Beharangozó 2021. február 3., szerda

PAFC - DVTK 2-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában egy diósgyőri labdavesztést követő gyors ellentámadásból szerzett vezetést a PAFC. A második játékrészben a hazaiak büntetőből duplázták meg az előnyüket. A folytatásban a DVTK egyre több energiát mozgósított a támadásban, míg a hazaiak kontrákra éptettek. A hajrá ismét a felcsútiaké volt, de az eredmény már nem változott.

PAFC - DVTK 2-0 (1-0)


OTP Bank Liga 19. forduló

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Zierkelbach Péter (Georgiu Theodoros, Kóbor Péter; Berke Balázs, Szilasi Szabolcs).
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Hadzhiev, Meißner, Deutsch L. - van Nieff, Plšek - Kiss T., Băluță, Nagy Zs. - Géresi. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
DVTK: Antal - Shestakov, Milović, Soldo, Marin - Márkvárt, Max - Grgić, Molnár G., Grozav - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Molnár G. helyett Suljić és Grozav helyett Iszlai a 46., Shestakov helyett Dražić és Marin helyett Memolla az 56., Max helyett Hegedűs J. a 66., Băluță helyett Corbu, Nagy Zs. helyett Slagveer és Géresi helyett Mance mind a 69., Plšek helyett Urblík a 82., Kiss T. helyett Weslen Junior a 90. percben.
Sárga lap: Shestakov a 48., Márkvárt az 57. percben.
Gólszerző: Kiss T. (1-0) a 24., Plšek (2-0, 11-esből) az 53. percben.

Kulcspillanatok

24. perc: A félpályánál labdát veszített a DVTK, Băluță jobbra tette a labdát Kiss Tamásnak, aki tolt egyet rajta, majd jobbról, éles szögből a hálóba lőtt, 1-0

53. perc: Hazai szöglet jobbról, van Nieff beadása után Milović kezéhez ért a labda, 11-es a hazaiaknak. Jakub Plšek laposan a jobb alsó sarokba gurított, 2-0

Edzői értékelések

Hornyák Zsolt: - Köszönöm a csapatomnak ezt a hozzáállást! A vesztes széria során ezt kritizáltam, és mostanra pozitívan változott meg, jó munkát végeztek, megérdemelten győztek. Hét friss játékossal álltunk fel az előző mérkőzéshez képest, így képzelem el a csapatot, a cseréket. Az elejétől kezdve ráerőltettük az ellenfélre a tempónkat, egyedül 2-0-nál hiányoltam, hogy kicsit passzívak voltunk, de a végén megint nekünk voltak helyzeteink. 
Azt is köszönöm a csapatnak, hogy ismét kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést. 
Zoran Zekić: - Mindenekelőtt gratulálok a Puskás Akadémia csapatának, mert megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Az első húsz percben jól játszottunk, azonban saját hibánkból kapott gólt követően nem volt meccsben a csapat, gyakorlatilag kapura lövésünk sem volt. A PAFC a játék minden elemében fölénk nőtt, több helyzetet alakítottak ki, és megmutatták, milyen a modern futball, hogyan kell egy-két érintővel játszani.