Összefoglaló 2020. január 25., szombat

ZTE - DVTK 1-3 (0-0)

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában Zalaegerszegen játszott a DVTK, és az első félidőben számtalan helyzetet, közte néhány ziccert alakított ki, gól azonban nem esett. A második félidő elején büntetőből szereztek vezetést sa hazaiak, amit Dušan Brković szöglet után kiegyenlített, majd nem sokkal később a másik középső védő, Polgár Kristóf a vezetést is megszerezte. A ráadásban Florent Hasani biztosította be a győzelmet, ami sorozatban a harmadik idegenbeli siker.

ZTE - DVTK 1-3 (0-0)


OTP Bank Liga 17. forduló

ZTE FC - Diósgyőri VTK 1-3 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2051 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Szert Balázs, Szalai Balázs; Németh Ádám, Szilasi Szabolcs).
ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis G., Mitrović - Stieber Z., Bobál G., Radó - Ikoba. Vezetőedző: dr. Dobos Barnabás.
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Tamás M. - Márkvárt, Vági - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Bobál G. helyett Katelaris a 63., Radó helyett Babati a 65., Ivanovski helyett Tabaković és Mitrović helyett McWoods a 76., Rui Pedro helyett Cortés a 81., Kiss T. helyett Egerszegi a 88. percben,
Sárga lap: Bedi a 60., Mitrović a 64., Babati a 90. percben.
Gólszerző: Bobál G. (1-0) a 47., Brković (1-1) az 53., Polgár (1-2) a 61., Hasani (1-3) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

47. perc: egy ártalmatlan helyzetben labdát vesztett a DVTK a saját térfelén, majd egy balszerencsés mozdulat után büntetőhöz jutottak a hazaiak. Bobál Gergely állt a labda mögé, és a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-0

53. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Hasani beadását Tamás fejelte kapura, Dušan Brković az ötösön belekanalazott, így került a hálóba, 1-1

61. perc: Távoli diósgyőri szabadrúgás, de beívelés helyett a szélen induló Shestakov kapta a labdát, aki középre ívelt, és szinte a gólvonalról a berobbanó Polgár Kristóf a hálóba fejelt, 1-2

90+2. perc: Egerszegi passzán tolt befelé egyet a jobb oldalon Florent Hasani, majd egy lépés után 15 méterről, jobbról kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-3

Edzői értékelések

dr. Dobos Barnabás: - Sajnálom, hogy az 1-0-s vezetés után nem tudtuk megtartani az előnyünket, sőt pontot sem szereztünk. Két pontrúgást nem tudtunk hatástalanítani, a mai napon nem volt bennünk annyi, hogy ziccereket alakítsunk ki.
A DVTK nem lepett meg minket, hanem fölénk kerekedett, nem tudtuk kihozni a labdát, nem voltunk elég precízek. A félidő felétől megtaláltuk azokat a fogásokat, amivel nekünk is megvoltak a lehetőségeink, és a második félidő elején megszereztük a vezetést is. Meg kell tanulni megtartani ezt, illetve növelni. Kell az összefogás, az elmúlt három évben a DVTK is az utolsó fordulóban maradt benn, nekünk is szükségünk van a nézők türelmére.
Feczkó Tamás: - Nincs az országnak olyan szeglete, ahol ne éreznénk magunkat hazai pályán. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen sok szurkoló elkísért minket ilyen hidegben Zalaegerszegre!
Óriási gratuláció jár a csapatomnak, hiszen Zalaegerszegen 44 éve nyert utoljára bajnoki mérkőzést a DVTK. Hátrányból kellett győzni egy jól felkészített és taktikus csapat ellen. A 4. percben már két góllal kellett volna vezetnünk, ziccerig játszottunk, a következő mérkőzéseken nem lehet ennyi helyzetet kihagyni. Ugyanakkor látni kell a pozitívumokat is, hogy mennyi helyzetet tudtunk kialakítani, 
A kezdeti rohamok után feljött az ellenfél, mert 90 percen keresztül nem lehet nyomni, de fizikálisan jól nézünk ki, és az idő előre haladtával egyre tovább bírjuk majd az egészpályás letámadást.
Nem a levegőbe beszéltem, amikor azt mondtam, a 3 pontért érkezünk, az első másodperctől támadóan léptünk fel. A cél az volt, hogy minél hamarabb szerezzük meg a vezetést, ha ez nem sikerül, akkoz az utolsó percekben döntsük el a mérkőzést. Ült a játékunk, csak a vezetést követő 15-20 percbeli játékkal van hiányérzet, akkor nem domináltunk, viszont a kontrákkal hamarabb lezárhattuk volna a meccset. Ma minden játékos hozzátett a sikerhez, igazi csapatként győztünk. 
Ritkán dicsérem a játékosaimat nagy nyilvánosság előtt, de most megemelnem a kalapom előttük, mert olyan teljesítményt nyújtottunk.