Beharangozó 2019. október 13., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 2-4

A Tipsport Liga 12. fordulójában a DVTK Jegesmedvék a HK Dukla Trenčín csapatát fogadta. A találkozó első felében négygólos előnyre tett szert a vendég együttes, és bár nagy munkával két gólt sikerült ledolgozni a hátrányból, pontot végül nem sikerült szereznie Marcel Rodman csapatának.

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 2-4


A találkozót a fehér mezben játszó miskolci csapat kezdte jobban, az első cserékben Beach és Dudás veszélyeztette a vendégek kapuját. A lendületes támadásoknak köszönhetően hazai emberelőny következett Kajinek kiállítása miatt, ami alatt Vandane lövéseit védte Tomek. Ekkor semmi jel nem utalt arra, hogy hamarosan 0-2 áll majd az eredményjelzőn, de a 8. percben előbb Szirányi majd Harrison kapott két perces büntetét, a kettős emberelőny alatt pedig két gólt is szerzett a szlovák csapat. Előbb McCormack lövése csorgott le a kapuvasra, a korongot pedig Aldesron juttatta a kapuba közelről (0-1), majd Lapsansky lőtt be egy Rajnáról kipattanó korongot (0-2). A következő helyzetet Beauvillier alakította ki, akinek a lövését nagy nehézségek árán védte Tomek. Nem tudott lendületbe jönni a hazai csapat, hiszen a játékvezetők újabb kiállítást ítéltek, Lövei ült ki a büntetőpadra. Ez a létszámfölény nem hozott gólt, egyenlő létszámban pedig Beach nagy helyzete maradt ki. Másfél perccel a harmad vége előtt Alderson és Mykiska lépett ki egy védő ellen, utóbbi pedig három gólosra növelte az előnyüket (0-3).

 

A második harmadra kapust cserét Marcel Rodman, Rajna helyére Adorján érkezett. Vandane és McCormak lövéseivel indult a játékrész, majd Harrison kiállításávál folytatódott. Az öt a négy elleni játék során újabb gólt lőtt a trencsényi csapatat, Mikyska lövése után Sojcik volt eredményes közelről (0-4). Egy perccel később megszületett a szépítő találat, David Rodman elhúzta a korongot Tomek kapus mellett és szép mozdulattal a kapuba juttatta azt (1-4). A találkozó felénél négy a négy elleni játék alakult ki Beach és Svec dulakodása után, komolyabb helyzet nem alakult ki. A 35. percben miskolci kettős emberelőnyt láthattunk, ami során Vas János szép lövéssel talált a kapuba a pálya oldaláról (2-4). 


A záró játékrész Mykiska és Rodman kiállításával indult, majd Svec lövését védte bravúrral Adorján. Ezt követően próbálkozott a támadásépítéssel a hazai csapat, de a játékvezetők előbb Jesse Dudást, majd ismét David Rodmant küldték a büntetőpadra. 11 perccel a vége előtt Milan Bartovic kiállításánál fordított szereposztás következett, de hiába Beauvillier és Vas hatalmas helyzetet, gól nem született. A folytatásban ismét Beauvillier volt az egyik főszereplő, aki Sládokkal verekedett össze, ami után mindkét játékos 5+10+20 perces büntetést kapott. A hajrában kapuslehozatallal próbálkozott Marcel Rodman, amiből egy csapatbüntetés lett túl sok játékos miatt. Az emberelőnyt és a hátralévő időt lepörgette a vendég csapat, így mindhárom pontot megszerezték.

Tipsport Liga

12.forduló

2019. október 13. 15:00

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 2-4 (0-3, 2-1, 0-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.045 néző, játékvezetők: Miroslav Stefik, Roman Vyleta, Juraj Konc, Ludovit Soltés

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Beach, Vas, Részegh - Láda, Vandane, Rodman, Harrison, Magosi - Szirányi, Kiss D., Beauvillier, Galanisz, Ritó - Gőz, Farkas, Vojtkó, Lövei, Kiss P.,Vezetőedző: Marcel Rodman

HK Dukla Trenčín: Tomek (Valent) - Radjenovic, Sládok, Svec, McCormack, Stacha, Sádecky, Mikyska, Stach, Duzek, Rajnoha, Luhovny, Bartovic, Alderson, Kajínek, Lapsánsky, Coughler, Dzugan, Chromiak, Ferényi, Sojcik, Vezetőedző: Jan Pardavy

0-1 08:58 Alderson (McCormack, Mikyska)
0-2 09:24 Lapsansky (Coughler, Stach)
0-3 18:36 Mykiska (Alderson)
0-4 25:34 Sojcik (Mikyska)
1-4 26:34 Rodman (Kiss D., Harrison)
2-4 34:26 Vas (Vandane, Dudás)

Statisztika

Lövés 38-29
Védés 25-36
Büntetés percek 53-47
Buli elhozatal 36/75 (48.00 %) : 39/75 (52.00 %)

Értékelés

Marcel Rodman: Jól kezdtük a meccset, az első öt perc a miénk volt. Jól akartunk kezdeni, mivel az előző meccseken ez nem volt jellemző. Amint megkapták az első emberelőnyüket, úgy néztünk ki, mint akik túl boldogak voltunk azzal, ahogy kezdtünk. Ezt követően nem nyertük meg a párharcokat és ennek megfizettük az árát, két gólt is lőttek emberelőnyből. Egészen 0-4-ig nem találtuk a játékunkat, de az első gólunk után megtaláltuk a kellő energiát és jobban harcoltunk. Próbálkoztunk, de amikor közel kerültünk megint jöttek a kiállítások, a harmadik harmad fontos szakaszában 6 percet is hátrányban töltöttünk. Ezért nem tudtuk megtalálni azt a momentumot, ami szükséges lett volna a szorosabb eredményhez. Pontosan nem tudom hova helyezni ezt a meccset, az ellenfelünk jó volt, megérdemlik a pontokat. Mi nem voltunk elég jók 60 percen keresztül.

Ján Pardavy: Ez egy nagy győzelem számunkra, az ellenfelünk egy jó csapat és jól kezdték a meccset. A támadó harmadban jó munkát végeztek, sok helyzetet alakítottak ki. Az ővék volt az első emberelőny, de a védekezésünk jól működött, aztán mi kétszer is betaláltunk az öt a három elleni játék során. Ezt követően is fókuszáltak maradtunk. Nagyra értékeljük ezt a három megszerzett pontot.