Beharangozó 2021. március 15., hétfő

Kedden Valenciában lép pályára az Aluinvent DVTK

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a női kosárlabda Európa Kupa 2020/2021-es kiírásának mérkőzéseit buborékos rendszerben bonyolítja le. Az Aluinvent DVTK immár a legjobb 16 csapat között folytatja szereplését Spanyolországban, ahol az első napon a házigazda Valencia Basket Club SAD vár Földi Attila csapatára. A találkozó 19 órakor kezdődik Valenciában.

Kedden Valenciában lép pályára az Aluinvent DVTK


Női Kosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő

2021. március 16. kedd
19:00 Valencia Basket Club SAD - Aluinvent DVTK

Földi Attila: - Videózás és két edzés szerepelt a hétfői programban, és kedden is lesz még egy laza átmozgatás. Ellenfelünk szombaton még bajnokit játszott, az addig veretlen Avenida Salamanca ellen. Ez egészen szombatig így volt, mert a Valencia legyőzte őket. Az egész idényben két veresége van a Valenciának. A kupadöntőben a Girona ellen maradtak alul, illetve egy bajnoki vereségük van. Nem véletlenül rendezik meg ezt a kört, azt gondolom az Európa Kupa egyik nagy esélyeseinek számítanak. Nagyon erős csapatról beszélünk, támadásban is nagyon jók, de rendkívül kevés pontot kapnak, remekül védekeznek, ezért rendkívül nehéz dolgunk lesz, ha fel akarjuk ezt törni. Ami minket illet, Keyona Hayes is itt van velünk, felépült kisebb sérüléséből, de a kihagyás miatt biztos nem fog olyan sok időt a pályán tölteni, mint ahogy azt megszokhattuk. A többiek is egészségesek, igyekszünk minél többet kihozni ebből a mérkőzésből.

Helyszín

Pabellon Fuente San Luis
Avinguda dels Germans Maristes 16., 46013 Valencia, Spanyolország

Az ellenfélről

A spanyol Valencia BC csapata a napokban rendezte meg a Spanyol Király Kupa döntőjét, melyen ezüstérmet szerzett. A bajnokságban 25 mérkőzést játszottak eddig, mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget, november végén két ponttal maradtak alul -a szezonban a saját bajnokságán túl az Euroligában is veretlen- Salamanca otthonában. E hét szombatján, az Európa Kupa nyolcaddöntője előtt volt éppen ennek a találkozónak a visszavágója, melyen a Valencia 85-84-re, hosszabbítás után legyőzte addig veretlen riválisát.
Az Európa Kupa csoportkörében hazai pályán januárban két belga és egy francia csapatot előztek meg, előbb 40 ponttal verték a Basket Hema együttesét, majd 31-el a Castors Braine csapatát, végül a Saind Amand Hainau Basketnál - mely egyébként a Szekszárd ellenfele lesz a nyolcaddöntőben - 21 ponttal bizonyultak jobbnak.
A keretükben a legutóbbi Európa-bajnokságon aranyérmes Spanyolország válogatottjából négyen szerepelnek, az irányító Cristina Ouviña, a hátvéd, korábban Sopronban is játszó Queralt Casas, a bedobó Maria Pina Tolosa és a center poszton játszó Laura Gil. De az irányító Leticia Romero is volt már tagja a spanyol válogatottnak, legutóbb a 2017-es EB aranyérmes csapatban szerepelt. A hazai játékosok mellett négy légióst foglalkoztatnak, a német válogatott, a WNBA-ben a Los Angeles Sparks-ban játszó center Marie Gülich, az ausztrál válogatott, 188cm magas hármas poszton szereplő, WNBA-ban öt szezont eltöltő Rebecca Allen, az amerikai 4-5 poszton játszó Celeste Trahan - Davis, valamint a szintén belső posztokon szereplő litván Laura Juskaite.
Kiemelkedően védekeznek, a bajnokságban átlagosan 56 pontot engedélyeznek ellenfeleiknek, az Európa Kupában ez a szám mindössze 46.


A Valencia kerete

4 Anna Gómez POINT GUARD 
5 Cristina Ouvina POINT GUARD
6 Lorena Segura SHOOTING GUARD
8 Rebecca Allen SG / FORWARD
9 Queralt Casas SHOOTING GUARD
10 Leticia Romero POINT GUARD
12 Laura Juskaite FORWARD
14 Raquel Carrera CENTER
15 Laura Gil CENTER
17 María Pina FORWARD
18 Celeste Trahan-Davis CENTER
21 Marie Gülich CENTER