Beharangozó 2020. szeptember 18., péntek

MK: Cél a továbbjutás

Balassagyarmaton kezdi a MOL Magyar Kupa küzdelmeit a DVTK szombaton 15 órától (tv: M4 Sport, online stream: m4sport.hu). A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

MK: Cél a továbbjutás


A MOL Magyar Kupa idei kiírásában mindegyik párharc egy mérkőzésen dől el. Kedvez ez a döntés a DVTK-nak? - kérdeztük bevezetőként Feczkó Tamás vezetőedzőt.

- A versenykiírás módosítása következtében kevesebb mérkőzésen lehet eljutni a döntőig - emelte ki a változtatás egyik aspektusát Feczkó Tamás. - Azonban most még korai erről többet beszélni, mert ugyan szeretnénk jól szerepelni, de messze még a vége, először a Balassagyarmat ellen kell továbbjutni.

Az NB-s csapatok a 6. fordulóban csatlakoznak a mezőnyhöz. A DVTK az NB III. Keleti-csoport 14. helyén álló Balassagyarmat (3 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség) ellen játszik szombaton 15 órától.

- A DVTK tartalék miatt valamennyire ismerem a mezőnyt, de ettől függetlenül a Balassagyarmat ellen szokás szerint a legjobb tudásunk szerint készülünk fel. A DVTK tartalék a közelmúltban játszott ellenük bajnokit, kézenfekvő módon beszéltem az ellenfélről Zsivoczky Gyulával, és egy másik “osztálytárs” edzőjének véleményét is kikértem - árulta el a vezetőedző.

Az ellenfél kispadján a váci legenda, Nagy Tibor ül. A legrutinosabb játékos Nagy Tamás (35 NB I.-es mérkőzés), aki 2008 tavaszán 5 élvonalbeli bajnokin a DVTK mezét is viselte. Rajta kívül játszott még az NB I.-ben Kamarás György (6 mérkőzés, Balmazújváros), Fejes János (4 mérkőzés, Honvéd), és Hamar Ádám (1 mérkőzés, Mezőkövesd). Az ellenfél keretét itt lehet böngészni.

- Kamaszként azon váci csapaton nőttem fel, amelyik két ezüstérmet és egy bajnoki címet nyert - elevenítette fel. - Vidéki srácként nem is szurkolhattam másnak, mint a Nagy Tibor, Koszta János, Füle Antal, Zombori András, Romanek János és sok más kiváló labdarúgó által alkotott csapatnak. És most a másik kispadon a manapság már rutinos edzőnek számító Nagy Tibor ül, aki mindig jól megszervezi a csapata védekezést. Szombati ellenfeleink közül többen rendelkeznek élvonalbeli múlttal, de a keret jó része az NB II.-ben is rutinos labdarúgónak számítana.

Csak a rend kedvéért: A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, akkor a 11-es rúgások döntenek.

- A kupaküzdelmekben az a szép, hogy bármi előfordulhat, számtalan alkalommal láttunk már arra példát, amikor meglepték az élvonalbeli klubot - intett óvatosságra a sportszakember. - Tökéletesen tisztában vagyok az alacsonyabb osztályú csapatok lélektanával, 2010-ben az NB III.-as Nagyecsed edzőjeként hosszabbításra kényszerítettük az akkor Európa Liga csoportkörében szereplő DVSC-t, a 11-eseket azonban ők rúgták pontosabban. A Balassagyarmat ellen is nehéz mérkőzésre számítunk, mert a kupameccs az kupameccs, de a mi szemünk előtt csak egy cél lebeg: a továbbjutás.

Gheorghe Grozav és Polgár Kristóf a Honvéd elleni mérkőzésen piros lapot kapott, így nem játszhatnak jövő héten a ZTE elleni bajnokin. Ilyenkor szokták az edzők pályára küldeni az eltiltásra váró labdarúgókat, mert utána úgyis pihennek.

- Még mindig bízunk abban, hogy ha valaki nem követett el szabálytalanságot, akkor az nem érdemel büntetést sem, és az MLSZ Fegyelmi Bizottsága is erre a megállapításra jut. Ugyanakkor az is tény, jelenleg az egy-egy mérkőzésre szóló eltiltás van hatályban, ennek megfelelően készülünk.

A Magyar Kupában mindig a továbbjutás a legfontosabb, emellett milyen egyéb célokat lehet kitűzni a csapat elé?

- Több hiányzónk is van, ami lehetőséget nyújt arra, néhány játékost olyan poszton is kipróbáljak, ahol korábban még nem szerepelt. Kíváncsian várom, milyen teljesítményre lesznek képesek. Azt már most elárulhatom, a védelem olyan összeállításban szerepel, amire még nem volt példa - avatott be Feczkó Tamás. 

A találkozót Szigetvári Márk vezeti, segítői Szavas László és Nagy Petra lesznek. A tartalék játékvezetői feladatokat Veizer Roland látja el.

A DVTK szereplése a Magyar Kupában évről-évre