Összefoglaló 2019. október 26., szombat

Paks - DVTK 1-2 (0-1)

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában az első félidőben egy szép szabadrúgás-kombinációt követően Mirko Ivanovski fejesével szerzett vezetést a DVTK. A fordulás után a hazaiak egyenlítettek, azonban Iszlai Bence értékesítette a Tamás Márk lerántásáért megítélt büntetőt, és idegenben győzött a DVTK. A találkozó után Feczkó Tamás elmondta: "Nagyon bízom benne, hogy jövő héten visszatérnek a szurkolóink, és közösen még erősebbek leszünk".

Paks - DVTK 1-2 (0-1)


OTP Bank Liga 10. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Paks, 1397 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (Király Krisztián, Becséri Gergely; Szilasi Szabolcs, Molnár Attila).
PFC: Holczer - Osváth, Lenzsér, Poór, Szabó J. - Papp K., Simon Á. - Könyves, Balogh B., Hahn - Fejős. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Shestakov, Rui Pedro, Korbély - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Ivanovski helyett Hasani a 44., Fejős helyett Remili a 46., Simon Á. helyett Kecskés T. az 56., Korbély helyett Prosser a 62., Rui Pedro helyett Vági a 84., Hahn helyett Báló a 86. percben.
Sárga lap: Poór a 21., Szabó J. a 38., Könyves az 50., Korbély az 52.,Lenzsér a 64., Iszlai a 65., Tamás M. a 71., Rui Pedro a 85. percben.
Gólszerző: Ivanovski (0-1) a 14., Könyves (1-1) az 59., Iszlai (1-2, 11-esből) a 64. percben.


Kulcspillanatok

14. perc: Diósgyőri oldalszabadrúgás jobbról, az oldalvonal mellől, a hazai kispad elől. Márkvárt nem középre adta, hanem kissé jobbra, a bemozduló Rui Pedrónak, aki belekanalazott, és a berobbanó Mirko Ivanovski belestukkolt a labdába, ami a hálóban kötött ki, 0-1

59. perc: Szabó J. adott középre balról, az alapvonalról, középen Könyves Norbert a jobb fölső sarokba lőtt, 1-1

64. perc: Márkvárt oldalszabadrúgásába Brković belecsúsztatott, majd középen Tamás Márk lerántásáért büntető a DVTK javára. Iszlai Bence állt a labda mögé, és laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1-2

Edzői értékelések

Szivics Tomiszláv: -  Mind a két csapatnak szüksége volt a három pontra, és ez látszott is a mérkőzésen. A kapott gól után elveszítettük a hitet, és nem találtuk a kulcsot a probléma megoldásához. Sok technikai hibát követtünk el, rossz passzok miatt nem tudtuk megtartani a labdát. A második félidőben száz százalékot nyújtottak a srácok, harcoltak, küzdöttek, és amikor kiegyenlítettünk, akkor újra olyan hibát követtünk el, ami gólt eredményezett. A végén mindent megtettünk, Szabó János már csatárt játszott, de nem sikerült újra egyenlíteni. Két pontrúgás után kaptunk két gólt, vereség lett az eredménye.
Feczkó Tamás: -  Az első félidőben teljesen kontrolláltuk a játékot, a gólunk mellett egy hatalmas ziccerből is eredményesek lehettünk volna, amit, ha értékesítünk, akkor könnyebbé válik a második játékrész.
A szünet után is támadólag léptünk fel, szerettük volna lezárni a mérkőzést, azonban az ajtó-ablak ziccerünk kimaradt.
A Paks cseréi jól szálltak be a mérkőzésbe, új lendületet hoztak. A szurkolók biztosan élvezték a mérkőzést, a játékosok szívüket-lelkület kitették a pályára. Az első félidő taktikailag, a második "szívügyileg" volt rendben.
Ezúttal kevesebb, három ziccert alakítottunk ki, de ilyen az élet, ezzel nyertük meg a mérkőzést. Annak külön örülök, hogy idegenben is hatékonyan tudtunk játszani. Mióta én irányítom a DVTK csapatát, öt gólunkból négyet pontrúgás után szereztünk. Ugyanúgy gyakoroljuk ezeket a játékhelyzeteket, mint a ziccerek kialakítását. Egyelőre ebből élünk, amikor gördülékenyebb lesz a támadójátékunk, nyugodtabbak leszünk a kapu előterében, akkor majd abból rugdossuk a gólokat.
Nagyon bízom benne, hogy jövő héten visszatérnek a szurkolóink, és közösen még erősebbek leszünk. És akkor a mérkőzés után nem csak az öltözőben, hanem a szurkolótáborral közösen is ünnepelhetünk.