Beharangozó 2020. december 16., szerda

Honvéd - DVTK 5-1 (2-0)

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában az Új Hidegkuti Stadionban játszott a DVTK a Honvéd ellen. Az első félidőben hat perc alatt kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat. A második félidőre jól jött ki a DVTK, ziccert alakított ki, majd Gheorghe Grozav góljával sikerült szépíteni is. Benne volt a mérkőzésben az egyenlítés, mégis a Honvéd növelte az előnyét, amit a folytatásban be is biztosított.

Honvéd - DVTK 5-1 (2-0)


OTP Bank Liga 15. forduló

Budapest Honvéd FC - Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Pintér Csaba (Georgiou Theodoros, Bornemissza Norbert; Csonka Bence, Lovas László).
Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Baráth B., Lovrić, Batik, Tamás K. - Hidi, Szendrei N., Zsótér - Balogh N., Gazdag. Vezetőedző: Pisont István.
DVTK: Antal - Vági, Szűcs K., Karan, Hegedűs J, Memolla - Max, Márkvárt - Dražić, Ivanovski, Grozav. Vezetőedző: Geri Gergely.

Csere: Max helyett Iszlai és Vági helyett Shestakov a 46., Zsótér helyett Bocskay a 71., Grozav helyett Rui Pedro és Ivanovski helyett Makrai a 76., Tamás K. helyett Aliji, Balogh N. helyett B. Traoré és Szendrei N. helyett Kocsis D. a 81., Dražić helyett Korbély a 83., Hidi helyett László D. a 86. percben.
Sárga lap: Vági a 33., Karan a 45., Geri Gergely az 55., Balogh N. a 80. percben.
Gólszerző: Gazdag (1-0) a 24., Zsótér (2-0) a 30., Grozav (2-1) az 50., Szendrei N. (3-1) a 63., Gazdag (4-1) a 71., Lovrić (5-1) a 75. percben.


Kulcspillanatok

24. perc: Hazai szöglet jobbról, Hidi beadását Karan kifejelte a mezőnybe, azonban az újabb beadásra Gazdag Dániel érkezett, és közelről a hálóba fejelt, 1-0

30. perc: Szép hazai támadás végén Zsótér Donát kapta vissza a labdát, és balról a hosszú alsó sarokba gurított, 2-0

50. perc: Memolla bedobását Ivanovski fejelte Gheorghe Grozav elé a hazai 16-os bal oldalán, aki nagy erővel a léc alá lőtt. Tujvel beleért, de védeni nem tudott, 2-1 

63. perc: Hazai szöglet jobbról, középen Szendrei Norbert fejelt a kapu bal oldalába, 3-1

71. perc: Jobb oldali beadás után Gazdag Dániel két védő között vette át a labdát az ötösön, majd a vetődő Antal fölött a hálóba emelt, 4-1

75. perc: A 16-os bal oldalán cselezgetett Hidi, majd áttette a jobb oldalra, ahol Ivan Lovrić az üres kapuba lőtt, 5-1

Edzői értékelések

Pisont István: - Fantasztikus meccset játszottunk! A DVTK jól játszott az MTK ellen, de tudtam, hogy rengeteg energiát kivett belőlük a mérkőzés. Ráadásul ők vasárnap játszottak, tehát mi egy nappal többet pihenhettünk.  Ma az eredményt tekintve, a játékot tekintve és az egyéni teljesítményeket tekintve is megérdemelten vezettünk már az első félidő után is. A szünet után az első negyedóra nem a miénk volt, a harmadik gól viszont eldöntötte a mérkőzést, éreztem, hogy mekkora erőt merítettek belőle a játékosaim.
Geri Gergely: - Az első félidőben két könnyű két gólt kaptunk. A szünetben átbeszéltük a teendőket, és az első 15 percben még aktívabban játszottunk, sikerült is visszajönni a mérkőzésbe. Iszlai és Shestakov jól szállt be, feljavult a játékunk, így szeretnénk a teljes mérkőzésen játszani.
Azonban ahányszor a kapunk közelébe jött a hazai csapat, mindig kaptunk egy gólt, és ezzel nem a Honvédot szeretném értékelni. Hátul nem voltunk jók, a koncentráción és az erőnléten is javítani kell.
A harmadik gól visszafogott, a pontrúgásoknál nem voltunk eléggé precízek, vagy nem értünk oda, vagy párharcot veszítettünk.
Az idényzárón is szükségünk lesz a három pontra, akár egy góllal is. Elindultunk egy úton, hosszú lesz, nehéz lesz, de remélem sikeresek leszünk.