Beharangozó 2020. május 22., péntek

Szombaton a főpróba következik

A DVTK tovább folytatja a felkészülést a május 30-i Mezőkövesd elleni találkozóra, és az azt követő hét bajnokira. Szombaton dupla felkészülési mérkőzésen a Kisvárda lesz az ellenfél (a második meccs megnézhető a DVTK YouTube-csatornáján), a találkozók előtt Feczkó Tamás vezetőedzővel beszélgettünk.

Szombaton a főpróba következik


- Mindenekelőtt szeretnék az egész csapat nevében gratulálni a diósgyőri Aranycsapat minden tagjának, akik csütörtökön 40 éve nyerték meg másodszor a Magyar Népköztársasági Kupát - kezdte Feczkó Tamás. - Hatalmas eredménynek számított már akkor is, mára pedig legendává nemesült, ami példát szolgáltat a mostani generációnak. Örülök, hogy a régi nagyok közül Veréb Györggyel szinte minden edzésen találkozok, de sűrűn látom Salamon Józsefet is.

A csapatedzések újraindulását követően az első hétvégén 45 perces egymás közötti játék, múlt szombaton 2x60 perces mérkőzés a Honvéd ellen (a Napos Oldal magazin videójában Antal Botond és a Kispesten gólt szerző Kiss Tamás is beszél a felkészülésről, a mérkőzésről), most szombaton pedig két 90 perces találkozó szerepel a DVTK programjában.

- Most térünk vissza a bajnoki ritmusba  - tájékozatatott a vezetőedző -, és a Kisvárda elleni találkozó nagyszerű főpróba lehet. Eddig azt gyakoroltuk, hogyan jutunk el az ellenfél 16-osáig, ez a hét szolgált a támadásbefejezések tökéletesítésére. Még 2-3 kérdés maradt nyitva, bízunk benne, hogy ezekre választ kapunk.

A dupla mérkőzés sok minden gyakorlására alkalmas, ám éppen a 20+2 kezdőjátékos miatt ezúttal sem lehet tesztelni az öt cserelehetőséget.

- Sérülésveszélyes időszak elé nézünk - a Bundesliga rajtján tízen dőltek ki - ezért óvatosnak kell lenni - intett Feczkó Tamás. - Az a célunk, hogy mindenki az erőállapotának megfelelő időt töltsön a pályán. A többség 90 percet kap, de például a sérüléséből visszatérő, a múlt héten negyedórát játszó Makrai Gábor terhelését fokozatosan növeljük.

A találkozót a DVTK Stadionban zárt kapuk mögött játsszák a csapatok. A találkozókról élő, szöveges közvetítést adunk a DVTK hivatalos honlapján, illetve a 13 órakor kezdődő mecsről lesz online stream is a DVTK YouTube csatornáján.

- A múlt héten a Magyar Futball Akadémia Utánpótlás Edzőközpontjában játszottunk, most viszont a Mezőkövesd elleni találkozóhoz hasonlóan a DVTK Stadion lesz a helyszín. Alkalmazkodnunk kell a szép stadionunk üres lelátóihoz, mert a népes közönséghez, és fergeteges hangulathoz vagyunk hozzászokva.

Felkészülési mérkőzés

2020. május 23., szombat
11:00 DVTK - Kisvárda Master Good
13:00 DVTK - Kisvárda Master Good

OTP Bank Liga 26. forduló

2020. május 30., szombat
19:00 Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC  (tv: M4 Sport)