Beharangozó 2021. február 25., csütörtök

Mezőkövesd, második felvonás: OTP Bank Liga

Kedden a MOL Magyar Kupában a Mezőkövesd jutott tovább, pénteken viszont Zoran Zekić és a diósgyőri szurkolótábor reményei szerint a DVTK gyűjti be a három bajnoki pontot. A találkozó előtt a vezetőedzővel beszélgettünk.

Mezőkövesd, második felvonás: OTP Bank Liga


Ugyan pénteken a szó szoros értelmében nem visszavágót játszik a DVTK a Mezőkövesd ellen, mégis összefügg a heti két találkozó, legalább olyan értelemben, hogy tanulni lehet az elsőből a második előtt.

- Más mentalitással kell játszani, mint Mezőkövesden, ami csak a megfelelő önbizalom birtokában lehetséges - mondta a DVTK vezetőedzője. - Az FTC-t és a Fehérvárt kiváló hozzáállással győztük le, azt a játékot kell elővenni pénteken is. Sokat beszéltünk erről az öltözőben, bízom benne, hogy megértik a játékosok, a keddinél sokkal többet kell nyújtani, és akkor minden rendben lesz.

A DVTK-ban Iszlai Bence letöltötte eltiltását és Antal Botondhoz hasonlóan kisebb betegsége is a múlté. A hét második felében már a csapattal edzettek, de a kihagyott edzések miatt nincsenek tökéletes állapotban. Miként kérdőjeles Molnár Gábor játéka is, aki -továbbra is érzi régi sérülését. 

Zoran Zekić korábban is rotálta a csapatot, kedden is több kulcsember hiányzott, akik pénteken visszatérhetnek a csapatba.

- Számomra nem az a legjobb csapat, amelyikben a “legnagyobb” nevek vagy  a ”legjobb” játékosok játszanak, hanem az, amelyik az adott mérkőzésen a legjobb teljesítményre képes - osztotta meg a sportszakember. - Ezt szeretném megtalálni péntek este is. Olyan játékosokat szeretnék pályára küldeni, akik a szabályok adta keretek között agresszívabban játszanak, és a jók az előre játékban.

Van-e egy adu ász a kabátujjban, amit szükség esetén elő lehet húzni?

- Minden edző nagyon okos, ha győz a csapat. Éppen ezért a játékosokkal mi először a pályán szeretnénk letenni valamit az asztalra, és csak utána beszélni. 

Rendkívül szoros a mezőny, a 8. helyezett ZTE is csak 5 ponttal szerzett többet, mint a DVTK, ezért az újabb három pont sokat érhet.

- Nagy a nyomás rajtunk, és nagy is lesz ez a nyomás egészen az utolsó fordulóig - reagált Zoran Zekić. - A legjobb, amit tehetünk, hogy a magunk javára fordítjuk, és élvezzük ezt a helyzetet, mert senki nem fog a segítségünkre sietni. Egyedül kell a vonal fölé kerülnünk.

A március 15-ig meghosszabbított 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés, kérjük szurkolóinkat, maradjanak otthon!