Beharangozó 2016. augusztus 17., szerda

Paks - DVTK 2-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában gólnélküli első félidőt követően a DVTK szerezte meg a vezetést Nikházi Márk bombájával, azonban a hazaiak fordítani tudtak a hajrában.

Paks - DVTK 2-1 (0-0)

OTP Bank Liga 6. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)

Paks, 1267 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Georgiou Theodoros, Medovarszki János; Szilasi Szabolcs, Lovas László).
PFC: Kemenes - Szalai, Lenzsér, Gévay Báló - Kecskés, Papp - Haraszti, Bartha, Koltai - Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Tamás, Nemes - Elek, Oláh B. - Vela, Bognár I., Nikházi - Griffiths. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

 

Csere: Vela helyett Bacsa az 56., Nikházi helyett Dausvili a 73., Koltai helyett Bertus és Haraszti helyett Laczkó a 75., Kecskés helyett Jelena a 79., Griffiths helyett Nono a 83. percben.
Sárga lap: Hahn a 12., Lenzsér a 34., Nemes a 43., Griffiths a 83., Lázár a 88. percben.
Gólszerző: Nikházi (0-1) a 64., Bartha (1-1) a 81., Bertus (2-1) a 90. percben.

Kulcspillanatok

64. perc: A 16-os előterében vett át egy felpasszt Nikházi Márk, tolt egyet a labdán, majd kilötte a jobb felső sarkot, 0-1.

81. perc: Egy baloldali beadás után Rados nagyot védett, de a kipattanót Bartha kapásból a léc alá vágta, 1-1.

90. perc: Bertus vezette fel a labdát, távolról lövésre szánta el magát és kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-1

Edzői értékelések

Csertői Aurél: - Az látszott, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, az ellenfelünk kontrákra rendezkedett be. Az első félidőben számtalan helyzetünk volt, igaz nekik is volt kontrából. Megjártuk a mennyet és a poklot ezen a mérkőzésen, szerencse, hogy nem fordítva alakult a végjáték. Nem adtuk fel, óriási energiatartalékokat mozgósítottunk, mindent egy lapra feltéve támadtunk, ami meghozta az eredményt.

Horváth Ferenc: - Ma nem kezdtük olyan rosszul a mérkőzést, mint eddig többször, azt mondom, az első 10-15 percben még jól is futballoztunk. Utána való igaz, hogy a Paks jobban játszott, helyzeteket dolgozott ki. Ekkor kaphattunk volna gólt, igaz a végén nekünk is volt ziccerünk, amit berúghattunk volna. Összességében az első félidő nem a miénk volt. A második félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk, és a kontráink végig ültek. Megszereztük a vezetést is. Előtte benne volt, hogy gólt lő a hazai csapat, de utána nem éreztem a gólveszélyt. Végül mégis két gólt kaptunk az utolsó pár percben, ami megpecsételte a sorsunkat.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!