Beharangozó 2021. január 30., szombat

"Hinni kell magunkban és az elvégzett munkában"

Két idegenbeli találkozó után hazai pályán is bemutatkozik Zoran Zekić csapata. A BMTE ellen valódi hatpontos mérkőzés vár a DVTK-ra vasárnap délután, ahol a vezetőedző szerint győzelmet érhet, ha nyugodt marad a csapat, hisz az elvégzett munkában, és a pályán megmutatja, mire képes.

"Hinni kell magunkban és az elvégzett munkában"


A DVTK az FTC és a Paks elleni mérkőzés után vasárnap délután a Budafok ellen játssza harmadik bajnoki mérkőzését 2021-ben. Ennek kapcsán beszélgettünk Zoran Zekić vezetőedzővel.

- Nagyon várjuk a mérkőzést, és felkészültünk rá - kezdte a horvát sportszakember. - Tudjuk, hogy egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, ám hiába vagyunk nehéz helyzetben, nyugodtnak kell maradni, mert az idegeskedés nem segít, félelemmel tele pedig nem lehet játszani. 

A BMTE a tabella 11. helyén áll 16 ponttal, utolsó győzelmét még a 8. fordulóban aratta Zalaegerszegen, idei két mérkőzésen döntetlent játszott az MTK-val, majd 3-0-s vereséget szenvedett az FTC ellen (bővebbenitt lehet az ellenfélről olvasni). 

- Láttam a Budafok FTC elleni mérkőzését, és a pályán nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény sugall. A siker érdekében hinni kell magunkban és a napról napra elvégzett munkában, majd a mérkőzéseken meg kell mutatni, mire vagyunk képesek - mutatott utat Zoran Zekić.

Az FTC egyfajta játékstílust képvisel, a Paks egy másikat, a BMTE pedig egy harmadikat - vetettük fel.

- Igen, ezért hangoztatom mindig azt, hogy elsősorban a magunk játékával kell törődni - válaszolt. - Arra kell felkészülnünk, hogy mi hogyan védekezünk, hogyan támadunk. 

Az első diósgyőri sajtótájékoztatón Zoran Zekić úgy fogalmazott, hogy az újságírók minden bizonnyal többet tudnak a mezőnyről, mint ő, hiszen neki elsősorban a saját csapatát kell megismernie. Hol tart most az ellenfelek megismerése?

- Csak a következő ellenfél mérkőzését szoktam megnézni - árulta el. - Az idő rövidsége miatt igyekszem  befogadható mennyiségben adagolni az információt a játékosoknak, nem egyszerre rájuk zúdítani minden, és ugyanezt a módszert alkalmazom magammal szemben is. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, így alig néhány nap marad felkészülni az azt követőre a sűrű program miatt. Azonban támaszkodhatok a stábomra, akik rengeteg segítséget nyújtanak nekem az ellenfelek feltérképezésében. De nincs ebben semmi különös, minden csapat hasonló cipőben jár. 

Ezután azzal a kellemetlen ténnyel szembesítettük a vezetőedzőt, hogy mindkét magyarországi tétmérkőzésén sárga lapos figyelmeztetést kapott.

- Szenvedélyes ember vagyok, számomra a csapatom a legfontosabb, és kiállok értük a kispadok előtt is - reagált. - A mérkőzések alatt szoktam kiabálni, de nem használok csúnya szavakat, korábban sem Horvátországban, sem Moldovában, sem a nemzetközi kupákban nem tapasztaltam, hogy ezért büntetés jár. Folyamatosan tanul az ember.

Két idegenbeli mérkőzés után a DVTK Stadionban játszik a csapat. A március 1-ig meghosszabbított 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés, kérjük szurkolóinkat, ne induljanak útnak!

- Várom, hogy végre hazai pályán játszunk, ugyanakkor sajnálom, hogy üres lelátók előtt lép pályára a csapat, és nem élvezhetjük szurkolóink támogatását, mert most igazán szükségünk lenne rájuk. Személyesen még nem találkoztam velük, de már az érkezésem előtt látott videókról lejött, hogy itt mindenki él-hal a csapatért. Ezt próbálom elmagyarázni a játékosoknak, hogy igaz, sokan most érkeztek, ráadásul külföldről, de tisztelni kell a klubot, és küzdeni kell a városért és az egész régióért. Egyet ígérhetek a szurkolóknak, ha nem jöhetnek ki a stadionba, és csak a tévéképernyők előtt szorítanak értünk, a csapat akkor is 90 percen keresztül küzdeni fog minden mérkőzésen. 
Több játékos most lép először pályára ebben a csodaszép stadionban, és az időjárás, valamint a gyep kímélése miatt alig edzettünk bent, tehát nekik is újdonság lesz. De ezt nem panaszként mondom, nekünk nem a körülményekkel kell foglalkozni, hanem  fegyelmezetten játszani, küzdeni és akkor meglesz az eredménye.

A DVTK tartalék is készül a tavaszi bajnoki rajtra, ezért akikre elsősorban ott számít a szakvezetés (José Cortés, Farkas Marcell, Aleksandre Kalandadze, Kispál Tamás, Giorgi Omarashvili, Zsiga Máté), a hét második részében már Zsivoczky Gyula irányításával készültek. Branislav Danilović és Orosz Donát hosszú időre kidőlt, és Polgár Kristóf sem tudja még vállalni a játékot. Eltiltott játékos nincs.