Összefoglaló 2019. augusztus 17., szombat

Fehérvár - DVTK 5-1 (1-1)

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában álomszerűen kezdett a DVTK Székesfehérvárott, Prosser Dániel nem csak megszerezte a 26. másodpercben a vezetést, hanem utána is újabb helyzeteket alakított ki. Az első negyedóra végéhez közeledve a hazaiak egyenlíteni tudtak, majd Dušan Brković kissé szigorú kiállítása miatt hátrányba kerültek. A második játékrész első helyzetét is a DVTK alakította ki, de utána a hazaiak érvényesítették a létszámfölényüket. A találkozó után a vendégszurkolók hosszú perceken keresztül éltették a hősiesen küzdő csapatot.

Fehérvár - DVTK 5-1 (1-1)


OTP Bank Liga 3. forduló

MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 5-1 (1-1)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3586 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Huszár Balázs, Szalai Dániel; Szőts Gergely, Vad II István).
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Hangya - Kovács I., Huszti, Elek, Petriak - Milanov, Futács. Vezetőedző: Marko Nikolić.
DVTK: Danilović - Shestakov, Brković, Karan, Polgár - Márkvárt, Szabó B. - Hasani, Tajti M., Zsolnai - Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Zsolnai helyett Tamás M. a 45., Szabó B. helyett Tóth Ba. a 60., Milanov helyett Hodžić a 72., Tajti M. helyett Vági a 73., Huszti helyett Hadžić a 74., Futács helyett Pátkai a 77. percben.
Sárga lap: Tajti M. és Huszti az 55., Szabó B. az 55., Futács a 68., Tóth Ba. a 72. percben.
Piros lap: Brković a 43. percben.
Gólszerző: Prosser (0-1) az 1., Elek (1-1) a 13., Futács (2-1) az 53., Juhász R. (3-1) a 73., Hodžić (4-1) a 75., Hodžić (5-1) a 85. percben.


Kulcspillanatok

1. perc: Az első diósgyőri támadás végén, mikor 26 másodperc telt el a játékidőből, Zsolnai balról érkező beadását Juhász elvétette, középen Prosser Dániel helyezkedett jó helyen, lövésébe Kovácsik beleért, de védeni nem tudta, 0-1

13. perc: Egy kapu előtti kavarodást követően előbb a keresztlécről lejött a labda, majd Elek Ákos húzta közelről a hálóba, 1-1. A volt diósgyőri látványosan nem ünnepelte a gólját

43. perc:  Második sárgát, és piros lapot kapott Dušan Brković, aki elé bedőlt Petriak. Szigorú döntés született

53. perc: Kovács lépett be a jobb oldalon a védők mögé, laposan középre tette, ahol Futács Márkó egyből a hálóba továbbított, 2-1. Ő sem ünnepelt látványosan

73. perc: Hazai szabadrúgás után Juhász fejese a bal oldali kapufán csattant, majd a kipattanó a vetődő Branislav Danilović hátáról került a hálóba, 3-1 (A találkozó jegyzőkönyvébe Juhász került be gólszerzőként, ezért mi is neki számoltuk el a találatot.)

75. perc: Armin Hodžić elment a jobb oldalon, a 16-oson belül egy higgadt cselt is be tudott mutatni, majd a bal alsó sarokba lőtt laposan, 4-1

85. perc: Armin Hodžić kapott labdát a leshatáron, megfordult, és közelről a tehetetlen Danilović mellett a hálóba lőtt, 5-1

Edzői értékelések

Marko Nikolić: - Gratulálok a játékosoknak! Nem csak a mai mérkőzés miatt, hanem erősen kezdtük a bajnokságot. A három győzelem során 11 gólt lőttünk, azaz majdnem négy gólt szereztünk mérkőzésenkénti átlagban. De azt mondom, a földön kell maradni, még csak a bajnokság elején járunk.
Ma jó mérkőzést játszottunk, pedig egy ilyen nyitány után mindig nehéz, hihetetlen, hogy a 26. másodpercben hátrányba kerültünk. Az első tíz percben nagyon idegesek voltunk, ezért fontos, hogy gyorsan sikerült egyenlíteni.
A DVTK agresszíven, sok szabálytalansággal játszott, a szünetben mondtuk is a játékosoknak, hogy nyugodjanak le, és a saját játékunkra figyeljenek. Azt gondolom, a közönség is élvezte a mérkőzést, a sok helyzetet, a sok gólt.
Fernando Fernández: - Két különböző mérkőzést láttunk ma. Az első addig tartott, amíg teljes létszámban nyílt mérkőzést játszottunk, ezt követően viszont fölénk kerekedett az ellenfél.
Amíg 22-en játszottak, az történt, amire egész héten készültünk, és amit elterveztünk. Megkönnyítette a dolgunk a gyors vezetés, de mindig nehéz a jó erőkből álló, és ezen az estén kifejezetten támadó felállásban játszó Fehérvár ellen. 
Létszámhátrányban mindig nehéz játszani. Könnyű lenne, a játékvezetőt emlegetni, de sosem szoktam, most sem teszem. Egy rutinos játékosnak jobban kell figyelni az első sárga lap után, még akkor is, ha Petriak nagyon okosan keresztezett Brković előtt. Inkább azzal foglalkozok, hogy könnyű gólokat szerzett az ellenfél: két gólt, pontrúgás, egyet bedobás után kaptunk, ez nem a létszámhátrány, hanem a koncentráció hátránya miatt történt.
Az eredmény miatt szomorú vagyok, mert egy nagy különbségű vereséget szenvedtünk, azonban egészen másként is alakulhatott volna. 
A mai napon minden összeesküdött ellenünk, kezdve Adukor kiválásával a bemelegítés során, utána jött a kiállítás és a többi.
Most fel kell készülni a Mezőkövesd ellen, mert bebizonyítottunk, egyenlő létszám mellett bárki ellen partiban vagyunk.