Összefoglaló 2019. november 3., vasárnap

Cegléd - Aluinvent DVTK 84-82

A női kosárlabda bajnokság 7. fordulójának zárómérkőzésén Cegléden lépett pályára az Aluinvent DVTK, ahol egy hullámzó mérkőzésen a végletekig kiélezett hajrában a házigazda jobbnak bizonyult, és némi meglepetésre 84-82-re megnyerte az összecsapást.

Cegléd - Aluinvent DVTK 84-82


Mindkét gárda három idegenlégióssal a kezdte a mérkőzést, a DVTK-ban Medgyessy sérülése miatt ezúttal is Szücs Réka kezében volt a karmesteri pálca. Higgins kosarára Goree válaszolt egy 2+1-essel, majd Szücs és Walker-Kimbrough növelte a vendégek előnyét, miközben Březinová is eredményes volt (4-7). A vendégcsapat megnyomta a következő perceket, nem akartak semmit a véletlenre bízni, Pusztai hármasa után időt is kért Carrasco mester (4-12). Higgins sikeres büntetői után Szücs Rékának öt másodpercre volt szüksége, hogy a gyűrűbe találjon, majd az amerikai hátvédek villantak meg mindkét oldalon (8-16). A folytatásban kinyílt a gólzsák, a védekezéssel nem törődve szórták a kosarakat a csapatok, a differencia azonban Kányási duplája után sem változott (14-22). És mint később kiderült, a negyed végéig sem, ugyanis a hazaiaktól Révész Luca és Böröndy Dominika, míg a piros mezesektől Goree és Škorić célzott pontosan (18-26). 

A második etapból másfél perc telt el, mire Walker-Kimbrough közelről betalált, erre Kobolák egy kettessel, Morrison középtávolijára Gorjanácz egy triplával reagált (23-30). Sőt, Morrison egy jó büntetőjét követően az ex-diósgyőri gyorsan bedobta második hárompontosát is, ráadásul Higgins négy pontjával tovább faragta a házigazda hátrányát (30-31). A DVTK leblokkolt, és ezt kihasználva Swanier tempójával már a Ceglédnél volt az előny, ezt tapasztalva Cziczás László avatkozott közbe egy időkéréssel. Csapata majd háromperces gólcsendjét tört meg Morrison, és a következő támadásból Shatori is bevágott egy hármast (32-36). A találkozó tovább hullámzott, Březinová kettesével, majd Gorjanácz sorozatban dobott hét egységével a vendéglátó ugrott meg. A szünetig még Goree dobta be a büntetőit, de a félidő eredményét Király alakította ki (43-38). 

A fordulás utáni percekben rákapcsolt a vendégcsapat, Goree kettese után Walker-Kimbrough vágott be egy hármast, ezzel egalizáta az állást. A második félidőben kezdő Zele ugyan négy pontot dobott a folytatásban, azonban a negyed felénél Higgins 2+1-es akciójával újra megnyugtatóbb volt a Cegléd előnye (54-47). Szücs két jó büntetőjét, majd Kányási közelijét jegyezhettük fel, Gorjanácz hármasa után Skoric duplájával kapaszkodott a Diósgyőr (57-53). A hazaiak már kilenc ponttal is vezettek, amikor riadót fújt az Aluinvent DVTK, és zsinórban szerzett hat légiós-góllal megkezdte a felzárkózást (62-59). Sőt, a csapatkapitánya duplájával a negyed végére minimálisra csökkentette a különbséget a vendég együttes (62-61). 

Roppant izgalmas záró negyedre volt kilátás, és nem is okoztak csalódást a csapatok. Lendületben maradt a DVTK, Kányási és Szücs hárompontosa között Morrison is beköszönt, de a Cegléd magára talált és a fantasztikus napot kifogó Gorjanácz vezérletével a negyed felénél megfordította az állást (76-71). Nem is következhetett más, mint diósgyőri időkérés, ami után a szintén jól játszó Szücs közelije úgy kellett, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Higgins csak az egyik büntetőjét értékesítette, Walker-Kimbrough keze azonban nem remegett meg, hármasával egy pontra olvadt a hazai előny (77-76). Révész duplája után Zele dobálta be hidegvérrel a büntetőit, de az idő egyre fogyott (79-78). Két Gorjanácz-büntetőre Shatori válaszolt egy középtávolival, viszont egy hasonló dobással a hazaiak cseh légiósa, Březinová labdája is a gyűrűbe hullott (83-80). 52 másodperc maradt hátra a mérkőzésből, amikor a DVTK újabb időkéréssel igyekezett rendezni a sorait. A kulcsfontosságú támadást Goree góllal fejezte be, most jött is a hazai time-out. Ezt követően Swanier csak az egyik büntetőjét dobta be, Cziczás László kikérte az utolsó idejét, azonban a maradék 12 másodpercben már nem sikerült megcsinálni azt a bravúrt, amit a Basket Landes véghez vitt szerdán, győzött a hazai csapat (84-82). 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 7. forduló

VBW CEKK Cegléd - Aluinvent DVTK 84-82 (18-26, 25-12, 19-23, 22-21)

Cegléd, Gál József Sportcsarnok, 200 néző Játékvezetők: Frányó Péter, Vida József, Oláh Márk.
Cegléd: Gorjanácz 29/18, Higgins 19/3, Březinová 15/3, Swanier 9, Szirony. Csere: Böröndy D. 4, Révész L. 4, Kobolák 2, Király 2,. Vezetőedző: Gabriel Carrasco.
DVTK: Szücs R. 13/3, Walker-Kimbrough 17/9, Pusztai 3/3, Goree 17, Morrison 11. Csere: Kányási 7/3, Škorić 8, Katona, Zele 6, Kiss A. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Gratulálunk az ellenfélnek, néhány játékosa ihletett formában játszott ma este. Fájó vereség ez, melyet reményeim szerint a bajnokság hátra lévő szakaszában ki fogunk tudni javítani. Elkövettünk számos buta hibát, jól fog jönni nekünk a válogatott mérkőzések miatti szünet az Európa Kupa-meccs után. November végére reményeink szerint felépülnek a sérült játékosaink. 

 

Az Aluinvent DVTK a következő héten egy mérkőzést játszik, majd a válogatott Eb-selejtező mérkőzések miatt kéthetes szünet következik az európai klubsorozatokban. A PEAC elleni Európa Kupa-találkozó november 7-én csütörtökön 18 órakor kezdődik a baranyai megyeszékhelyen.