Beharangozó 2019. október 30., szerda

MK: FC Dabas - DVTK 0-3 (0-2)

A DVTK jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé, miután a 7. fordulóban már az első félidőben Dušan Brković és Florent Hasani találtaával kétgólos előnyre váltotta az kétosztálynyi különbséget és a döntő mezőnyfölényt. A második játékrészben betalált Szabó Bence is, így egy pillanatig nem forgott veszélyben a továbbjutás. A Magyar Kupa következő fordulójának párosítását a Pápa - Vasas mérkőzés után sorsolját, a mérkőzéseket december 4-én rendezik.

MK: FC Dabas - DVTK 0-3 (0-2)


Magyar Kupa 7. forduló

FC Dabas - Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Dabas, FC Dabas Sporttelep, 200 néző. Játékvezető: Zierkelbach Péter (Gerorgiu Theodoros, Legeza László).
Dabas: Kovács Á., Eördögh L., Márton D., Fritz - Szabó Ba., Molnár P. - Riesz, Erős R., Szántó G. - Popov.  Vezetőedző: Erős Károly.
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Tamás M., Vági - Iszlai, Szabó Be., Hasani - Bacsa, Tabaković, Prosser. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Iszlai helyett Márkvárt, Popov helyett Crkvenjakov és Fritz helyett Kiss D. mind a 46., Polgár helyett Orosz M. a 66., Erős R. helyett Csepregi a 70., Prosser helyett Szűcs K. a 74. percben.
Sárga lap:
Gólszerző: Brković (0-1) a 13., Hasani (0-2) a 34., Szabó Be. (0-3) az 54. percben.


Kulcspillanatok

13. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Hasani beadását a kapu előtt tömörülők közül Tamás csúsztatta meg lábbal, a kipattanót előbb Tabaković, majd Dušan Brković lőtte rá közelről, utóbbi utat talált a lábak között a hálóba, 0-1

28. perc: Szabó Be. startolt rá egy indításra, a 16-os -os bal oldali vonala mellett sarokkal Vági elé tette, akit akasztottak. Büntető a DVTK javára. Hasani állt a abda mögé, Czuczi egy gyors vetődéssel szögletre tolt a bal alsó sarokba tartó labdát

34. perc: Florent Hasani csapott le a kapus rövid passzára, kicselezte Czuczit, majd az üres kapuba gurított, 0-2

54. perc: Prosser adott kiváló labdát a védők között a leshatáron helyezkedő Szabó Bence lábára, aki befordult, és a kapu bal oldalába lőtt, 0-3

Edzői értékelések

Erős Károly: -  Futballozni akartunk, azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljanak bátran játszani, és nehezítsék meg az ellenfél dolgát. Emellett élvezzék ki, hogy élvonalbeli játékosok ellen léphetnek pályára, akik nagyon gyorsan játszanak.
Próbáltunk játszani, följebb védekezni, labdát szerezni, de egyszerűen nem engedte az ellenfél. Összességében nagyon jól szolgálta ez a találkozó a hétvégi mérkőzésre történő felkészüláést.
Gratulálok a játékosoknak a tisztes helytállásért, amit kértem, azt maradéktalanul végrehajtották!
Feczkó Tamás: - Szimpatikus és focizni akaró Dabast ismertünk meg a mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy azok a játékosok, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptak, a kupában megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.
Nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam, és emellett csapatként is jól funkcionáltunk. Egyetlen hiányérzetem maradt: a rengeteg helyzetünk ellenére csak 3-0-ra győztünk.
Az viszont örömteli, hogy Orosz Marcell és Szűcs Kornál személyében két saját nevelésű fiatal is bemutatkozott az első csapatban.