Beharangozó 2016. július 23., szombat

DVTK - Újpest 2-1 (0-1)

Az első félidőben egy egészen furcsa szituáció után megítélt büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapata, azonban a második félidőben Bognár István szöglete után Oláh Bálint parádés gólt fejelt, majd úgyszintén Bogesz 17 méterről védhetetlenül lőtte ki a kapu bal oldalát.

DVTK - Újpest 2-1 (0-1)

OTP Bank Liga 2. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 2-1 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 6381 néző. Játékvezető: Vad II István (Tóth II Vencel, Viszokai László; Szőts Gergely, Kulcsár Katalin).
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Elek, Oláh B. - Vela, Bognár, Nikházi - Griffiths. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
ÚFC: Balajcza - Nagy T., Pávkovics, Kecskés Á., Mohl - Cseke, Windecker - Andrić, Sanković, Diarra - Angelov. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

 

Csere: Windecker helyett Bardhi és Angelov helyett Lázok az  58., Vela helyett Bacsa és Griffiths helyett Dausvili a 60., Nikházi helyett Eperjesi és Cske helyett Balázs a 80. percben.
Sárga lap: Tamás és Mohl a 11., Oláh B. a 14., Okuka a 27., Antal a 28., Elek a 49., Pávkovics az 50., Nikházi az 56.,  percben.
Gólszerző: Andrić (0-1, 11-esből) a 28., Oláh B. (1-1) az 52., Bognár I. (2-1) az 54. percben.

Kulcspillanatok

28. perc: DVTK - ÚFC 0-1
Antal haladt el Angelov mellett, aki összesesett az alapvonalnál. Kulcsár jelére Vad II büntetőt ítélt. Andrić állt a labda mögé, és a bal alsó sarokba lőtt

52. perc: DVTK - ÚFC 1-1
Bognár jobb oldali szögletét az élete 2. NB I-es meccsét játszó Oláh 9 méterről a kapu bal oldalába fejelte

54. perc: DVTK - ÚFC 2-1
Egy hosszú előreívelést Griffiths fejelt le, Bognár tolt egyet a labdát, majd jobbal 17 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - A meleg ellenére egy viszonylag jó mérkőzést játszottunk. Az első félidő első részében inkább mi kezdeményeztünk, a második fele inkább az Újpesté volt. Nem volt egyszerű ezt a 11-est feldolgozni, nem tudom, hogy jogos volt-e vagy nem, elérte vagy nem, de ilyenért még nem láttam büntetőt ítélni. Megfogta a csapatot, meg is látszott az első félidő végén bemutatott játékon. A szünetben azt hittem az öltözőben, hogy meghalt valaki, de föl tudtak állni, ami nagyon dicséretes. Azt próbáltam elhitetni a fiúkkal, hogy ezt a mérkőzést a végén is meg lehet nyerni, hál'Istennek nem hallgattak rám, eldöntötték hamarabb.A második félidő elején nagyon jó perceket produkáltunk, két gólt is szereztünk, a játékrész vége felé pedig próbáltuk tartani az eredményt. Ha a srácok a továbbiakban is így fognak futballozni, akkor el lehet kezdeni szeretni őket, mert nem volt ma olyan játékos a pályán, aki ne adta volna ki a maximumot magából. Kell még idő, legfőképpen ahhoz, hogy a magunk által diktált tempót bírjuk. Nem a megszerzett hat pont a lényeg, hanem az, hogy a játékosok higgyenek abban, hogy igenis, lehet ereményt elérni az NB I.-ben.

Nebojša Vignjević: - Gratulálok a DVTK-nak és vezetőedzőjének a győzelemhez! Nehéz kérdés, hogyan értékeljem ezt a találkozót. A legfontosabb, hogy hiányzott a tapasztalat a csapatom játékából, főleg abban az öt percben, amikor két "könnyű" gólt szerzett a DVTK. Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink, ugyanakkor meg tudtuk állítani a diósgyőri támadásokat. 1-0 után voltak veszélyes szituációk, de mindegyiket tudtuk kezelni. Gyakorlatilag a semmiből kaptunk két gólt, és innentől nehéz helyzetbe kerültünk. Kialakítottuk a helyzeteket, de már nem tudtunk pontot szerezni.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!