Beharangozó 2021. április 28., szerda

Az 57. DVTK - Újpest mérkőzés következik

Ősszel az Újpest nem utazott el Diósgyőrbe, ezért a DVTK játék nélkül szerezte meg a három pontot. Azt megelőzően, a DVTK visszajutását követően lejátszott 12 hazai mérkőzésből 9-en diósgyőri győzelem született. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közös történelmét.

Az 57. DVTK - Újpest mérkőzés következik


Egymás ellen

Az első Miskolcon rendezett Diósgyőr - Újpest mérkőzésre az első NB I.-es évünkben, 1941. március 30-án került sor. A DiMÁVAG-ot irányító Csapkay Károly a Gáspár - Bohus, Felföldi Kalocsay, Turán, Barta, Füzér, Berecz, Fazekas, Barna, Turbéki összeállításban küldte pályára a csapatát. A mérkőzésről így számol be a korabeli sajtó:

"A 15. percben a Turbéki buktatása miatt megítélt 11-est Gáspár kapus lövi kollégája hálójába, és ezzel vezetést szerez, de azután a vendégek megfordítják a mérkőzés állását. A Turán sérülése miatt sokáig tíz emberrel játszó hazaiak veszítenek."

Bár az első mérkőzésünk nem sikerült, nem sokáig kellett várni az első hazai győzelemre. Egy évvel később - 1942. március 29-én - ugyanis már annak örülhetett a diósgyőri publikum. Csapkay mester csapata a Gáspár - Bohus, Felföldi, Keszthelyi, Turán, Barta, Mészáros, Füzér, Kertész, Fazekas, Turbéki összeállításban vette fel a harcot a fővárosiakkal és Turbéki István góljával le is győzte nagynevű ellenfelét.

A következő találkozásunk alkalmával 1942. október 4-én aratta a Diósgyőr a legnagyobb győzelmét. A DiMÁVAG a Károlyi - Bohus, Felföldi, Radnai, Turán, Barta, Füzér, Kertész, Klimek, Fazekes, Penderi felállásban lépett pályára és Kertész (2), Klimek, Fazekas és Penderi góljaival 5-2-re verte az Újpestet.
"A mérkőzés Penderi mérkőzése volt. Ő volt a mezőny legjobb embere. Lehetetlen helyzetből, képtelen szögből lőtt kapura, gyors is volt, bátran ment minden labdára. Az ő lendülete vitte győzelemre a DiMÁVAG-ot."

Az egyik legszebb emlékeink közé tartozik az 1999. augusztus 29-én lejátszott DFC - Újpest mérkőzés, amelyen 4-1-re győzött a Temesvári Miklós vezette együttesünk. A Nagy Z. - Timko, Hompoth, Kovács T., Szakos (Harnócz) - Páling, Lipták, Radu (Dukon), Buliga - Komi (Filipović), Frunza összeállítású csapatunk a később a liláknál is megforduló román légiósunk, Danut Frunza két góljával, valamint Radu és Komi találataival már négy góllal is vezetett. A vendégek - a később Diósgyőrbe igazoló - Tamási révén csak szépíteni tudtak.

A 2006/2007-es bajnokság nyitányán 2006. július 30-án is legyőztük a vendégeket. Az akkori edzőnk, Csank János a Szalma - Mogyorósi, Rubint, Elek N., Farkas V. - Szögedi (Faggyas), Sipeki (Lipusz), Katona, Vitelki - Simon A. (Stanić), Binder összetételben küldte pályára a Diósgyőrt, és akkor Farkas Viktor találatával mindhárom pontot sikerült itthon tartanunk.

A 2011/2012-es bajnokságban spanyol légiósunk, Fernando góljával 1-0-ra nyertünk a fővárosiak ellen. Benczés Miklós vezetőedző a Radoš - Vági, Gal, Nagy T., Gohér - Gallardo (Arze, 46.), Sekour, Fernando (Abdouraman, 86.), Luque (Dobos, 90.) - Tisza, Seydi csapatnak szavazott bizalmat.
 

 

A szép sorozat folytatásaként 2012/13-as bajnokság első fordulójában a Sisa Tibor vezette DVTK a Ribánszki - Vadász, Raković, Nagy T., Gohér - Abdoruaman, Fernandez - Gosztonyi, Gallardo (Tisza, 52.), Luque (Elek Á., 77.) - Seydi (Bacsa, 71.) összeállításban 2-0-ra múlta fölül a fővárosiakat Fernando és Seydi góljaival.
 

 

Az OTP Bank Liga következő kiírásában is győzött a DVTK az Újpest ellen. Ekkor már Szivics Tomiszláv irányította a csapatot, amely Radoš - Vági, Vadász, Kádár, Husić - Takács P. (Alves, 71.), Abdouraman (Bacsa, 59.), Kostić, Nikházi (Gosztonyi, 81.) - Barczi, Tisza összeállításban Kostić és Kádár góljával 2-0-ra múlta felül a vendégeket.
 

 

A 2014/2015-ös kiírásban sorozatban negyedszer sikerült legyőznünk az Újpest csapatát hazai pályán, ráadásul egy sokáig emlékezetes végjáték után. Asmir Suljić vezető találata után Elek Ákos még az első félidőben egalizált, majd Georges Griffiths a szezon utolsó percében szerzett felhőfejese után kezdetét vette a diósgyőri örömünnep. A DVTK az Antal - Okuka, Szalai V., Kádár, Eperjesi - Egerszegi, Elek Á. (Barczi, 68.) - Takács T. (Bacsa, 57.), Grumić (Gosztonyi, 46.), Marjanović - Griffiths összeállításban játszott.
 

 

Az OTP Bank Liga 2015/2016 évi kiírásában háromszor találkoztak a csapatok, ebből kétszer Újpesten. A miskolci találkozón az előző évi izgalmakat is sikerült felülmúlni. A találkozó elején Balogh Balázs büntetőből szerzett vezetést, amit egészen a 92. percig őrzött is az Újpest. Akkor azonban jött Bognár István, és előbb szabadrúgásból egyenlített, majd szögletből Tamás Márk fejére varázsolta a labdát, és a védő kihasználta a lehetőséget, a DVTK pedig fordított, sorozatban ötödször legyőzve az Újpestet. Bekő Balázs vezetőedző a Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - James (Takács T., 75.), Egerszegi - Bacsa, Nikházi (Bognár I., 34.), Barczi (Takács T., 75.) - Novothny csapatban találta meg a nyerő 11-et.
 

 

A 2016/2017 évi bajnokságban a 2. fordulóban utazott először Diósgyőrbe az Újpest. Az első félidőben egy egészen furcsa szituáció után megítélt büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapat, azonban a második játékrészben Bognár István szöglete után Oláh Bálint parádés gólt fejelt, majd ismét Bognár István lett főszereplő: 17 méterről védhetetlenül lőtte ki a kapu bal oldalát. Horváth Ferenc csapata az Antal - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Elek, Oláh B. - Vela (Bacsa, 60.), Bognár, Nikházi  (Eperjesi, 80.)- Griffiths (Dausvili, 60.) összeállításban szerezte meg a három pontot.  
 

 

A harmadik körben Mezőkövesden fogadta a DVTK az újpestieket, és a találkozó első játékrészében Makrai Gábor volt a főszereplő. Előbb gólt szerzett, majd kiharcolt egy büntetőt, amit Ugrai Roland értékesített. A második félidőben Lázok fejese okozott kisebb izgalmakat, de Dejan Karan fejese eldöntött mindent. A DVTK végig uralta a mérkőzést, és Bódog Tamás Radoš - Eperjesi, Lipták (Jagodinskis, 88.), Karan, Tamás - Vela (Szabó I B., 90+3.), Mevoungou, Nono, Ugrai - Makrai (Ternován P., 83.), Szarka összeállítású csapata  teljesen megérdemelten győzött.
 

 

A 2018/2019 évi bajnokság utolsó fordulójában a DVTK számára a bennmaradás, a vendégeknek pedig az EL-selejtezőben indulás lehetősége volt a tét. Fernando Fernández vezetőedző a Bukrán - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt (Ndzoumou, 85.), Szabó B. - Hasani, Tajti M. (Mihajlović, 76.), Bacsa (Korbély, 81.) - Prosser csapata az első félidőben Tajti Mátyás góljával szerzett vezetést. A szünet után az idő előrehaladtával egyre inkább döntővé vált a DVTK fölénye, amit segített egy újpesti piros lap is. A csereként beállt saját nevelésű Korbély Kristóf góljával eldőlt a találkozó, és a bennmaradás kérdése is. Florent Hasani találata már "csak" az örömünnepet indította be (3-0). 

Az OTP Bank Liga 2019/2020 évi kiírásának 24. fordulóban hazai pályán játszott a DVTK az Újpest ellen, és Mirko Ivanovski góljával gyorsan vezetést szerzett a szépen megtelt stadionban. A fordulás után Rui Pedro megduplázta az előnyt, és számtalan jobbnál jobb helyzetet alakított ki a DVTK, de a kivitelezésbe rendre apró hiba csúszott. A lefújás előtt még Novothny Soma szépített, de ez sem akadályozta meg az örömünnepet.

Diósgyőri VTK - Újpest FC 2-1 (1-0)

DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt (Adukor, 84.), Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Molnár G., 71.), Kiss T. - Ivanovski (Tabaković, 50.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
ÚFC: Pajović - Balázs B., Litauszki, Ristevski, Bureković (Heris, 41.) - Csongvai, Onovo - Perošević (Koszta M., 66.), Calcan (Simon K., 66.), Nwobodo - Novothny. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

Gólszerző: Ivanovski (1-0) a 7., Rui Pedro (2-0) az 59., Novothny (2-1) a 90+2. percben.

Az OTP Bank Liga idei kiírásának első körében a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága tudomásul vette, hogy az Újpest FC lemondta a DVTK - Újpest mérkőzést, és egyben a bajnoki mérkőzés 3 pontját 3-0 gólkülönbséggel a DVTK javára igazolta, miután az Újpest FC 2020. november 4-én kelt levelében az MLSZ Versenybizottsága felé írásban jelezte, hogy a 2020. november 6-án 20 órára kiírt DVTK - Újpest FC OTP Bank Liga mérkőzésen nem tud kiállni, mivel a játékoskeretében szereplő labdarúgók túlnyomó többsége jelenleg COVID19 pozitív.

Legutóbb Budapesten játszott egymás ellen a két csapat, és az első félidőben nem esett gól az Újpest - DVTK mérkőzésen. A második félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, a DVTK mindent egy lapra feltéve támadott, és Banai bravúrt mutatott be, a kapufa is velük volt, így nem koronázta siker az erőfeszítéseket.

Újpest FC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

ÚFC: Banai - Pauljević, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Simon K. (Beridze, 64.), Mitrović (Szakály P., 82.), Stieber Z. (Katona Má., 82.)  - Tallo. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Malenica - Grgić (Suljić, 72.), Milović, Hegedűs J., Soldo, Marin - Shestakov, Iszlai (Grozav, 72.), Márkvárt - Dražić, Vaněček (Ivanovski, 46.). Vezetőedző: Zoran Zekić.

Piros lap: Tallo a 90+2. percben.
Gólszerző: Mitrović (1-0) a 60. percben.

Az eddig lejátszott Diósgyőr - Újpest összecsapások az NB I.-ben

 1. 1940/1941
  DiMÁVAG - Újpest 1-3 G.: Gáspár
 2. 1941/1942
  DiMÁVAG - Újpest 1-0 G.: Turbéki
 3. 1942/1943
  DiMÁVAG - Újpest 5-2 G.: Kertész (2), Fazekas, Klimek, Penderi
 4. 1943/1944
  DiMÁVAG - Újpest 4-2 G.: Csepregi (2), Suhai, Telegdi
 5. 1945/1946
  DiMÁVAG - Újpest 3-4 G.: Pesti, Dobai, Szűcs (öngól)
 6. 1951
  Di.Vasas - Bp. Dózsa 1-3 G.: Vékony
 7. 1952
  Di. Vasas - Bp. Dózsa 0-7
 8. 1954
  Di. Vasas - Bp. Dózsa 1-1 G.: Szigeti
 9. 1955
  Di. Vasas - Bp. Dózsa 0-0
 10. 1957/1958
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-2
 11. 1958/1959
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Iván
 12. 1959/1960
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
 13. 1960/1961
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Papp
 14. 1964
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-0 G.: Ráczi
 15. 1966
  DVTK - Újpesti Dózsa 3-1 G.: Kovács (2), Vass
 16. 1967
  DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Sikora (2)
 17. 1968 (MVSC pálya)
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Szucsányi
 18. 1969
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-4 G.: Horváth
 19. 1970
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Csuhány
 20. 1970/1971
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-1
 21. 1971/1972
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Görgei
 22. 1972/1973
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-4
 23. 1974/1975
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
 24. 1975/1976
  DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Horváth A., Kiss
 25. 1976/1977
  DVTK - Újpesti Dózsa 2-5 G.: Görgei, Koleszárik
 26. 1977/1978
  DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Tatár, Dunai III (öngól)
 27. 1978/1979
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
 28. 1979/1980
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-2 G.: Fükő
 29. 1980/1981
  DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Szlifka (2)
 30. 1981/1982
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
 31. 1982/1983
  DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Borostyán
 32. 1983/1984
  DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
 33. 1991/1992
  DFC - UTE 2-2 G.: Petcu, Vitelki
 34. 1992/1993
  DFC - UTE 3-3 G.: Adzsojev (2), Szvisztun
 35. 1997/1998
  DFC - UTE 0-2
 36. 1998/1999
  DFC - Újpest FC 1-1 G.: Ternován F.
 37. 1999/2000
  DFC - Újpest FC 4-1 G.: Frunza (2), Radu, Komi
 38. 2004/2005
  DVTK - Újpest FC 1-3 G.: Gáspár
 39. 2005/2006
  DVTK - Újpest FC 0-1
 40. 2006/2007
  DVTK - Újpest FC 1-0 G.: Farkas V.
 41. 2007/2008
  DVTK - Újpest FC 1-4 G.: Leo
 42. 2008/2009
  DVTK - Újpest FC 0-0
 43. 2009/2010
  DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Balajti
 44. 2011/2012
  DVTK - Újpest FC 1-0 G.: Fernando
 45. 2012/2013
  DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Fernando, Seydi
 46. 2013/2014
  DVTK - Újpest FC 2-0 G.: Kostić, Kádár
 47. 2014/2015
  DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Elek, Griffiths
 48. 2015/2016
  DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Bognár I., Tamás M.
 49. 2016/2017 (1. kör)
  DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Oláh B., Bognár I.
 50. 2016/2017 (3. kör, Mezőkövesd)
  DVTK - Újpest FC 3-1 G.: Makrai, Ugrai, Karan
 51. 2017/2018 (2. kör, Debrecen)
  DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Ugrai
 52. 2018/2019 (1. kör)
  DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Márkvárt
 53. 2018/2019 (3. kör)
  DVTK - Újpest FC 3-0 G.: Tajti M., Korbély, Hasani
 54. 2019/2020 (1. kör)
  DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Tajti M.
 55. 2019/2020 (3. kör)
  DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Ivanovski, Rui Pedro
   
 56. 2020/2021 (1. kör)
  DVTK - Újpest FC 3-0 (megállapított eredmény)

Hazai mérlegünk: 56 mérkőzés, 17 győzelem, 21 döntetlen, 18 vereség, 77 rúgott és 86 kapott gól.

Újpest FC

Alapítva: 1885
Először az élvonalban: 1905
Legjobb bajnoki eredmény: 20 alkalommal bajnok (1929/1930, 1930/1931, 1932/1933, 1934/1935, 1938/1939, 1945 tavasz, 1945/1946, 1946/1947, 1959/1960, 1969, 1970 tavasz, 1970/1971, 1971/1972, 1972/1973, 1973/1974, 1974/1975, 1977/1978, 1978/1979, 1989/1990, 1997/1998)
Élvonalban töltött évek: 103
Folyamatosan  az élvonalban: 1916/1917 óta

Az Újpesti Torna Egylet a magyar sportklubok közül a - Nagykanizsai TE után - a második legnagyobb múltra tekinthet vissza, hiszen még a XIX. században alakult. 1885. június 16-án az alapító tagok az "Egység, Épség, Egyetértés" hármas jelszóval határozták meg az új sportklub értékrendjét.

Az alapítás óta eltelt években a fővárosi lila-fehérek 20 bajnokságot nyertek (legutóbb 1998-ban), 11 alkalommal elhódították a Magyar Kupát és 3 alkalommal a Szuperkupát is.

Az előző bajnokságban az 6. helyet szerezték meg az újpestiek, a házi gólkirály 8 találattal a tél végén távozó Feczesin Róbert lett. 

OTP Bank Liga 2020/2021

Összesített tabella

8. helyett (31 11 5 15 41-63 -22) 38 pont (Teljes tabella)

Idegenbeli tabella

9. helyett (16 4 3 9 20-36 -16) 15 pont (Teljes tabella)

Formatabella

Az utolsó 5 mérkőzés alapján
10. helyett (5 1 1 3 6-12 -6) 4 pont (Teljes tabella)

Az utolsó 10 mérkőzés alapján
7. helyett (10 4 1 5 15-18 -3) 13 pont (Teljes tabella)

Az utolsó 15 mérkőzés alapján
5. helyett (15 6 1 8 21-31 -10) 19 pont (Teljes tabella)

Az utolsó 20 mérkőzés alapján
6. helyett (20 8 3 9 29-38 -9) 27 pont (Teljes tabella)

Az utolsó 25 mérkőzés alapján
8. helyett (25 9 4 12 31-48 -17) 31 pont (Teljes tabella)

Eredmények

 1. forduló: forduló: Paks - Újpest 1-2
 2. forduló: Újpest - BMTE 1-1
 3. forduló: PAFC - Újpest 3-2
 4. forduló: Újpest - Kisvárda 2-4
 5. forduló: Honvéd - Újpest 1-2
 6. forduló: Fehérvár - Újpest 5-1
 7. forduló: Újpest - Mezőköved 1-0
 8. forduló: FTC - Újpest 2-0
 9. forduló: Újpest - MTK 0-4
 10. forduló: DVTK - Újpest 3-0
 11. forduló: Újpest - ZTE 3-2
 12. forduló: Újpest - Paks 1-1
 13. forduló: BMTE - Újpest 1-1
 14. forduló: Újpest - PAFC 1-2
 15. forduló: Kisvárda - Újpest 1-1
 16. forduló: Újpest - Honvéd 2-1
 17. forduló: Újpest - Fehérvár 0-5
 18. forduló: Mezőkövesd - Újpest 3-2
 19. forduló: Újpest - FTC 0-4
 20. forduló: MTK - Újpest 1-3
 21. forduló: Újpest - DVTK 1-0
 22. forduló: ZTE - Újpest 3-0
 23. forduló: Paks - Újpest 1-3
 24. forduló: Újpest - BMTE 2-0
 25. forduló: PAFC - Újpest 2-1
 26. forduló: Újpest - Kisvárda 3-0
 27. forduló: Honvéd - Újpest 2-2
 28. forduló: Fehérvár - Újpest 4-0
 29. forduló: Újpest - Mezőkövesd 3-0
 30. forduló: FTC - Újpest 3-0
 31. forduló: Újpest - MTK 1-3

A legutóbbi mérkőzésen a Banai - Kastrati, Koutroumpis, Ristevski - Simon K. (Bacsa, 71.), Onovo, Csongvai (Szakály P., 64.), Mitrović, Antonov (El Ghanassy, 64.) - Tallo, Beridze (Cerqueira, 76.) összeállításban játszottak.

Házi góllövőlista

9 gólos
Giorgi Beridze

6 gólos
Simon Krisztián
Junior Tallo

4 gólos
Antonio Perošević
Nikola Mitrović

3 gólos
Szakály Péter

2 gólos
Csongvai Áron
Nemanja Antonov

1 gólos
Yohan Croizet
Lirim Kastrati
Máté Zsolt
Vincent Onovo
Stieber Zoltán

Sárga lapok

10 sárga lap
Vincent Onovo (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)

8 sárga lap
Csongvai Áron

7 sárga lap
Junior Tallo

6 sárga lap
Nemanja Antonov

5 sárga lap 
Giorgi Beridze (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)
Lirim Kastrati (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)
Nikola Mitrović (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)
Georgios Koutroumpis (a sárga lapok miatt kapott büntetését letöltötte)
Branko Pauljević (büntetését letölötte, játszhat a DVTK ellen)

Piros lapok

1 piros lap
Kire Ristevski (büntetését letöltötte, játszhat a DVTK ellen)
Stieber Zoltán (büntetését letöltötte, játszhat a DVTK ellen)
Dženan Bureković (büntetését letöltötte, játszhat a DVTK ellen) 
Junior Tallo (büntetését letöltötte, játszhat a DVTK ellen) 
Georgios Koutroumpis (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)

Téli játékosmozgás

Érkezett
Yohan Croizet (OH Leuven)
Simeon Ajanah-Chinedu (nigériai, OFK Titograd)
Yassine El Ghanassy (belga–marokkói, Nantes)
Victor Kantabadouno (guineai, Wakriya AC - kölcsönben)

Távozott 
Rácz Barnabás (???)
Petar Gigić (szerb, Partizan Beograd - kölcsönből vissza)

Az Újpest kerete

Kapusok
23 Banai Dávid (HUN) 1994.05.09.
1 Filip Pajović (SRB) 1993.07.30.
34 Tomori Zoltán (HUN) 1999.05.06.

Mezőnyjátékosok
20 Simeon Ajanah-Chinedu (NGR) 2000.10.23.
21 Nemanja Antonov (SRB) 1995.05.06.
9 Bacsa Patrik (HUN) 1992.06.03.
3 Jovan Baošić (MNE) 1995.07.07.
17 Giorgi Beridze (GEO) 1997.05.12.
15 Miroslav Bjeloš (SRB) 1990.10.29.
24 Yohan Croizet (FRA) 1992.02.15.
19 Mauro Cerqueira (POR) 1992.08.20.
14 Csongvai Áron (HUN) 2000.10.31.
6 Yassine El Ghanassy (BEL, MAR) 2000.06.01
25 Victor Kantabadouno (GUI) 1990.07.12. 
27 Katona Mátyás (HUN) 1999.12.30.
62 Lirim Kastrati (KOS, ALB) 1999.02.02.
13 Georgios Koutroumpis (GRE) 1991.02.10.
5 Máté Zsolt (HUN) 1997.09.14.
22 Nikola Mitrović (SRB) 1987.01.02.
30 Vincent Onovo (NGR) 1995.12.10.
49 Branko Pauljević  (SRB, HUN)1989.06.12.
77 Antonio Perošević (CRO) 1992.03.06.
4 Kire Ristevski (MKD) 1990.10.22,
8 Stieber András (HUN) 1991.10.08.
10 Stieber Zoltán (HUN) 1988.10.16.
7 Simon Krisztián (HUN) 1991.06.10.
55 Szakály Péter (HUN) 1986.08.17.
11 Junior Tallo (CIV) 1992.12.21.

A vezetőedző

Michael Oenning 1965. szeptember 27-én született Németországban, játékos-pályafutása során alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt. Edzőként dolgozott a német U18-as és az U20-as válogatott stábjában, majd az 1. FC Nürnberg és a Hamburger SV vezetőedzőjeként a Bundesligában is. Az előző télen lett a Vasas edzője, és benntartotta a csapatot.

Ismerős a másik oldalon

A diósgyőri nevelésű Bacsa Patrik a 199 NB I.-es és 8 NB II.-es mérkőzésen viselte a DVTK mezét. A Magyar Kupa döntőjében az ő góljával egyenlített a DVTK, és tagja volt a Ligakupa-győztes csapatnak. Az Európa Liga selejtezőjében 6 meccsen két gólt szerzett.