Összefoglaló 2019. augusztus 18., vasárnap

Jászberényi FC - DVTK tartalék 2-1 (0-1)

Jászberénybe látogatott a DVTK - ezúttal is csak saját nevelésű fiatalokkal felálló - tartalék csapata az NB III. Keleti csoportjának 3. fordulójában.

Jászberényi FC - DVTK tartalék 2-1 (0-1)


NB III. Keleti csoport 3. forduló

Jászberényi FC - DVTK tartalék 2-1 (0-1)

Jászberényi Városi Stadion, 150 néző. Játékvezető: Dobai János (Kövér Tamás, Bereczki Bence).
Jászberényi FC: Miski - Szőllősi, Ludasi, Süttő, Pálinkás, Király O., Lakatos B., Ilkovics, Sándor I., Gresó, Szemere. Vezetőedző: Németh Gyula.
DVTK tartalék: Pápai - Orosz D., Farkas M., Orosz M., Budaházi - Gönczi, Tóth Bo. - Zsiga M., Csávás, Korbély -  Boros G. Vezetőedző: Vég Csongor.

Csere: Csávás helyett Mertse az 58., Király O. helyett Balogh B. a 63., Korbély helyett Jónyer a 70., Zsiga M. helyett Nagy Z. a 75., Szőlőssi helyett Győrfi a 80., Ludasi helyett Penczner a 90. percben.
Sárga lap: Orosz M. a 40., Gresó az 57., Lakatos B. a 63., Sándor I. a 85. percben.
Gólszerző: Csávás (0-1) a 32., Gresó (1-1) a 76., Ludasi (2-1) a 79. percben.

Kulcspillanatok

31. perc: Csávás vezette befelé a labdát balról, lövése megpattant egy védő játékoson es a halóba pörgött a labda, 0-1

76. perc: Hosszú indításra jött ki Papai kapus, a diósgyőri nevelésű Gresó Mátyás elé fejelte a labdát, aki az üres kapuba emelt, 1-1

79. perc: Balról érkező beadást bólintotta Ludasi Martin a hosszún a kapuba, 2-1

Vezetőedzői értékelés

Németh Gyula: - Kellemes üde színfolt volt a DVTK fiatal csapata, mert megmondom őszintén nem számítottam ilyen nehéz meccsre. Azért lehet a gyerekeket tanítani a focira. Vezetést szereztek egy szerencsés góllal, ha nincs ilyen akaraterőnk és nem vagyunk ilyen jó állapotban két győzelem után, akkor lehet ki is tudtunk volna kapni. Gratulálok a diósgyőri fiataloknak és persze a csapatomnak is.

Vég Csongor: - Elsőként szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, mert nagy energiát tettek bele hogy, megfordítsák az eredményt. De a mi a fiatal csapatunkra is igaz, hogy megpróbáltak mindent megtenni a pontszerzés érdekében a bajnokság egyik legjobb csapata ellen. A hetvenedik percig nagyon taktikus és fegyelmezett játékot nyújtottunk. Azonban ahhoz, hogy pontokkal tudjunk távozni egy ilyen jól felkészített csapat ellen, nem elég csak a küzdés és az extra kapus teljesítmény. Sokkal bátrabban és okosabban kell játszanunk a labdával és itt nem a labdás játékosra gondolok, hanem körülötte álló másik 9 mezőnyjátékosra. Az előző két fordulóban nem voltunk versenyképes csapat. Ez a mérkőzés viszont jó alap a következő fordulókra. Volt szenvedély és küzdő szellem. Úgy ahogy egy DVTK játékostól elvárható mindenhol. Dolgozunk azon a jövőben, hogy a játék minősége is arányban legyen az alázatos játékkal.

Fotó: Berény Foci Média