Beharangozó 2021. április 27., kedd

Belépés csak védettségi igazolvánnyal

Magyarország Kormánya 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelete lehetővé teszi - többek között - a labdarúgó-mérkőzések látogatását a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók számára, amennyiben a COVID-19 ellen beoltottak száma eléri a 4 millió főt.

Belépés csak védettségi igazolvánnyal


Az első és legfontosabb feltétel, hogy a beoltottak száma elérje a 4 millió főt, és életbe lépjen a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet. Amennyiben csütörtök reggeltől hatályos a rendelet, akkor már az Újpest elleni találkozón várjuk a szurkolóinkat, amennyiben későbbi időponttól, akkor a zárófordulóban megrendezendő DVTK - Fehérvár mérkőzésre nyílnak meg a DVTK Stadion lelátói.

A DVTK mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormányrendelet életbe lépése után a lehető legrövidebb időn belül elkezdje a jegyértékesítést.

Ugyanakkor már most felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az éves bérletek természetesen érvényesek a DVTK hátralévő hazai mérkőzéseire, de a belépéshez a kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány is kell. Úgyszintén előre felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy majd csak védettségi igazolvány birtokában vásároljanak belépőjegyet, mert annak hiányában nem léphetnek be a DVTK Stadionba. A 18 év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók felügyelete alatt látogathatják a mérkőzéseket.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettségi igazolványt (18 év alatt személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.

A védettség tényének ellenőrzése a mérkőzés rendezőjének a feladata. Amennyiben ennek a klub nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.