Beharangozó 2021. május 7., péntek

A 38. DVTK - Fehérvár mérkőzés következik

A legutóbbi hazai pályán rendezett DVTK - Fehérvár mérkőzés óta már háromszor utazott a DVTK Székesfehérvárra. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közös történelmét.

A 38. DVTK - Fehérvár mérkőzés következik


Egymás ellen

Az NB I. első Diósgyőr - Videoton összecsapására mintegy öt évtizede, 1968. augusztus 28-án került sor. Tamás - Várkonyi, Salamon, Kiss, Gál Szucsányi, Vass, Hajas, Szurgent, Horváth, Sikora összeállításban küldte pályára fiait Teleki Gyula a Diósgyőr vezetőedzője. A történelmi első mérkőzést az akkori gólfelelőseink, Szurgent Lajos és Horváth András góljaival 2-0 arányban megnyertük. Ebben az évben Horváth 24 mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel magasan a legeredményesebb játékosunk volt. Meg kell említeni még, hogy ezelőtt a meccsünk előtt pár hónappal adták át az újjáépített stadionunkat - a "bástyaszerű" állóhelyi részekkel -, ami akkor a vidék legnagyobb arénájának számított.

A 2-0-ás sikert meg tudtuk ismételni egy évvel később is. Akkor Udvarev és Hajdú volt eredményes. Ezt követően viszont 5 miskolci mérkőzésünkön nem jött ki a lépés a Fejér megyei együttes ellen.

Az öt összecsapáson keresztül tartó döntetlenek és vereségek rövid sorozatának aZ 1976/1977-es pontvadászat első fordulójában az Andrássy úton Oláh Ferenc találata vetett véget. (A győztes csapat: Szabó L. - Tóth, Salamon, Váradi, Martis, Oláh, Fükő, Tatár, Koleszárik, Polyák, Fekete. Vezetőedző: Szabó Géza.) Az egygólos győzelem után azonban újabb 5 sikertelen mérkőzés következett.

Az 1982/1983-as sorozatban azonban Tatár György góljának és újabb győzelemnek örülhetett a diósgyőri publikum.  Dr. Puskás Lajos a Gulyás - Szlovák, Giron, Teodoru I, Görgei, Oláh, Tatár, Feledi, Kiss, Borostyán, Teodoru II (Fekete) összeállításban küldte pályára a DVTK-t.

A legtöbb gólt hozó mérkőzésünket a következő szezonban játszottuk. Bár a sok gólnak örülhettünk, a győzelem elmaradt: Tőzsér, Szemere és Borostyán góljára ugyanis 4 vendégtalálat érkezett.

Ebben az évben a DVTK búcsúzott az NB I-től, míg a Vidi ezt követően élte első fénykorát, melynek megkoronázása volt az 1985-ös UEFA-kupa döntő a Real Madrid ellen. Igaz Székesfehérvárott a Videoton 3-0-ás vereséget szenvedett, a Bernabeuban Májer góljával 1-0 arányban győzött a Disztl P. - Csuhay, Horváth, Disztl L., Végh - Burcsa, Májer, Csongrádi (Wittmann, 57.) - Szabó, Vadász, Novath (Palkovics, 51.) összeállításban szereplő magyar csapat.

Az 1991/1992-es évad tavaszán már Tornyi Barnabás ült a DFC kispadján, amikor a Videoton Miskolcra látogatott. A mester a Knotz - Bém, Leskó, Dancs (Parhomenko, 83.), Csízi - Molnár I., Petcu (Császári, 88.), Farkas, Kiser - Szvisztun, Vitelki összeállításban küldte pályára a DVTK-t és Ioan Petcu két góljával 2-0-s sikert könyvelhettünk el. Érdekesség, hogy a vendégeknél szerepelt egykori játékosunk, Kuttor Attila, valamint Sallói István is, aki később a Diósgyőr ügyvezetője lett.

Már a következő Tornyi-érához kapcsolódik az eddigi legnagyobb különbségű győzelmünk, amit a következő évben újabb siker követett.

Az 1997/1998-as idény utolsó fordulójában 4-1-re vertük a Videotont egy felejthetetlen mérkőzésen, ahol az akkor 49 éves Veréb György kezdett a kapuban, és a mai napig a DVTK sikeréért dolgozó Kiser László gólt szerzett, majd 11-est hárított. A csapatunk a Veréb (Dávid, 68.) - Téger, Földvári, Kovács T. - Ternován (Turóczi, 60.), Kiser, Buzás, Jakab, Kákóczki (Buliga, 79.) - Domokos, Kulcsár összeállításban szerepelt, míg góljainkat Domokos Béla (2), Kulcsár Sándor és Kiser László szerezte.

A következő évben már Temesvári Miklós ült a diósgyőri kispadon, és a Nagy Z. - Turóczi (Földvári, 80.), Smiljanić, Téger, Kovács T. - Domokos, Kiser, Szabó T., Kákóczki (Buzás, 69.) - Szabados (Lipták L., 62.), Egressy csapat a csereként beállt Lipták László góljával győzött.


A DVTK "feltámadása" és az első osztályba való visszatérése után a 2004/2005-ös szezonban majdnem sikerült megismételni a bravúrt, ezúttal azonban "csak" 3-1-es sikert értünk el a piros-kékek ellen. Gálhidi György vezetőedző a Kövesfalvi - Mogyorósi, Gáspár, Máté, Dinu, Halgas, Egressy (Katona), Sipeki, Mogyoródi (Virág), Siminic (Vitelki), Tisza csapatot küldte pályára, Egressy Gábor 2, Tisza Tibor 1 góllal vette ki a részét a sikerből.

 

A következő bajnokságban Horváth Ferenc szállította a győztes gólt a Kövesfalvi - Mogyorósi, Vámosi, Farkas V., Mogyoródi, Halgas (Katona), Pintér Z., Sipeki (Farkas N.), Vitelki (Binder), Horváth F., Tisza összeállításban játszó Diósgyőrnek.

A 2006/2007-es bajnokságban ismét sikerült itthon tartani a pontokat. Csank János Szalma - Rubint, Hegedűs, Katona, Farkas V., Sipeki (Huszák), Foxi, Vitelki (Faggyas), Sadjo (Binder), Simon A., Douva összeállítású csapata Sadjo Haman és Halidou Douva góljával győzött 2-1-re.

2007. október 19-én sorozatban negyedszer győzött a DVTK a Videoton ellen hazai pályán. A kispadot egy fordulóval korábban elfoglaló Vágó Attila a Köteles - Leo, Hegedűs, Katona, Elek N., Peguy (Huszák), Kállai, Vitelki (Lakatos), Douva, Simon A., Sipeki (Lipusz) összeállításban küldte pályára csapatát, amely Sipeki István és Simon Attila góljaival győzött 2-0-ra.

2013. április 7-én fogadtuk a piros-kékeket Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Gosztonyi (Seydi, 85.), Hanek, Fernando (Nagy T., 83.), Luque (Bacsa, 89.) - Tisza, Rudolf összeállításban. Habár a vendégek több ibériai légióssal álltak fel, a meccsen a DVTK spanyoljai vitték a prímet. Luque és Fernando góljaival már a 22. percben 2-0 állt az eredményjelzőn. Ezt követően hiába tett meg mindent a Videoton, erejükből csak a szépítésre futotta Nikolics révén.


2013. november 24-én Szivics Tomiszláv a Rajić - Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér - Nikházi (Gosztonyi, 68.), Elek, Kostić, Barczi (Batioja, 68.) - Bacsa, Futács csapatot küldte pályára. A vendégek kétszer is vezetést szereztek, azonban előbb Bacsa Patrik, majd Gohér Gergő góljával a DVTK mindkétszer egyenlíteni tudott.

A 2015/2016-os bajnokságban kétszer fogadta a DVTK a Videotont. Az elsőn egy hatalmas hibát követően a hosszabbításban állt fel a padlóról a Videoton, és fordította meg a mérkőzést. 

Tavasszal viszont sikerült a visszavágás. Egervári Sándor a Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Egerszegi, Elek - Barczi, Koman (James, 82.), Bognár I. (Novothny, 59.) - Bacsa (Nikházi, 73.) csapatot küldte pályára. A Bacsa fellökéséért megítélt büntetőt Barczi Dávid értékesítette, majd egy szabadrúgás után a teljesen egyedül maradó Nego egyenlített. Azonban ismét jött a hosszabbítás, amikor egy vendég bedobást követően Novothny a Videoton 16-osán belül szerzett labdát, Elekhez tette azt, majd amikor visszakapta, a hálóba lőtt.

Az OTP Bank Liga 2016/2017 évi kiírásában is háromszor találkoztak a csapatok, a Horváth Ferenc irányította Radoš - Lázár (Oláh B., 46.), Lipták, Mahalek - Vela, Dausvili, Bognár I., Elek, Nemes - Nono (Nikházi, 66.), Novothny (Bacsa, 85.) összeállítású DVTK egyszer fogadta a Videotont. A 12. fordulóban lejátszott mérkőzés első félidejében nem esett gól. A második játékrészben több helyzetet alakított ki mindkét csapat, amiből Novothny Soma és Elek Ákos tudott egyet-egyet gólra váltani. A mérkőzésről mindent elmond, hogy már a lefújás előtt zúgott a lelátóról a "szép volt, fiúk!", majd énekelve hagyták el a stadiont a szurkolók.

A 2017/2018 évi bajnokság 33. fordulóban hazai pályán játszott a DVTK a Videoton ellen. Az első félidőben nem született gól, után viszont három is. Dušan Brković fejesét még kiegyenlítették a vendégek, Makrai Gábor találatára viszont már nem tudtak válaszolni. Ezzel a győzelemmel meghosszabbította élvonalbeli tagságát Fernando Fernández Radoš - Eperjesi, Brković, Tamás M., Forgács - Lipták (Kocsis, 62.) - Hasani, Busai - Shestakov (Makrai, 82.), Szarka, Ugrai (Bacsa, 59.). összetételű csapata.


A 2018/2019 évi bajnokság 31. fordulójában Fernando Fernández az Antal - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. -  Shestakov (Bacsa, 45.), Szabó B., Márkvárt, Tajti M. (Juhar, 79.) - Prosser, Hasani (Géringer T., 90+1.) összeállítást választottta a Vidi ellen. A találkozó elején Florent Hasani pontos bombájával gyorsan vezetést szerzett a jól játszó DVTK, amit a félidő után szögletből kiegyenlítettek a vendégek, azonban a DVTK újítani tudott, és Márkvárt Dávid fű fölött suhanó lövésével megszerezte a rendkívül fontos három pontot (2-1).


Az OTP Bank Liga következő kiírásában 2019. november 30-án korán vezetést szerzett a Fehérvár Diósgyőrben, amit Bacsa Patrik az első félidő hajrájában kiegyenlített, azonban a hosszabbításban ismét a vendégekhez került az előny. A fordulás után a DVTK többet támadott, azonban kapufát igen, gólt nem sikerült lőni, és nem sokkal a lefújás előtt pedig a piros-kékek bebiztosították a győzelmet.

Diósgyőri VTK - MOL Fehérvár FC 1-3 (1-2)

DVTK: Danilović - Shestakov (Orosz D., 90+1.), Polgár, Tamás M., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani (Korbély, 73.), Rui Pedro, Prosser (Szabó B., 88.) - Bacsa. Edző: Pacsi Bálint.
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Musliu, Stopira - Nikolov, Hadžić (Elek Á., 76.), Pátkai - Kovács I. (Pantić, 89.), Petryak (Milanov, 67.) - Futács. Vezetőedző: Joan Carrillo

Gólszerző: Stopira (0-1) a 6., Bacsa (1-1) a 42., Kovács I. (1-2) a 45+1., Nikolov (1-3) a 86. percben.

A legutóbbi három alkalommal Székesfehérvárott találkozott a két csapat, amiből a legutóbbi a legkedvesebb emlék. A 22. fordulóban a DVTK Székesfehérvárott korán hátrányba került, ezt követően azonban átvette a játék irányítását, helyzeteket dolgozott ki, amit ekkor még nem sikerült értékesíteni. A második játékrészben fordult a kocka, a DVTK szerezte a gólokat, a kiválóan működő Stefan Dražić, Alen Grgić, Gheorghe Grozav játékkapcsolatnak köszönhetően. A lefújás előtt pedig a szerb és a román támadó már Alen Grgić nélkül is megoldotta, így 2021-ben másodszor győzött a DVTK idegenben.

MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 1-3 (1-0)

Fehérvár: Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Fiola, Hangya - Dárdai P. (Rus, 67.), Pinto (Szabó L., 83.), Houri, Petryak - Zivzivadze (Nikolics N., 67.). Megbízott vezetőedző: Szalai Tamás.
DVTK: Malenica - Milović, Hegedűs J., Soldo - Grgić, Márkvárt, Max (Grozav, 55.), Marin - Roshi (Dražić 55.), Vaněček (Živulić, 68.), Suljić (Ivanovski, 76.). Vezetőedző: Zoran Zekić.

Gólszerző: Stopira (1-0) a 9., Grozav (1-1) a 60., Grozav (1-2) a 61., Grozav (1-3) a 89. percben.

 

Az utóbbi évek legnagyobb diósgyőri sikere is a Videoton ellen született. A Ligakupa utolsó előtti kiírásának döntőjében a Radoš - Vadász, Alves, Debreceni, Husić - Kádár (Grumić, 46.), Elek - Gosztonyi (Batioja, 80.), Kostić, Bacsa (Barczi, 90+3.) - Futács összeállítású csapatnak szavazott bizalmat Szivics Tomiszláv vezetőedző és Kostić, valamint Futács góljával már a 12. percben kétgólos előnyre tett szert a csapat. A Videoton ugyan még tudott szépíteni, de a DVTK besöpörte története első - és a sorozat megszűnése miatt utolsó - Ligakupa-győzelmét.

Az eddig lejátszott Diósgyőr - Fehérvár mérkőzések az élvonalban

  1. 1968
    DVTK - Videoton 2-0 G.: Szurgent, Horváth A.
  2. 1970
    DVTK - Videoton 2-0 G.: Udvarev, Hajdú
  3. 1970/1971
    DVTK - Videoton 2-2 G.: Fekete (2)
  4. 1971/1972
    DVTK - Videoton 1-3 G.: Horváth A.
  5. 1972/1973
    DVTK - Videoton 0-2
  6. 1974/1975
    DVTK - Videoton 1-1 G.: Görgei
  7. 1975/1976
    DVTK - Videoton 0-2
  8. 1976/1977
    DVTK - Videoton 1-0 G.: Oláh F.
  9. 1977/1978
    DVTK - Videoton 1-2 G.: Tatár
  10. 1978/1979
    DVTK - Videoton 0-1
  11. 1979/1980
    DVTK - Videoton 1-1 G.: Fekete L.
  12. 1980/1981
    DVTK - Videoton 0-1
  13. 1981/1982
    DVTK - Videoton 0-1
  14. 1982/1983
    DVTK - Videoton 1-0 G.: Tatár
  15. 1983/1984
    DVTK - Videoton 3-4 G.: Tőzsér, Szemere, Borostyán
  16. 1991/1992
    DFC - Videoton-Waltham 2-0 G.: Petcu (2)
  17. 1992/1993
    DFC - Videoton-Waltham 0-1
  18. 1997/1998
    DFC - Videoton 4-1 G.: Domokos (2), Kulcsár, Kiser
  19. 1998/1999
    DFC - Videoton 1-0 G.: Lipták
  20. 2004/2005
    DVTK - Videoton 3-1 G.: Egressy (2), Tisza
  21. 2005/2006
    DVTK - FC Fehérvár 1-0 G.: Horváth F.
  22. 2006/2007
    DVTK - FC Fehérvár 2-1 G.: Sadjo, Douva
  23. 2007/2008
    DVTK - FC Fehérvár 2-0 G.: Sipeki, Simon A.
  24. 2008/2009
    DVTK - FC Fehérvár 0-1
  25. 2009/2010
    DVTK - Videoton 0-1
  26. 2011/2012
    DVTK - Videoton 0-2
  27. 2012/2013
    DVTK - Videoton 2-1 G.: Luque, Fernando
  28. 2013/2014
    DVTK - Videoton 2-2 G.: Bacsa, Gohér
  29. 2014/2015
    DVTK - Videoton 1-2 G.: Griffiths
  30. 2015/2015 (1. kör)
    DVTK - Videoton 1-2 G.: Koman
  31. 2015/2016 (2. kör)
    DVTK - Videoton 2-1 G.: Barczi, Novothny
  32. 2016/2017 (2. kör)
    DVTK - Videoton 2-0 G.: Novothny, Elek
  33. 2017/2018 (1. kör, Debrecen)
    DVTK - Videoton 2-3 G.: Ugrai, Ioannidis
  34. 2017/2018 (3. kör)
    DVTK - Videoton 2-1 G.: Brković, Makrai
  35. 2018/2019 (1. kör)
    DVTK - MOL Vidi FC 0-1
  36. 2018/2019 (3. kör)
    DVTK - MOL Vidi FC 2-1 G.: Hasani, Márkvárt
  37. 2019/2020
    DVTK - MOL Fehérvár FC 1-3 G.: Bacsa

Hazai mérlegünk: 37 mérkőzés, 16 győzelem, 4 döntetlen, 17 vereség, 47 rúgott és 45 kapott gól

MOL Fehérvár FC

  • Alapítva: 1941
  • Bemutatkozás az NB I.-ben: 1968
  • Élvonalbeli évek: 52
  • Folyamatosan az NB I.-ben: 2000-től
  • Legjobb eredmény: bajnok 3 alkalommal (2010/2011, 2014/2015, 2017/2018)

Következő ellenfelünk elődjét 1941-ben alapították Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven, majd 1950. március 10-én újjáalapították a klubot, Vadásztölténygyári Vasas elnevezéssel. Az 1957/1958-as szezonban szerepelt először az NB II.-ben, míg az élvonalba tíz évvel később 1967-ben jutott fel, 1968-ban pedig átkeresztelték az egyesületet Videoton SC névre. Az elmúlt évtizedek során több névváltozatot használtak, tavaly MOL Vidi FC, idén MOL Fehérvár FC néven szerepelnek.

A fehérvári klub háromszor nyert bajnokságot (2010/2011, 2014/2015, 2017/2018) és egyszer Magyar Kupát (2005/2006), kétszer Szuperkupát (2011, 2012), háromszor Ligakupát (2007/2008, 2008/2009, 2011/2012), de legnagyobb sikere az 1985-ben megszerzett UEFA-kupa ezüstérem volt. A Real Madrid ellen vívott kétmérkőzéses finálé óta magyar klubcsapat nem játszott nemzetközi kupa döntőjében.

A legutóbbi bajnokságban történetük 8. ezüstérmét nyerték, és indulhattak az Európa Liga selejtezőjében, ahol egészen a rájátszásig meneteltek, de a csoportkörért játszott meccset elbukták Beligiumban.

A MOL Magyar Kupa idei kiírásában hétfőn döntőt játszottak, ahol alulmaradtak az Újpest ellen.

OTP Bank Liga 2020/2021

Összestett tabella

2. helyezett (32 16 8 8 65-37 28) 56 pont (Teljes tabella)

Idegenbeli tabella

2. helyezett (17 9 3 5 33-22 11) 30 pont (Teljes tabella)

Formatabella

Utolsó 5 mérkőzés
1. helyezett (5 5 0 0 15-5 10) 15 pont (Teljes tabella)

Utolsó 10 mérkőzés
1. helyezett (10 7 2 1 21-9 12) 23 pont (Teljes tabella)

Utolsó 15 mérkőzés
4. helyezett (15 7 3 5 24-18 6) 24 pont (Teljes tabella)

Utolsó 20 mérkőzés
3. helyezett (20 10 4 6 38-22 16) 34 pont (Teljes tabella)

Utolsó 25 mérkőzés
3. helyezett (25 12 5 8 45-27 18) 41 pont (Teljes tabella)

Eredmények

  1. forduló: ZTE - Fehérvár 3-3
  2. forduló: Fehérvár - Paks 1-1
  3. forduló: BMTE - Fehérvár 1-4
  4. forduló: Fehérvár - PAFC 3-1
  5. forduló: Kisvárda - Fehérvár 2-1
  6. forduló: Fehérvár - Újpest 5-1
  7. forduló: Honvéd - Fehérvár 2-2
  8. forduló: Mezőkövesd - Fehérvár 1-2
  9. forduló: Fehérvár - FTC 1-1
  10. forduló: MTK - Fehérvár 3-1
  11. forduló: Fehérvár - DVTK 3-0
  12. forduló: Fehérvár - ZTE 2-0
  13. forduló: Paks - Fehérvár 1-0
  14. forduló: Fehérvár - BMTE 4-1
  15. forduló: Fehérvár - PAFC 1-1
  16. forduló: Fehérvár - Kisvárda 3-0
  17. forduló: Újpest - Fehérvár 0-5
  18. forduló: Fehérvár - Honvéd 1-2
  19. forduló: Fehérvár - Mezőkövesd 0-0
  20. forduló: FTC - Fehérvár 2-0
  21. forduló: Fehérvár - MTK 1-2
  22. forduló: Fehérvár - DVTK 1-3
  23. forduló: ZTE - Fehérvár 0-2
  24. forduló: Fehérvár - Paks 2-2
  25. forduló: BMTE - Fehérvár 1-2
  26. forduló: PAFC - Fehérvár 1-0
  27. forduló: Kisvárda - Fehérvár 0-0
  28. forduló: Fehérvár - Újpest 4-0
  29. forduló: Honvéd - Fehérvár 2-3
  30. forduló: Mezőkövesd - Fehérvár 1-3
  31. forduló: Fehérvár - FTC 1-2
  32. forduló: MTK - Fehérvár 1-3

A legutóbbi bajnoki mérkőzésen az MTK ellen csütörtökön a Kovács D. - Bolla , Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) - Pinto (Alef, 78.), Nego - Bamgboye, Houri (Bourard, 88.), Petryak (Dárdai P., 88.) - Nikolics (Zivzivadze, 75.) összeállításban játszottak.

A Magyar Kupa döntőjében hétfőn pedig a Kovács D. - Bolla (Fiola, 63.), Rus, Musliu, Stopira - Bamgboye (Alef, 91.), Nego, Pinto, Petryak - Nikolics N. (Houri, 76.), Zivzivadze összetételben léptek pályára.

Házi góllövőlista

13 gólos
Nikolics Nemanja

11 gólos
Ivan Petryak

8 gólos
Budu Zivzivadze

7 gólos
Funsho Bamgboye

6 gólos
Loïc Nego

4 gólos
Lyes Houri

3 gólos
Stopira

2 gólos
Dárdai Pál

1 gólos
Alef
Fiola Attila
Hangya Szilveszter
Armin Hodžić
Boban Nikolov
Adrian Rus
Szabó Levente

Sárga lapok

9 sárga lap
Fiola Attila

8 sárga lap
Funsho Bamgboye

7 sárga lap
Visar Musliu

5 sárga lap
Lyes Houri (büntetését letültötte, játszhat a DVTK ellen)
Boban Nikolov (télen eligazolt)

4 sárga lap
Bolla Bendegúz
Loïc Nego
Adrian Rus

Piros lapok

1 piros lap
Alef (büntetését letültötte, játszhat a DVTK ellen)
Fiola Attila (büntetését letültötte, játszhat a DVTK ellen)
Adran Rus (büntetését letültötte, játszhat a DVTK ellen)

Téli játékosmozgás

Érkezett
Samy Bourard (belga-marokkói, ADO Den Haag)
Dárdai Pál (magyar-német, Hertha BSC)
Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul - kölcsönbe)

Távozott
Boban Nikolov (északmacedón, Lecce)
Géresi Krisztián (PAFC - kölcsönbe)
Tamás Olivér (Paks FC - kölcsönbe)
Zeke Márió (BMTE - kölcsönbe)

A Fehérvár kerete

Kapusok
42 Emil Rockov (SRB, HUN) 1995.01.27.
74 Kovácsik Ádám (HUN) 1991.04.04.
1 Kovács Dániel (HUN) 1994.01.16.
97 Tordai Árpád (HUN, ROU) 1997.03.11.

Mezőnyjátékosok
95 Alef (BRA) 1995.01.28.
70 Funsho Bamgboye (NGR) 1999.01.09.
77 Bolla Bendegúz (HUN) 1999.11.22.
8 Samy Bourard (MAR, BEL) 1996.03.29.
23 Dárdai Pál (HUN, GER) 1999.04.24.
20 Evandro (BRA) 1997.01.14.
5 Fiola Attila (HUN) 1990.02.17.
65 Hangya Szilveszter (HUN) 1994.01.02.
96 Lyes Houri (FRA, ALG) 1996.01.19.
10 Kovács István (HUN) 1992.03.27.
6 Visar Musliu (MKD) 1994.11.13.
11 Loïc Nego (HUN, FRA) 1991.01.15.
71 Nikolics Nemanja (HUN, SRB) 1987.12.31.
24 Nyári Patrik (HUN) 2001.04.09.
88 Papp Marcell (HUN) 2001.02.19.
7 Ivan Petryak (UKR) 1994.03.13.
21 Rúben Pinto (POR) 1992.04.24.
4 Adrian Rus (ROU, HUN) 1996.03.18.
22 Stopira (CPV, HUN) 1988.05.20.
27 Szabó Levente (HUN) 1999.06.06.
44 Zeke Márió (HUN) 2000.09.01.
9 Budu Zivzivadze (GEO) 1994.03.10.

A vezetőedző

A bajnokságot Márton Gábor irányításával kezdtélk, a DVTK elleni második mérkőzésen az a Szalai Tamás megbízott vezetőedzőként irányította a csapatot, majd a labdarúgóként sokszoros magyar válogatott Szabics Imre ült le a kispadra, aki ezt megelőzően az osztrák válogatott mellett dolgozott másodedzőként.

Ismerősök a másik oldalon

A Fehérvár sportigazgatója, Kovács Zoltán a 2013/2014-es idényben Diósgyőrben töltötte be ugyanezt a pozíciót.