Beharangozó 2021. május 16., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - Gyöngyös 3-3  (1-1)

Hátrányba került, majd a szünetre egyenlített a tíz akadémista korú játékossal felálló DVTK tartalék a Gyöngyös elleni, hazai bajnoki mérkőzésen. A fordulás után Zsivoczky Gyula együttese kétgólos előnybe került, ám a hajrában a gyöngyösiek visszajöttek, és a hosszabbításban az egyik pontot megszerezték. Gólgazdag találkozón 3-3-as döntetlennel zárult a 90 perc.

NB III: DVTK tartalék - Gyöngyös 3-3  (1-1)


NB III. Keleti csoport, 36. forduló

DVTK tartalék - Gyöngyösi AK-Mátra-Beton        3-3 (1-1)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezetők: Erdélyi Bence (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).

DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Farkas M., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Oláh B., Csatári G., Kispál T., Jónyer K. - Zsemlye B., Schildkraut K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton: Szalay A. - Földi M., Góhér G., Márkus M., Pölöskei P., Eichenvalder R., Molnár M., Bartusz D., Tarnai D., Németh Sz., Csillik K. Vezetőedző: Labancz Róbert. 

Csere: Márkus M. helyett Bartha B. a 46., Jónyer K. helyett Molnár R. a 46., Mrva P. helyett Jurek G. a 46., Németh Sz. helyett Tajti B. az 57., Oláh B. helyett A. Kalandadze a 68., Földi M. helyett Borbély Zs. a 70., Csillik K. helyett Bódi M. a 70., Schildkraut K. helyett G. Omarashvili a 79., Csatári G. helyett Lehóczki B. a 91. percben. 

Gólszerző: Bartusz D. (0-1) a 11., Schildkraut K. (1-1) a 34., Schildkraut K. (2-1) az 51., Molnár R. (3-1) a 63., Tajti B. (3-2) a 76., Borbély Zs. (3-3) a 93. percben. 

Kulcspillanatok

10. perc: Bartusz  lövése megpattant egy védőn, majd a hazai kapuba csapódott, 0-1.

33 perc.: Kispál indítása után Schildkraut került helyzetbe, ezután higgadtan a kapuba lőtte a labdát, 1-1.

50. perc.: A forgatókönyv ugyanaz, mint az előző gólnál, Kispál indította Schildkrautot, aki élt a lehetőséggel és a gyöngyösi kapuba helyezett, 2-1. 

62. perc.: Molnár szerzett labdát az ellenfél térfelén egy visszatámadás után, majd helyzetbe hozta magát és betalált az ellenfél hálójába, 3-1.

75. perc: A gyöngyösi támadás végén Tajti szerzett gólt, amivel közelebb hozta a vendégcsapatot, 3-2.

93. perc.: Egy kapu előtti kavarodás után Borbély lőtte a labdát a DVTK tartalék hálójába, 3-3.  

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: -  Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. 3-1-es vezetésünk után le kellett volna a zárni a mérkőzést, de sajnos ezt nem tettük meg. Rutintalanságunknak köszönhetően az ellenfelünk az utolsó pillanatban egyenlíteni tudott. Az NB III-as csapatban ezúttal tíz akadémista játékos lépett pályára. A kijelölt utunk megvan, a hibáinkból továbbra is tanulni kell! Az elmúlt 12 évben 51 pontot nem szerzett a tartalék csapat, ezért gratulálok a játékosoknak. Külön szeretnék gratulálni Molnár Rolandnak, aki az NB III-as csapatban megszerezte első gólját. 

Labancz Róbert: Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, de a második elején a hazai csapat fölénk nőtt.A végén viszont huszáros hajrával sikerült a döntetlent elérnünk. A nagy helyzetek alapján a pontosztozkodás igazságosnak mondható.