Beharangozó 2020. október 6., kedd

MK: az időpont változott, a cél nem

A DVTK szerdán 14 órától pótolja a Balassagyarmat ellen elmaradt MOL Magyar Kupa-mérkőzést (tv: M4 Sport, online stream: m4sport.hu). A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

MK: az időpont változott, a cél nem


A találkozó előtt Feczkó Tamástól elsőként azt kérdeztük, emlékszik-e korábbi szavaira, és ma is ugyanazt válaszolná-e a versenykiírás változására, az ellenfélre vonatkozó kérdéseinkre. (A cikk aljára görgetve újra lehet olvasni korábbi szavait - a szerk.)

- Igen, emlékszem, és most is tartom a véleményem, csak a továbbjutás lehet az egyetlen célunk - reagált Feczkó Tamás.

A találkozót eredetileg szeptember 19-én, szombaton rendezték volna, azonban a hazaiak szinte teljes kerete karanténba került, ezért az MLSZ engedélyezte a mérkőzés elhalasztását. Így szerdán 14 órakor kezdődik a találkozó.

- Amikor kiderült, hogy az eredetileg kijelölt napon nem lehet megrendezni a mérkőzést, akkor nem sok időpont közül lehetett választani, adta magát ez a szerda - emlékezett vissza a sportszakember. - Számunkra most az a legfontosabb, hogy mérkőzést játszhatunk, mert az idénykezdetről sok minden elmondható, de az nem, hogy a megszokott ritmusban követik egymást a mérkőzések.

Az viszont változás, hogy Hysen Memolla és Florent Hasani az új időpontban nem áll rendelkezésre, mindkét játékos hazautazott a nemzeti csapat összetartására.

- A két válogatottunk miatt biztosan változni fog a legutóbbi kezdőcsapat. Ugyanakkor Gera Zoltán szövetségi edzővel megállapodtam abban,, hogy Szűcs Kornél csak a kupameccs után, szerda este csatlakozik az U21-es válogatott keretéhez - árulta el a vezetőedző -, mert nekünk szükségünk van rá, a fiatalok pedig csak vasárnap játszanak Szlovénia ellen.

Az eredeti időpontra kiírt mérkőzés előtt Feczkó Tamás elmondta, néhány játékost olyan pozícióban is meg akar nézni, ahol korábban keveset, vagy egyáltalán nem játszottak, illetve akkor elárulta, olyan összetételű védelmet láthatnak a szurkolók, mint korábban sosem. 

- Ez nem változott, a védelem a tervek szerint most szerdán úgy áll fel, ahogy még sosem - avatott be Feczkó Tamás. - Kíváncsian várom, milyen teljesítményre lesznek képesek, és bízom benne, pozitív tapasztalatokra teszünk szert. 

A találkozót Csonka Bence vezeti, segítői Baghy Csaba és Szarvas László lesznek. A tartalék játékvezetői feladatokat Kovács Imre látja el.

Emlékeztetőül a korábbi beszélgetés

A MOL Magyar Kupa idei kiírásában mindegyik párharc egy mérkőzésen dől el. Kedvez ez a döntés a DVTK-nak? - kérdeztük bevezetőként Feczkó Tamás vezetőedzőt.

- A versenykiírás módosítása következtében kevesebb mérkőzésen lehet eljutni a döntőig - emelte ki a változtatás egyik aspektusát Feczkó Tamás. - Azonban most még korai erről többet beszélni, mert ugyan szeretnénk jól szerepelni, de messze még a vége, először a Balassagyarmat ellen kell továbbjutni.

Az NB-s csapatok a 6. fordulóban csatlakoznak a mezőnyhöz. A DVTK az NB III. Keleti-csoport 9. helyén álló Balassagyarmat  4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 4 vereséggel rendelkezik (frissített adatok - a szerk.)

- A DVTK tartalék miatt valamennyire ismerem a mezőnyt, de ettől függetlenül a Balassagyarmat ellen szokás szerint a legjobb tudásunk szerint készülünk fel. A DVTK tartalék a közelmúltban játszott ellenük bajnokit, kézenfekvő módon beszéltem az ellenfélről Zsivoczky Gyulával, és egy másik “osztálytárs” edzőjének véleményét is kikértem - árulta el a vezetőedző.

Az ellenfél kispadján a váci legenda, Nagy Tibor ül. A legrutinosabb játékos Nagy Tamás (35 NB I.-es mérkőzés), aki 2008 tavaszán 5 élvonalbeli bajnokin a DVTK mezét is viselte. Rajta kívül játszott még az NB I.-ben Kamarás György (6 mérkőzés, Balmazújváros), Fejes János (4 mérkőzés, Honvéd), és Hamar Ádám (1 mérkőzés, Mezőkövesd). Az ellenfél keretét itt lehet böngészni.

- Kamaszként azon váci csapaton nőttem fel, amelyik két ezüstérmet és egy bajnoki címet nyert - elevenítette fel. - Vidéki srácként nem is szurkolhattam másnak, mint a Nagy Tibor, Koszta János, Füle Antal, Zombori András, Romanek János és sok más kiváló labdarúgó által alkotott csapatnak. És most a másik kispadon a manapság már rutinos edzőnek számító Nagy Tibor ül, aki mindig jól megszervezi a csapata védekezést. Ellenfeleink közül többen rendelkeznek élvonalbeli múlttal, de a keret jó része az NB II.-ben is rutinos labdarúgónak számítana.

Csak a rend kedvéért: A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, akkor a 11-es rúgások döntenek.- A kupaküzdelmekben az a szép, hogy bármi előfordulhat, számtalan alkalommal láttunk már arra példát, amikor meglepték az élvonalbeli klubot - intett óvatosságra a sportszakember. - Tökéletesen tisztában vagyok az alacsonyabb osztályú csapatok lélektanával, 2010-ben az NB III.-as Nagyecsed edzőjeként hosszabbításra kényszerítettük az akkor Európa Liga csoportkörében szereplő DVSC-t, a 11-eseket azonban ők rúgták pontosabban. A Balassagyarmat ellen is nehéz mérkőzésre számítunk, mert a kupameccs az kupameccs, de a mi szemünk előtt csak egy cél lebeg: a továbbjutás.