Összefoglaló 2020. március 3., kedd

Iszlai Bence: Végig kézben tartottuk az eseményeket

Iszlai Bence a negyedik büntetőt értékesítette magabiztosan ebben a bajnokságban, de rengeteg támadás is tőle indult a Honvéd - DVTK bajnokin, ahol fölényes diósgyőri siker született.

Iszlai Bence: Végig kézben tartottuk az eseményeket


- Mennyi a rekordod, hány büntetőt értékesítettél eddig egyhuzamban?
- Ezt nem tudom, de az belém vésődött, hogy az első rontott 11-esemet éppen Boti (Antal Botond - a szerk.) fogta meg 2013-ban egy Haladás - KTE meccsen. Góljaim nagy részét büntetőből szerzem, de nem figyelem folyamatosan a számokat, ám éppen a hétvégén néztem utána, hogy az NB I.-ben 19-ből 16-ot értékesítettem (ebből hármat is Tomáš Tujvel ellen -  a szerk.).

- Ennyire magabiztis győzelmet aratott a DVTK, mint a végeredményből következik? 
- Az egész mérkőzésen kezünkben tartottuk az eseményeket. Jól felkészültünk a Honvéd három belső védős játéka ellen, minél gyorsabban a szélekre vittük ki a játékot, és ott építkeztünk. Az első félidőben ez szinte tökéletesen sikerült, néhány periódusban 2-3 percig birtokoltuk a labdát, sorra alakítottuk ki a lövőhelyzeteket, hasonlóval nem sok csapat dicsekedhet a Honvéd otthonában.
A mester a félidőben nem csak megdicsért, hanem látszott is rajta, hogy elégedett. A focit még mindig gólra játsszák, de nyugodtak voltunk, mert éreztük, ez a meccs csak a miénk lehet. 
A második félidőben megérkeztek a gólok is, kétgólos hátrányban úgy érzem, az ellenfelünk szétesett, sorra hibáztak, villantak a piros lapok, ekkor már könnyű dolgunk volt. 

- Mit jelentett a gólörömöd, nem örültél a gólnak?
- Dehogy, azt mutattam a társaknak, ugyan beleért Tujvel, de nincs ok izgalomra, erősen rúgtam. Ilyenkor, ha el is találja az irányt a kapus, akkor is csak hozzá tud érni, míg egy gyengébb lövésnél esélyt kap a védésre. 

- De ne csak a gólodról beszéljünk, rengeteg támadás indult tőled, mintha te mozgattad volna szombaton a DVTK-t. 
- Én is úgy érzem, ez a jobb meccseim közé tartozott. Hárman játszunk középen, Rui Pedro és Márkvárt Dávid előrébb, én kissé hátrébb, nekem onnan kell szervezni a játékot, most tényleg összejött minden. Az ellenfél két támadóval játszott, így mögöttük nekem nagyobb területem maradt, ahol el tudtam kérni a labdát, és meg is tudtam játszani, értelemszerűen nehezebb a dolgom, amikor mindig a nyakamon lóg valaki.

- Ízlelgetjük, elsőre el talán sem akarjuk hinni, de a DVTK az Újpest elleni találkozó esélyese.
- Mindig az ilyen mérkőzések a legveszélyesebbek. Nem hagyjuk magunkat megtéveszteni, az Újpest egy jó csapat, igaz nincsenek csúcsformában. Ismerjük a keretüket sok jó játékossal, és egy jó edző irányítja őket. Mi az idén elkaptuk a fonalat, és hazai pálya, a közönség támogatása amúgy is mellettünk szól. Maguktól nem jönnek a győzelmek, küzdeni kell továbbra is, és ha ezt szem előtt tartjuk, akkor pontokra váltjuk az esélyünket.