ebből a sok helyzetből legalább egyszer betalálunk. A vezető gólunk utáni 6-8 perc nem tetszett, a Honvéd átvette az irányítást, Moutari ajtó-ablak ziccert hibázott, és volt másik helyzetük is. A csapatom erejét mutatja, hogy idegenben négy gólt szereztünk, és ha nem könnyelműsködjük el a végén a helyzeteket, és nem a közönségnek játszunk, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség.
Jó úton járunk, hogy az idegenbeli sorozatunk még hosszabb legyen, de tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer, reméljük, ez minél később fog. A következő mérkőzéssel foglalkozunk, továbbra is az a célunk, hogy stabil középcsapat legyünk, de ahogy a szurkolók, mi a legjobbat szeretnénk kihozni ebből az évből.
Gratulálok Kispest legnagyobb királyának, hogy végre odakerült, ahová kell, de ez nem az ő csapata volt. Majd akkor szidják a szurkolók, ha a saját csapatával kap ki.