Összefoglaló 2019. november 23., szombat

Aluinvent DVTK - Csata 83-79

A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 8. fordulójának rangadóján a Csata együttesét fogadta az Aluinvent DVTK, és nagy küzdelemben, néhány remek egyéni teljesítménynek is köszönhetően 83-79-re legyőzte tabellaszomszédját, és ezzel meg is előzte fővárosi riválisát.

Aluinvent DVTK - Csata 83-79


Pusztai Petráról szóltak a találkozó első percei. A fiatal 3-asunk rögtön a kezdést követően egy könnyű kosárral, majd néhány elhibázott akció után egy szép középtávolival vétette észre magát. Ezután pedig egy bátor betörésre is futotta az erejéből, az ekkor megítélt büntetők közül a második volt pontos. A 3. percben Cannon révén a fővárosiak is elkezdték a pontgyártást, de Walker-Kimbrough is beindult (9-4). A negyed felénél Horváth Betti öt pontjával utolérte a vendégcsapat a Diósgyőrt, azonban a centereik révén újítani tudtak a piros-fehérek, Walker-Kimbrough gólja után pedig időt is kért a Csata mestere (15-11). Ez jótékonyan is hatott az övéire, hiszen kisvártatva egalizálták az eredményt Gustafsonék (17-17). A negyed befejezése egy hajszállal a DVTK-nak sikerült jobban, főleg a csereként pályára küldött Zele iparkodott, így szűk előnnyel várhatták a folytatást (23-21).




Az első negyedhez hasonlóan a másodikban is Pusztai szórta az első kosarat, majd Szücs Réka ütközött össze Horváth Bernadettel, mindkét játékos hosszas ápolásra szorult az esetet követően. A büntetővonalról Shatori nem hibázott, ahogy a túloldalon Radócz sem a hárompontos vonalon túlról (27-24). Lendületbe jött a hazai csapat, Zele és Pusztai révén növelték előnyüket Cziczás László lányai, majd a Mányoky és Gustafson találatai közt Morrison is eredményes volt, Walker-kimbrough triplája újabb időkérést provokált ki a kékeknél (36-30). Két Csata-büntetőre Tori laza hármasa volt a válasz, majd előbb Gustafson gyalogolt be a gyűrű alá és fejezte be pontosan az akcióját, illetve Ményoky hintett egy triplát (39-37). A hazai időkérés után Morrison és Walker-Kimbrough villant meg , majd Gustafson duplájával és Friskovec hármasával egy pontra zárkózott a Csata. A szünetet jelző dudaszó előtti pillanatban azonban még Pusztai középtávolija is a gyűrűbe hullott, de ettől függetlenül teljesen nyílt lett a mérkőzés (45-42). 




A fordulás után Morrison és a remek napot kifogó Pusztai céloztak pontosan, de aztán főleg Cannon pontjaival a Csata is éledezett, miközben Goree is megrázta magát (54-50). Egymás után két labdaszerzést követően is Walker-Kimbrough ziccerezett, időt kértek a vendégek (58-50). Morrison palánk alólijával tíz lett közte, és Pusztai is pontosan büntetőzött, ahogy Cannon is (62-52). Medgyessy hármasával és Morrison büntetőivel növelte előnyét a hazai együttes, de Angyal és Friskovec góljaival kapaszkodott a Csata is, a játékrész végeredményét Walker-Kimbrough ziccere alakította ki (69-56). 




A harmadik negyedben megszerzett lendület a negyedikben is kitartott, Walker-Kimbrough triplájával megnyugtató előnyt harcolt ki a DVTK, Morrison duplája után pedig Csata-timeout következett (77-60). A vendégek minden erejüket összeszedve fokozatosan csökkentették a különbséget, gustafson hármasával előbb tíz, majd hetvenöt másodperccel a mérkőzés vége előtt négy pontra közelítették meg a Diósgyőrt (83-79). Izgalmas végjátékra lehetett számítani, főleg, miután a hazaiak nem tudták kosárral befejezni a támadásukat, de a vendégek is elrontották a sajátjukat, és végülis nem változott már az eredmény, lehozta a találkozót az Aluinvent DVTK.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 8. forduló

Aluinvent DVTK - NKE-FCSM Csata 83-79 (23-21, 22-21, 24-14, 14-23)

Miskolc, Generali Aréna 800 néző. Játékvezetők: Ádám József, Goda László, Balogh Gyula.
DVTK: Medgyessy3/3, Pusztai 18/3, Walker-Kimbrough 30/12, Goree 10, Morrison 16. Csere: Kiss A., Szűcs R., Zele 6, Kányási, Škorić. Vezetőedző: Cziczás László.
Csata: Horváth B. 7/3, Friskoveć 9/3, Lelik 8, Gustafson 21/3, Cannon 20. Csere: Radócz, 3/3 Mányoky 7/3, Angyal 4. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Gratulálok ellenfelünknek, minden energiát mozgósítanunk kellett ahhoz, hogy legyőzzük ma őket. Én azt gondolom, egy topcsapatról beszélünk, amelynek van négy-öt olyan játékosa, amelyik bárhova beférne Magyarországon. Én sem tudtam emiatt úgy rotálni, ahogy szerettem volna. Voltak jó periódusaink, de végjátékban egy agyonnyert mérkőzés végén izgulnunk kellett, ennek okait meg kell vizsgálnunk. Szerencsére akadt több jó egyéni teljesítmény nálunk, de nagy küzdelemben, ha vért izzadva is, rászolgáltunk a győzelemre. 

Tursics Krisztián: - Gratulálok a hazaiaknak, mert a mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelt a győzelmet arattak. Picit csalódott vagyok, na nem az eredmény, hanem a tizenhat eladott labdánk, és a ki nem kényszerített hibáink miatt. Ezekből ellenfelünk dobott legalább öt ziccert és ez elfogadhatatlan. Horváth Betti első félidei kiválása is érzékenyen érintett minket, hiszen elvesztettük az első számú irányítónkat. Végülis visszajöttünk tizenhat pontról, és csináltunk egy egál mérkőzést, ehhez gratulálok a csapatomnak. További sok sikert kívánok a hazaiaknak, mi készülünk a Szekszárd ellen.

Az Aluinvent DVTK legközelebb az Európa Kupában a spanyol Sedis Básquet együttesét fogadja 2019. november 27-én szerdán 18.30-tól a Generali Arénában.