Beharangozó 2021. április 15., csütörtök

Zoran Zekić: Bátran és okosan kell játszani

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában Budafokon játszik a DVTK. A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzővel beszélgettünk.

Zoran Zekić: Bátran és okosan kell játszani


Öt mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, 6 pont a DVTK hátránya a ZTE mögött, azaz a bennmaradáshoz most már csodára van szüksége a DVTK-nak? - szegeztük rögtön kezdésként Zoran Zekićnek a kérdést.

- Igen, most már kisebbfajta csodára van szükségünk a bennmaradás kiharcolásához válaszolt a DVTK vezetőedzője. - Ám nem elég várni a csodát, tenni is kell érte, bátran és okosan kell játszani.

És hisz a csodákban a horvát sportszakember?

- Az egész életem egy csoda - bólogatott. - Amikor kiskoromban a barátokkal fociztam, akkor arról álmodtam, hogy a stadionokban egyszer nekem tapsolnak majd a nézők. Amikor bemutatkoztam a felnőttek között, akkor gólkirály szerettem volna lenni, a labdarúgó pályafutásom lezárulta után pedig edző. Mind megvalósult, és ha ehhez hozzáteszem, hogy van egy csodás családom, mind maga a csoda, mindent megkaptam Istentől. Tehát igen, hiszek a csodákban.

Az egyik mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy búcsúztál el, hogy jó éjszakát annak, aki tud ilyenkor aludni.

- Fiatal koromban szép nőkről álmodtam, később konkrétan a feleségemről, idén tavasszal pedig az ébrenlétem minden pillanatát olyannyira a DVTK tölti ki, hogy már álmomba is focistákat látok, és arra ébredek hajnalban, hogy ez vagy az a taktikai megoldás vajon hogyan működne a valóságban. Bízom benne, hogy ezúttal sikerült "megálmodni" azt a taktikát, ami sikerre vezet a Budafok ellen.

Goran Milović és Stefan Dražić összegyűjtötte az ötödik sárga lapját, míg Diego Živulić egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott büntetésül a Paks elleni piros lapja miatt. A régóta hiányzó Branislav Danilović és Orosz Donát mellett Hegedűs János bokasérülése súlyosabb a vártnál, miként kisebb sérülése miatt maradt ki Hysen Memolla is.

- Eltiltás miatt többen is hiányoznak, és hiszek azokban a játékosokban, akik átveszik az eltiltottak helyét, mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. De ezen kívül is több változás lehet a kezdőcsapatban, mert mindent megpróbálunk a siker érdekében - mondta a vezetőedző.

A Budafok 27 pontot szerzett a bajnokságban, ősszel a DVTK ellen győztek Budafokon, idén pedig egy utolsó perces góllal mentettek pontot Diósgyőrben.

- A Paks és a BMTE egészen más stílust képvisel Az biztos, ezúttal is kompakt védekezést várok az egész csapattól, támadásban pedig sokkal többet kell veszélyeztetni az ellenfél kapuját, mint eddig. És a legfontosabb: gólt, gólokat kell lőni - zárta Zoran Zekić.