Összefoglaló 2019. szeptember 14., szombat

DVTK - ZTE 1-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában egy szöglet után szerzett Dušan Brković-góllal szerzett vezetést a DVTK az első félidőben. A szünet után is rengeteg helyzetet alakított ki a DVTK, de vagy nem céloztak pontosan, vagy a ZTE védői szabálytalankodtak sárga lapot érően, ami miatt két vendégnek is villant a piros lap.

DVTK - ZTE 1-0 (1-0)


OTP Bank Liga 6. forduló

Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2961 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Albert István, Horváth Róbert; Takács János, Lovas László)
DVTK: Danilović -  Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Iszlai, Márkvárt - Prosser, Rui Pedro, Korbély - Hasani. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis G., Bedi - Stieber, Mitrović, Barczi - Radó.  Vezetőedző: dr. Dobos Barnabás.

Csere: Mitrović helyett Bobál G. a 46., Stieber helyett Bobál D. a 67. Barczi helyett Hudák M. a 69., Rui Pedro helyett Szabó B. a 75., Prosser helyett Shestakov a 79., Korbély helyett Bacsa a 82. percben.
Sárga lap: Iszlai a 13., Bacsa a 90., Bobál D. a 90+3. percben.
Piros lap: Devecseri a 65., Kocsis a 89. percben.
Gólszerző: Brković (1-0) a 38. percben.


Kulcspillanatok

38. perc: Hasani jobb oldali, lapos szöglete kapura pattant egy védő lábáról, Demjén kapus a gólvonalról kézzel kikanalazta, végül Dušan Brkovićról került a hálóba a labda, 1-0

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Tökéletes célfutballt játszottunk, ez a győzelem a szívnek, az akaratnak és a szenvedélynek köszönhető. Játékban még van hová továbbfejlődnünk.
Nyugodtabb lettem volna, ha 1-0 után lezárjuk a mérkőzést, de büszke vagyok a játékosokra, hogy csúsztak-másztak, kifutották magukat. Többször kerültünk a védelem mögé, többször alakítottunk ki gólszerzési lehetőséget. 1-0 után több helyzetünk is adódott, gondolok többek között a 46. percben kialakított legnagyobb ziccerünkre, rögtön a szünet után. Az ilyen helyzetekből gólt kell szerezni. Rengeteg olyan lövésünk volt, amikor 16 méterről nem találtuk el a kaput.
A mai napon a legfontosabb, hogy miután rengeteget gyakoroltuk, hogy hátul hogyan kell nullára lehozni egy mérkőzést, meg is valósítottuk azt.
Ebből a győzelemből táplálkozhat minden játékos, mert visszaszerezte a csapat az önbizalmát.
Örülök, hogy a szurkolókat bele tudtuk hergelni a mérkőzésbe, mert utána ők hergeltek bele minket a győzelembe. Ezek a győzelmek csak együtt sikerülhetnek, mert ne feledjük, az a legfontosabb, hogy minél többször szerezzünk három pontot.
Az új játékosok közül Rui Pedro és Iszlai Bence sem játszott tétmérkőzést a tavasz vége óta, nincsenek olyan állapotban, mint a többiek, de szívüket-lelkület kitették a pályára, úgy kellett lehúzni őket.
Jól játszó és szervezett ellenfelet győztünk le. Örülök, hogy ennyiszer hoztuk kellemetlen helyzetbe az ellenfél védekező játékosait, ami miatt sokat kellett szabálytalankodniuk.
A játékosok mindent alárendeltek a sikernek, csapatként nyertünk, nem játékban domináltunk, hanem akarattal döntöttük el a mérkőzést.
A szurkolók azért jönnek ki, hogy győzelmet ünnepeljenek és minél több gólt lássanak, viszont még nem vagyunk olyan helyzetben, hogy gólokkal nyerjünk. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy nyertünk, erre utaltam az elején a célfutballal. Ha majd fejlődünk játékban, akkor joggal várják el tőlünk a többgólos győzelmet is
Köszönjük a szurkolóknak, hogy az utolsó másodpercig mellettünk álltak!
Dobos Barnabás: - Nem vagyok elégedett, hiszen nem szereztünk pontot, pedig rászolgáltunk volna
A mezőnyben hiába játszottunk jól, a helyzetkihasználásunk továbbra sem jó, a befejezéseket is pontosítani kell. A kontrák elleni védekezésben olyan hibákat követtünk el, aminek következtében kipontozódott két játékos. A diósgyőri vezetést követően szerettünk volna egyenlíteni, feltoltuk a védekezésünket, azonban ezen a szinten meg kell oldani a védekezést, közelebb kell állni az ellenfélhez, és akkor nincs vita. Mindenképpen több volt számunkra ebben a mérkőzésben.