Összefoglaló 2019. szeptember 1., vasárnap

FTC - DVTK 1-0 (1-0)

AZ OTP Bank Liga 5. fordulójában hamar létszámhátrányba került az FTC a DVTK ellen. Az első félidőben Branislav Danilović bravúrral védett büntetőt, majd a hazaiak erősen lesgyanús helyzetből megszerezték a vezetést. A folytatásban az FTC kissé visszahúzódott, és gyors ellentámadásokra játszott, a DVTK pedig a hajrában elsősorban centertezésekkel próbálkozott, de az egyenlítés nem sikerült.

FTC - DVTK 1-0 (1-0)


OTP Bank Liga 5. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna, 8055 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Szalai Balázs; Farkas Ádám, Szőts Gergely).
FTC: Dibusz - Botka, Blažić, Dvali, Ćivić - Sigér, Ihnatenko - Isael, Bőle, Zubkov - Sihnevich. Vezetőedző: Serhii Rebrov.
DVTK: Danilović -  Shestakov, Brković, Karan, Tamás M., Vági - Hasani, Márkvárt, Szabó B. - Tabaković, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Vági helyett Polgár a 7., Szabó B. helyett Tóth Ba. a 65., Bőle helyett Varga R. a 79., Sigér helyett Kharatin a 86., Hasani helyett Korbély a 89., Zubkov helyett Frimpong a 90+1. percben.
Sárga lap: Tamás M. és Zubkov a 31., Botka az 55., Shestakov az 57., Bőle a 60., Tabaković a 80. percben.
Piros lap: Isael az 5. percben.
Gólszerző: Sihnevich (1-0) a 37. percben.

Kulcspillanatok

5. perc: Piros lapot kapott Isael, mert megtaposta a földön fekvő Vágit

25. perc: Büntető a hazai csapat javára. Bőle lapos, jobbra tartó lövését Danilović védte, majd a társak tisztáztak

37. perc: Ćivić tört be balról a 16-oson belülre, élesen középre lőtte a labdát, ahol az érkező Mikalai Sihnevich közelről, erősen lesgyanús helyzetbőla hálóba tessékelte azt, 1-0

Edzői értékelések

Serhii Rebrov: - Nem számítottunk arra, hogy 85 percen keresztül 10 emberrel játszunk, de büszke vagyok a csapatra. Tíz emberrel is domináltunk, igaz a második félidőben elfáradtunk, ilyen időben nagyon nehéz játszani. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, ránk fér a pihenő.
Fernando Fernández: - Összességében nagyon rossz eredményt értünk el. Nagyon rosszul játszottunk az első félidőben, félt a csapat, könnyű labdákat veszítettünk, a gól előtt könnyen tört be a 16-oson belülre Ćivić, egyszerűen nem voltunk benne a meccsben. A második félidőben más arcunkat mutattuk, helyzeteket alakítottunk ki, sajnos nem tudtunk egyet sem értékesíteni.
Úgy terveztük, hogy minél kevesebb területet adunk az FTC-nek, mert nagyon jól használják ki azt. Egy negatív széria után érkeztünk a Budapestre, az FTC nagyon erős csapat, ezért elsősorban az volt a célunk, hogy végig mérkőzésben maradjunk, és így is történt, megvolt a lehetőségünk. A védelem működött is, a fő gondot az jelentette, hogy nem tudtunk gólt szerezni.
A bajnokság kezdete előtt is ismertük a sorsolást, az elejétől tudtuk, hogy az eleje nagyon nehéz lesz. Öt mérkőzés ment le a bajnokságból, a célunkat csak májusban tudjuk elérni.
A válogatott mérkőzések miatti szünet szünet nem jön jókor, mert így csak egy héttel később tudunk kilábalni a hullámvölgyből.