Beharangozó 2020. szeptember 25., péntek

"A helyzetkihasználás hatékonysága fog dönteni"

Feczkó Tamás Zalaegerszegen motivált játékot és tökéletes koncentrációt vár el a csapattól különösen a két kapu előtt, mert várakozása szerint az a csapat nyer, amelyik hatékonyabban használja ki a helyzeteit.

"A helyzetkihasználás hatékonysága fog dönteni"


Így néz ki a DVTK eddigi programja a 2020/2021-es idényben: DVTK - Mezőkövesd, szünet, DVTK - MTK, szünet, DVTK - Honvéd, szünet, ZTE - DVTK. A DVTK vezetőedzőjét, Feczkó Tamást elsőként arról kérdeztük, hogy lehet erre a ritmusra felkészülni.

- Sok mindent átéltem már a labdarúgásban - kezdte a sportszakember -, de ilyenről még nem is hallottam, hogy egy csapat kéthetente játszik tétmérkőzést. De nem panaszkodunk, ezt a feladatot kaptuk, ezt a feladatot oldjuk meg. Amilyen arcát eddig mutatta 2020 a sportban és a mindennapi életben, már azt is becsülni kell, hogy egyáltalán játszani tudunk.

Múlt szombaton a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutásért játszott volna a DVTK, azonban a Balassagyarmat szinte teljes kerete karanténba került, ezért október 7-re halasztották a találkozót.

- Már a csapatbuszon ültünk, amikor öt perccel az indulás előtt hírt kaptunk a halasztásról - elevenítette fel a vezetőedző. - A helyzetet jól szimbolizálja, hogy a játékosok először csak nevettek, mert azt hitték, viccelünk velük. Az időzítés miatt esélyünk sem nyílt edzőmérkőzést lekötni, így egy meccs jellegű edzést vezényeltünk a csapatnak. Utána azonban minden visszaállt a rendes kerékvágásba, a szokásos módon készültünk a ZTE ellen. A fiúk alig várják, hogy végre közönség előtt játsszanak, mert nekik is rossz, hogy csak készülünk az előadásra, de nem jön el a bemutató napja.

Polgár Kristóf és Gheorghe Grozav eltiltás miatt nem léphet pályára Zalaegerszegen, így a balassagyarmati kupameccs akár arra is alkalmas lett volna, hogy felkészüljön erre a helyzetre a csapat.

- Múlt szombaton megnézhettük volna, hogy néhány labdarúgó mire képes egy másik játékrendszerben vagy egy számára kevésbé megszokott poszton. A mérkőzéssel együtt ez is elmaradt.

Ne kiabáljuk el, de szombaton Zalaegerszegen játszik a DVTK.

- A ZTE jól kezdte a bajnokságot, legutóbb idegenben győzte le az MTK-t - váltott témát a DVTK vezetőedzője. - Hiába változott sok helyen a játékoskeret, továbbra is a helyes irányba tartanak. Az eddig lejátszott mérkőzéseken jól néztek ki, látszik, mit szeretnének játszani, és azt is megmutatták, hogy több játékrendszerben is otthonosan érzik magukat.

A ZTE négy fordulót követően a a tabella 6. helyén áll, sorozatban 3, 1, 1 és 3 gólt szerzett.

- A játékstílusukból fakadóan minden mérkőzésen lőttek gólt, azonban az utolsó kivételével mindegyiken kaptak is. Jó mérkőzésre számítok, ahol mindkét kapu sokat forog veszélyben, a helyzetkihasználás hatékonysága fogja eldönteni a találkozót. Szombaton a siker kulcsa a tökéletes koncentráció lesz elsősorban a két kapu előtt, de valójában a pálya minden részén - osztotta meg Feczkó Tamás. - Tudjuk, mire vagyunk képesek, és erre alapozva akkor is kimondhatjuk, hogy győztesen akarunk hazatérni, ha tisztában vagyunk azzal, egy nagyon nehéz meccs vár ránk. Az eltiltott  Polgár Kristóf és Gheorghe Grozav, valamint a sérült Vági András biztosan, Márkvárt Dávid pedig várhatóan hiányozni fog, ők pedig a csapatunk meghatározó személyiségei, akik át tudják lendíteni a társakat a holtponton. Ezen nem tudunk változtatni, ezért nem is azzal foglalkozunk, hogy kik nem léphetnek pályára, hanem azzal, hogy akik játszanak, azok győzelemre vigyék a DVTK-t.

A DVTK legutóbbi zalaegerszegi vendégszereplése kitűnően sikerült, mert nem csak 3-1-re győzött a csapat, hanem kiválóan játszott, és akár gólzáporos győzelmet is arathatott volna.

- A mai napig úgy emlékszem vissza, hogy eddigi diósgyőri pályafutásom legjobb mérkőzését játszottuk január 25-én. Több szempontból is különleges jelentőséggel bírt a mérkőzés, hiszen 2020 első tétmeccse volt, amiről akkor még sokan azt gondolták, kiesési rangadó, aki veszít, az búcsúzhat az élvonaltól. Nagyon motiváltan érkeztünk Zalaegerszegre, hasonló mentalitást várok el most szombaton is, és akkor megismételjük az akkori teljesítményt. De abból a szempontból is emlékezetes a januári meccs, hogy korábban is tudtam, mindenhol számíthatunk a diósgyőri szurkolókra, de hogy több mint négyszáz kilométerre Miskolctól olyan hangulatot teremtettek, mintha mi játszottunk volna haza pályán, az óriási dolog. Úgy hallottam, most is sokan indulnak útra, és ez felelősséget tesz a vállunkra, mert ha ennyire szeretnek és ennyire bíznak bennünk, akkor még többet kell tennünk a siker érdekében.

A DVTK vezetése - a legutóbbi zalaegerszegi túrához hasonlóan - ezúttal is kifizeti a Zalaegerszegre utazó vendégszurkolók belépőjegyeit. A klub vezetése ezzel szeretné megköszönni a kitartó buzdítást azoknak, akik az ország másik végébe is elkísérik a csapatot.

A másik kispad

- Jó állapotban érzem a csapatot - nyilatkozta Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője. - Sikerek után vagyunk, az MTK elleni lendületet szeretnénk tovább vinni, és emellett a kupatalálkozó is lelki pluszt adhatott a társaságnak. A mutatott játékkal minden fordulónkban elégedett voltam, de muszáj, hogy ez eredményességgel is párosuljon. Szeretnénk kiszolgálni szurkolóinkat, mert igazán megérdemlik. Minden mérkőzésen támadószellemben lépünk fel és ez hazai pályán hatványozottan igaz!

Járványügyi intézkedések Zalaegerszegen

A jelenlegi helyzetben természetesen minden klub számára a legfontosabb az egészség védelme. Ezt szem előtt tartva a hétvégi mérkőzésen a hazai klub szájmaszkot osztogat a szurkolóknak, valamint a stadion több pontján kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyek bárki számára elérhetőek lesznek. A vendégszurkolók számára 100 darab egyszer használható maszk áll rendelkezésre, amelyek a vendégbüfében vehetőek át térítésmentesen.