Beharangozó 2021. március 7., vasárnap

Marko Malenica: Inkább nyertünk volna 5-4-re!

Marko Malenica több nagy védést és néhány hatalmas bravúrt is bemutatott az MTK elleni mérkőzésen, nem kis mértékben neki köszönhető, hogy a DVTK nem kapott gólt. A találkozó után a télen érkezett horvát kapussal beszélgettünk.

Marko Malenica: Inkább nyertünk volna 5-4-re!


- Hogyan értékeled az MTK elleni mérkőzést?
- Kemény mérkőzést játszottunk egy jó ellenfél ellen. Több nagy helyzetet is kialakítottunk, amit értékesíteni kellett volna, így viszont még a második félidő végén is egyre többet kockáztatva kellett támadnunk, az MTK pedig próbálta kihasználni az előtte nyíló teret. Ekkor az ellenfelünk több ziccert is kialakított, de végül egyik oldalon sem született gól. Ugyan kaptunk egy pontot, de nem lehetünk boldogok, mert nekünk minden meccsen hármat kellene szereznünk annak érdekében, hogy bebiztosítsuk jövő évi helyünket az élvonalban.

- Télen érkeztél Diósgyőrbe, és hat bajnokin és két kupameccsen védted a DVTK kapuját. Egyetértesz, hogy péntek este nyújtottad a legjobb teljesítményt?
- Igen, mondhatjuk, de igazából csak annak örülök, hogy nem kaptunk gólt, amiatt viszont szomorú vagyok, mert két pontot ismét a pályán hagytunk.

- És eddigi pályafutásod összes mérkőzését figyelembe véve hová helyezed a legutóbbi teljesítményed?
-  Az elmúlt két évben kevés lehetőséget kaptam, ebben az időszakban biztosan a legjobb (húzta keserű mosolyra száját - a szerk.), de ha még távolabbra emlékszem vissza, akkor is biztosan az egyik legjobb.

- Melyik volt a legnagyobb védésed péntek este?
- Meccs közben annyira a találkozóra koncentrálok, hogy ami elmúlt, azt egyből elfelejtem, azt sem tudom megmondani, hányat védtem, nemhogy azt, hogy melyik védés volt a legnagyobb. Ennek eldöntését rábízom a szurkolókra. Később persze megnézem a találkozó összefoglalóját, és külön a saját védéseimet, mert sokat tudok tanulni belőle.

- Az MTK játékosai folyamatosan foglalkoztattak. Melyik meccset szereted jobban, amikor sok a dolgod, vagy amikor csak egyszer kell védeni, és akkor megfogod a labdát?
- Azt szeretem, ha nyerünk, a többi részletkérdés. Százszor inkább nyerjünk 5-4-re, mint 0-0 legyen a végeredmény, de ha én írom a meccs forgatókönyvét, akkor biztosan 5-0 lesz ide.

- Éppen az MTK elleni meccs előtt két hónappal, január 5-én érkeztél, hogy érzed magad?
- Nehéz elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy még mindig az utolsó helyen állunk, de ezen kívül csupa jó dolgot tudok mondani. minden rendben van, minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk.Még nyolc mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, mindent megteszünk annak érdekében, hogy jövőre is az élvonalban játsszon a DVTK!

- Milyen út vezet addig?
- A védelem egyre inkább összeállt, egyre kevesebb lehetőséget adunk az ellenfélnek, ilyen szempontból az MTK elleni találkozó kivételnek számít. A támadásépítés is javul, minden meccsen megvannak a helyzeteink, azok kihasználásában kell jelentősen előrelépni. Győzelmekkel tudunk haladni, ahhoz pedig támadni kell, és gólt lőni. A Honvéd elleni találkozó előtt egy hetünk lesz a felkészülésre, biztos vagyok benne, hogy szombaton győzni fogunk.