Beharangozó 2021. április 10., szombat

Zoran Zekić: Csapatként kell küzdeni

Vasárnap délután játszik a DVTK az OTP Bank Liga 28. fordulójában, az ellenfél a Paks lesz, kezdés: 14:30 (tv: M4 Sport, online stream: m4sport.hu). A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzővel beszélgettünk.

Zoran Zekić: Csapatként kell küzdeni


A DVTK sorozatban négy találkozón gólképtelen maradt, ám amíg ez pontszerzéssel párosult az MTK és a Honvéd ellen, Zalaegerszegen vereséghez vezetett, így ismét távolabb került a bennmaradás. Adja magát a feladat, vasárnap gólt, gólokat kell szerezni a győzelemhez.

- Edzések előtt és után sokat beszélgettünk arról, mit kell másként tenni annak érdekében, hogy a ziccerekből gól szülessen. Magán az edzésen pedig előtérbe kerültek a támadásépítésre, és különösképpen azok befejezésére vonatkozó gyakorlatok. Ám amíg a támadások felépítését, a mozgásokat lehet gyakorolni, addig a gólszerzés sokkal inkább az egyén pillanatnyi döntésétől függ. Mindent megteszünk a siker érdekében, azonban a legtöbb azon múlik, a kapu előtti helyzetben ki vállalja fel a gólszerzés felelősségét, és ki tud élni vele.

Zoran Zekić feltűnt a DVTK tartalék szerdai, Balassagyarmat elleni bajnokiján is a lelátón.

- Azzal a céllal érkeztem télen Diósgyőrbe, hogy benntartsam a DVTK-t az első osztályban, és jelenleg ez a feladat foglalja le az időm és az energiáim legnagyobb  részét - osztotta meg. - Ugyanakkor, ha tehetem, akkor szívesen megnézem a DVTK tartalék bajnokiját, vagy belenézek az U19, az U17 edzésébe, mert egy klub igazi ereje az utánpótlásában rejlik.

A Paks ellen ismét üres stadionban, nézők nélkül, de legalább hazai pályán játszik a DVTK, ahol 2021-ben veretlen - vetettük fel.

- Ugyanakkor sok pontot vesztettünk itthon a hajrában - vágta rá a horvát sportszakember. - A Mezőkövesd és a Budafok ellen egy-egy késői gól miatt buktunk pontokat, a Honvéd ellen pedig egy játékvezetői döntés fosztott meg minket a győzelemtől. Nem hiszek a színtiszta szerencsében, aki tesz a sikerért, azt segíti a szerencse istenasszonya, tehát meg kell küzdenünk a szerencsénkért.

 

A Paks a bajnokság 6. helyén áll, 10-10 győzelem és vereség mellett 7 döntetlent játszott. Ugyanakkor 37 pontjából 26-ot otthon szerzett, és csak 11-et idegenben.

- Ellenfelünk nyugodtan játszhat - reagált a diósgyőri szakvezető -, mert már most kijelenthető, hogy gyakorlatilag bennmaradtak, ugyanakkor a papírforma szerint sok esélyük a dobogóra, és ezzel együtt a nemzetközi kupaszereplésre sincs. Nincs rajtuk nyomás, ami megbéklyózza a lábukat, semmi akadálya annak, hogy türelmesen, tudásuk legjavát nyújtva játsszanak. Mindig az ilyen csapat a legveszélyesebb.

Végezetül arra kérdeztünk rá, mi lehet a vasárnapi siker titka.

- A labdarúgás csapatjáték, ha a 11 játékos igazi csapatot alkot, akkor nem összeadódik, hanem meghatványozódik az erejük. Ez ránk is igaz, amikor csapatként játszott a DVTK, akkor szép győzelmeket arattunk az FTC és a Fehérvár vendégeként. Adott a recept, vasárnap délután csapatként kell küzdeni, támadásban és védekezésben is egymást segítve kell játszani, és akkor továbbra is életben tudjuk tartani reményeinket - bizakodott Zoran Zekić.