Beharangozó 2016. szeptember 20., kedd

„Most minden meccs rangadó”

Szerdán este az OTP Bank Liga 10. fordulójában a DVTK labdarúgó csapatát Dunaújvárosban látja vendégül az MTK. A mérkőzés előtt Horváth Ferenccel, a DVTK vezetőedzőjével beszélgettünk.

„Most minden meccs rangadó”


OTP Bank Liga 10. forduló

2016. szeptember 21., szerda
19:00 MTK Budapest - Diósgyőri VTK

- Picit még tekintsünk vissza a szombati találkozóra. Három nap távlatából hogyan látod, milyen pozitívumai voltak a Mezőkövesd elleni mérkőzésnek?

- Hozzáállásban sokat léptünk előre, de ezért nem szeretném megdicsérni a csapatot, mert ennek kellene lennie az alapnak, hogy minden meccsen ilyen elánnal küzdjünk. Ez a fejlődés csak akkor ér valamit, ha az MTK ellen is viszontlátjuk majd, játékban pedig egy kicsit többet is tudunk nyújtani.

- Tudom, hogy ti is használjátok az InStat elemzőrendszer adatait. Ez alapján több kiemelkedő teljesítmény is volt. Hárman (Bognár István, Németh Milán és Diego Vela) is bekerültek a forduló válogatottjába. Mondhatjuk, hogy jó az irány?

- Örülök annak, hogy hárman is jó mutatókkal rendelkeztek a saját posztjukon. Mint minden statisztika, ez is ad valamilyen képet, de amit a mérkőzésen látsz, azt kell ezzel a statisztikával összevetni, és a kettőből együtt lehet levonni a valós következtetést. Vannak nagyon hasznos információk, amiket a statisztikákból megtudunk, de ez nem minden.

- Talán közhely, de mondhatjuk, hogy csak a győzelem hiányzott a Mezőkövesd elleni meccsen?

- A győzelem érzése nagyon sokat lendítene a csapaton. Ezért is szerettem volna nagyon, mert a munka benne volt ebben a meccsben, de a pont az i-re - az hiányzott. Remélem, az MTK ellen felrakjuk.

- Akkor beszéljünk a szerdai meccsről. Ha az MTK előző két meccséből indulunk ki, akkor nyilván nehéz előre megmondani, hogy melyik arcukat mutatják majd. Te milyen MTK-ra számítasz?

- Pont erről beszélgettünk tegnap, hogy melyik MTK-ból készüljünk, amikor a Fradit megverték 2-1-re, vagy amikor kikaptak a Honvédtől 5-0-ra? Nagyon nehéz ez a bajnokság ebből a szempontból is, mert láthatjuk, hogy egyik héten megverik a Fradit, utána kikapnak attól a Honvédtól, amelyiket megver a Mezőkövesd 3-1-re. Nehéz, próbálunk inkább magára az általuk játszott játékrendszerre készülni, hogy ezt milyen tartalommal töltik meg, egyelőre nem lehet tudni.

- Segíthet az nekünk, hogy az MTK hazai pályán, ha nem is ugrik nekünk, de talán támadóbban léphet fel, mint mondjuk legutóbb a Mezőkövesd?

- Nem úgy kezdődött a szombati meccs sem, hogy felállt védelemmel kerültünk volna szembe, a kiállítás után azonban már betömörült a Mezőkövesd. Ezzel minden csapat megküzd, ennek ellenére nekünk nagyon sok helyzetünk volt. Nem tudom, hogy az MTK mit fog csinálni, mi megpróbáljuk majd a saját játékunkat játszani. Látszott, hogy tudunk mi támadni is, amikor nagyon kell.

- A két csapat tabellán elfoglalt helyezése miatt biztos vagyok abban, hogy parázs meccs lesz. Mi lehet döntő a szerdai meccsen?

- Nekünk most minden meccs rangadó, ami következik. Olyan helyzetben vagyunk, hogy szükségünk van a pontokra. Az előző is parázs hangulatú meccs volt, most is erre számítok. Hidegfejű bérgyilkosokra van most szükség, akiknek a szívük forró, de a fejük jéghideg.

- Nikházi Márk eltiltása lejárt, a vírusfertőzésen átesettek felgyógyultak. Van olyan, akire a régebb óta sérültek közül már számíthatsz?

- Nincs. Mint ismert, Dejan Karan, Ternován Patrik és Ugrai Roland hosszabb időre kidőlt. Remélem, hogy a többiek rendben lesznek. 

- Bár még a szerdait sem játszottuk le, szombaton ismét pályára kell lépnünk a bajnokságban. Tudsz már készülni a következő mérkőzésre?

- Egyelőre még nem foglalkozunk a Debrecen elleni meccsel, mert aki túl messzire néz, az orra bukhat.

  • Az MTK - DVTK mérkőzés jegyinformációja ide kattintva olvasható.
  • A mérkőzést egyetlen televízió sem közvetíti, de az m4sport.hu weboldalon élőben is követhető. 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!