Beharangozó 2021. február 11., csütörtök

"Minden egyes pontért meg kell küzdeni"

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a DVTK Újpesten játszik. A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzőt kérdeztük.

"Minden egyes pontért meg kell küzdeni"


A mondás szerint a győzelmek építik a csapatot, könnyebben ment a munka a Kisvárda és a Tarpa legyőzését követően? - kérdeztük bemelegítésként a vezetőedzőt.

- Természetesen, de hiba lenne azt gondolni, már elértük a célunkat, nekünk továbbra is minden egyes pontért meg kell küzdeni - válaszolt Zoran Zekić. - Tudom, hogy még ennél is több van a csapatban, ami az önbizalom növekedésével ki is fog jönni.

A DVTK keretéből több alapember is pihent a Magyar Kupában, míg az Újpest szinte a megszokott kezdővel játszott Szolnokon, ahol a küzdelmes mérkőzés és a mély sáros talaj sokat kivett belőlük. Jelenthet ez előnyt péntek este?

- Teljesen megértem kollégám döntését, mert amikor háromnaponta mérkőzés vár egy csapatra, akkor sokat segít, ha ritmusban maradnak a játékosok - bólogatott. - Én mégis azért döntöttem a pihentetés mellett, mert tétmérkőzésen is látni akartam azokat, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Illetve néhányan jelezték, kisebb fájdalmuk van, ezért a műfüves pályára tekintettel jobbnak láttam, ha diósgyőri gyepen edzenek.

Zoran Zekić érkezése után a DVTK már játszott 4-3-3, 4-2-3-1 és támadásban 3-4-3-má alakuló 5-4-1-es hadrendben.

- Elsősorban azért tértünk át a három belső védős játékrendszerre, hogy stabilizáljuk a védekezésünket - osztotta meg. - Bármilyen felállás is legyen, mind védekezésben, mind támadásban azt várom a csapattól, hogy kompakt módon, egymást segítve játsszanak. A Kisvárda ellen megőriztük a kapunkat a góltól, és bízom benne, hogy az Újpest ellen is sikerül megvalósítani ezt a részcélt.

Péntek este az előrejelzések szerint akár -10 fok hideg is várhatja a csapatokat Újpesten. Fel lehet, fel kell készülni erre?

- Játékosként számtalan alkalommal játszottam még ennél is hidegebb időben, mégsem panaszkodtunk, aki fut, az nem fázik - idézte föl az egykori középcsatár. - A kezdő sípszó pillanatában úgyis mindenki a játékra figyel, nem pedig a hőmérőt nézi. Persze téma az extrém hideg, csütörtök délben is kemény mínuszokban edzettünk. Ilyenkor sokkal alaposabban be kell melegíteni az izmokat, amivel csökkenthető a sérülésveszély.

Diego Živulić Budafok ellen kapott piros, Augusto Max pedig 5 sárga lapot követő eltiltás miatt nem játszhat, Branislav Danilović és Orosz Donát hosszú kihagyás elé néz, és Polgár Kristóf sem tudja még vállalni a játékot, miként Molnár Gáborra sem számíthat a vezetőedző.

Az Újpest több súlyos vereséggel kezdte az évet (5-0 a Fehérvár, 4-0 az FTC ellen, közte pedig egy 3-2-es mezőkövesdi kudarc), legutóbb viszont magabiztosan győztek az MTK ellen, a kupában pedig továbbjutottak.

- Az MTK ellen kiválóan játszott az Újpest, rengeteget lőttek kapura, ebből három be is ment, az első pedig kifejezetten látványosra sikerült. Rövid ideje dolgozom Magyarországon, még nem tudom, melyik az igazi arcuk, pénteken este okosabbak leszünk. Mindenesetre az a célunk, hogy a mi győzelmeink száma nőjön - zárta Zoran Zekić.

A március 1-ig meghosszabbított 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés, kérjük szurkolóinkat, ne induljanak útnak!