Beharangozó 2021. május 23., vasárnap

NB III: Jászberény - DVTK tartalék    0-1  (0-0)

Utolsó idegenbeli mérkőzését megnyerte a DVTK tartalék csapata az NB III-as bajnokságban. A Keleti csoport 37. fordulójában a piros-fehérek a dobogóért harcoló Jászberény otthonából hozták el a bajnoki pontokat. Bernáth Balázs mindent eldöntő gólja a mérkőzés 78. percében esett.

NB III: Jászberény - DVTK tartalék    0-1  (0-0)


NB III. Keleti csoport, 37. forduló

Jászberényi FC – DVTK tartalék    0-1 (0-0)

Jászberény, 150 néző. Játékvezetők: Bálint Attila (Vrboszki Pál, László István Sándor).

Jászberényi FC: S. Bonica – Deli M., Szőllősi F., Aranyos M., Süttő A., Papp Z., Pálinkás G., Nagy Sz., László K., Lőrincz A., Lukács R. Vezetőedző: Németh Gyula. 

DVTK tartalék: Bánhegyi B. – Farkas M., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. – Gönci S., Csatári G., Zsemlye B. – Schildkraut K., Molnár R., Csávás B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Csere:  Aranyos M. helyett Gémes L. a 65., Nagy Sz., helyett Palcsó M. a 65., Csávás B. helyett Bernáth B. a 65., Szőllősi F. helyett Micskó M. a 77., Schildkraut K. helyett A. Kalandadze a 80., Molnár R. helyett G. Omarashvili a 85., Süttő A. helyett Szanyi K. a 87. percben. 

Sárga lap: Szöllősi F a 69., Ivánka P. a 73., Csatári G. a 93., Bánhegyi B. a 94. percben. 
Gólszerző: Bernáth B. (0-1) a 78. percben. 

Kulcspillanat

78. perc: Schildkraut lövését még hárítani tudta a hazai kapus, de a kipattanóra Bernáth csapott le, aki szemfülesen a hazai kapuba lőtte a labdát, 0-1.

Vezetőedzői értékelés

Németh Gyula: - Gratulálok a DVTK csapatának, mert megérdemelt lett a sikerük. Görcsösek voltunk, nagyon szerettük volna a harmadik helyet. Mindent meg fogunk tenni, hogy a dobogón maradjunk. Sok sikert kívánok az egész Diósgyőrnek!

Zsivoczky Gyula: - Felnőtt futball volt a játék minden elemében. Szervezetten és fegyelmezetten védekeztünk az egész mérkőzés folyamán. Gyorsan tudtunk átmenni védekezésből támadásba. Az első félidőben is meg voltak a lehetőségek arra, hogy gólt szerezzünk, de ezeknél még hiányzott a koncentráció. A második félidőben továbbra is meg voltak a helyzeteink és ezeknél már jobban összpontosítottunk, így az egyiket lehetőséget gólra tudtuk váltani. Az előző mérkőzéseken előforduló figyelmetlenségeket most tökéletesen oldottuk meg. Összességében megérdemelten nyertük meg a jó színvonalú találkozót egy élcsapat otthonában. Ismételten nagyon sok akadémista lépett pályára, ami külön öröm számunkra. Szeretnénk győzelemmel zárni az évet, ezért az utolsó, Eger elleni mérkőzést is nagyon komolyan veszünk. Gratulálunk Bernáth Balázs első felnőtt, NBIII-as góljához. A vasárnapi győzelmünket erőnléti edzőnk, Paulik Pisti családjának ajánljuk. Sok sikert a Jászberény csapatának!