Beharangozó 2020. november 1., vasárnap

Kisvárda - DVTK 1-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a DVTK Kisvárdán játszott, és az első félidőben nem esett gól. A szünet után elsősorban a hazaiak kezdeményeztek, megszerezték a vezetést is, azonban a DVTK mindent megtett az egyenlítésért. A sok blokkolt lövés mellett kétszer a kapufa mentette meg a hazaiakat, de gólt lőni nem sikerült.

Kisvárda - DVTK 1-0 (0-0)


OTP Bank Liga 9. forduló

Kisvárda Master Good - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 1723 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Buzás Balázs, Horváth Róbert; Iványi Zoltán, Csonka Bence).
Kisvárda: Dombó - Melnyk, Datković, Rubus, Hej - Lucas, Simović - Navrátil, Bumba, Sassá - Viana. Vezetőedző: Supka Attila.
DVTK: Danilović - Szűcs K., Karan, Hegedűs J. - Shestakov, Márkvárt, Max, Polgár - Ivanovski, Dražić, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Grozav helyett Rui Pedro a 67., Shestakov helyett Hasani a 76., Navrátil helyett Tsoukalas és Viana helyett Horváth Z. a 79., Sassá helyett Kovácsréti a 84., Ivanovski helyett Makrai a 86. percben.
Sárga lap: Hej a 42., Szűcs K. a 65. percben.
Gólszerző: Sassá (1-0) a 61. percben.


Kulcspillanatok

61. perc: Hazai szöglet jobbról, a hosszúról Viana visszafejelte a labdát, amit középen Sassá közelről a hálóba kotort, 1-0

Edzői értékelések

Supka Attila: -  Sikerült elérni a számunkra legfontosabb célt, megszereztük hazai környezetben az első győzelmet.
Mi tettük magunknak nehézzé a sikert azzal, hogy nehezen törtük fel a DVTK passzív játékát. Türelmesen kerestük azokat a területeket, ahol meg tudtuk bontani az ellenfelet. Már az első félidőben is kialakítottunk három ziccert, amivel megszerezhettük volna a vezetést, sajnos ekkor még nem sikerült.
A második félidőre jól jöttünk ki, a megbeszélteket maradéktalanul megvalósították a játékosok. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sajnos ebből csak egyet tudtunk értékesíteni. Ezt követően kinyílt az ellenfél, ha pontosan fejezzük be a támadásokat, akkor gólokkal nyerhettük volna meg a mérkőzést.
A végén szerencsénk is volt, mert két-három olyan hibát is elkövettünk, minek következtében az ellenfél ziccerbe került, kapura lőtte, kapufa lett, mellé ment a labda. A futballhoz szerencse kell, de sokat tettünk ezért a győzelemért, megérdemelten győztünk. Arra kell még figyelnünk, hogy legközelebb a vezetés birtokában ne nyugodjunk meg ennyire. Hál'Istennek ma ez nem bosszulta meg magát.
Feczkó Tamás: - Az első félidőben a védekezésünk rendben volt, a támadójátékunkat viszont nem így terveztük. Az elképzeléseinkhez képest keveset birtokoltuk az ellenfél térfelén a labdát, kevés olyan mozgás valósult meg, amit kértünk a játékosoktól, ezért csak párszor jutottunk el az ellenéfél kapujáig.
A második félidő első 15 percében szétcsúszott a védekezésünk, ekkor több lehetőséget alakítottak ki a hazaiak, ez a játék nagyon nem tetszett. A gól után játékrendszert váltottunk, aminek meglett az eredménye, nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, az ellenfél térfelén folyt a játék. Az utolsó percekben pedig két ajtó-ablak ziccerünk is volt, amit értékesíteni kell, ez alól az sem mentség, hogy a kapufáról mindkétszer kifelé pattant a labda.