Beharangozó 2016. október 25., kedd

„A közös ünneplést a hétvégére tartogatjuk”

A DVTK labdarúgó csapata a Videoton elleni győzelem után, a szezon talán eddigi legjobb, legfordulatosabb mérkőzését játszotta az Újpest ellen. A szombati stadionbúcsúztató mérkőzés előtt azonban még egy másik fontos feladat is vár a játékosokra. Szerdán Salgótarjánban kell kiharcolni a továbbjutást a Magyar Kupában. Elek Ákossal, Lipták Zoltánnal, Novothny Somával és Diego Velával beszélgettünk.

„A közös ünneplést a hétvégére tartogatjuk”


- A semleges szurkolók számára egy rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzés volt a szombati. Milyen volt belülről a meccs?

Novothny Soma: - Változatos találkozó volt az biztos, hiszen mind a két csapat tudott vezetést szerezni, más kérdés, hogy utána egyiknek sem sikerült az előnyt megőrizni. Ahogy a mester is fogalmazott a sajtótájékoztatón, kívülről biztos szórakoztató volt. Belülről azonban egy kissé idegesítőbb, de úgy gondolom az egy pontot is meg kell becsülni, hiszen ez is több, mintha pont nélkül maradtunk volna. Ugyanakkor akár mind a három pontot elhozhattuk volna egy kis szerencsével.  Nagyon jó most a hangulat az öltözőben. Nyilván ha elénk tettek volna egy szerződést a válogatott szünetben, hogy a két meccsen négy pontot szerzünk, azt hiszem majdnem mindenki aláírta volna. Most azonban előre kell tekinteni, hiszen jön két nagyon fontos mérkőzés, amelyekből jó lenne pozitívan kijönni.

Lipták Zoltán: - Nem volt egyszerű mérkőzés, kívülről biztos szórakoztató volt. Nekünk annyira nem volt élvezetes. A négy gól, amit kaptunk, az nagyon sok, ráadásul úgy, hogy ebből kettő-három gól simán elkerülhető lett volna. Ezt mindenképpen ki kell javítanunk szerdáig, hogy több ilyen ne forduljon elő.

A gólomnál későn értem fel a szöglethez, hiszen Bogeszék gyorsan elvégezték. Aztán pont ez lett a szerencsém, ugyanis egy felpattanó labdát a második hullámban érkezve sikerült nagyon jól eltalálnom.

Elek Ákos: - A semleges nézők biztos jól szórakoztak, valóban egy nagyon jó mérkőzés volt sok szempontból. Én abban bíztam, hogy amikor 2-2-nél megszereztük a vezetést és nálunk volt az előny, megnyerjük a találkozót. Sajnos nem így történt és a végén még mi örülhetünk a döntetlennek. Lélektanilag azonban fontos, hogy sikerült kiegyenlítenünk az utolsó percekben. Az utolsó két meccs egyértelműen azt bizonyítja, hogy a csapat most jó úton van. Ezt kell a hétvégén újra megmutatnunk.

Diego Vela: - Egy őrült mérkőzés volt, a nyolc gól egy futballmeccsen nagyon ritka. Harcoltunk egymásért, küzdöttünk egymásért, együtt volt a csapat és bár győzhettünk is volna, úgy gondolom, hogy egy értékes pontot szereztünk az Újpest ellen. A gólom miatt nagyon boldog vagyok. Jól érzem magam a csapatnál, hamar sikerült beilleszkednem és könnyen elfogadtak a társak. Talán mondhatom, hogy egyre jobban megy a játék is.

- Szerdán Salgótarjánban lép pályára a DVTK a Magyar Kupa 7. fordulójában. A kiscsapatok ellen mindig nehéz, vigyázni kell, hiszen mindig előfordul egy-két meglepetés. Hogyan várjátok a meccset?

Lipták Zoltán: - Számomra nagyon érdekes lesz visszamenni, hiszen én Salgótarjánban születtem és ott is kezdtem el focizni. Egy nehéz mérkőzés lesz, mint minden kupameccs, hiszen ők most életük mérkőzésére készülnek. Nem egy rossz csapat. Ismerem az ellenfelet, korábbi NB I.-es, NB II.-es játékosok is vannak a keretben, úgyhogy semmiképpen sem szabad lebecsülni őket és kemény mérkőzésre kell készülnünk.

Diego Vela: - Nem nagyon ismerem a kupaellenfelünket, de már beszélgettünk egymás között az öltözőben a szerdai találkozóról. Ha ugyanúgy együtt leszünk és segítjük egymást, mint az elmúlt két hétvégén, akkor nem lehet gond. 

Elek Ákos: - Csak a továbbjutás elfogadható, ezért minden meg is fogunk tenni.

Novothny Soma: - Egyértelmű célunk Salgótarjánban a továbbjutás, azonban a hírek szerint egyáltalán nem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen bár egy NB III.-ban szereplő csapatról van szó, de erős a keretük, hiszen fel akarnak jutni a másodosztályba. Mi úgy megyünk oda, hogy kötelező a továbbjutás, más eredmény nem is elfogadható.

- Hétvégén a Ferencváros érkezik a Diósgyőri Stadionba. Abba a stadionba, amelyben utoljára lép pályára a DVTK. A diósgyőri szimpatizánsok már az utolsó jegyekért futnak versenyt a hazai szektorokba, így piros-fehér részről garantált a teltház. Ennek tükrében milyen mérkőzés lesz a szombati?

Diego Vela: - Elindultunk egy jó úton az előző két mérkőzésen, hiszen a Videoton ellen nyertünk, az Újpest ellen ikszeltünk, azonban ez nem elég. Nagyon várom a szombati találkozót. Minden egyes pillanatban nagyon kell koncentrálnunk, egy másodpercre sem szabad másra gondolni abban a kilencven percben. Szükségünk van a szurkolók bíztatására, velük együtt legyőzhetjük a Ferencvárost.

Novothny Soma: - Minden futballista gyerekkora óta ilyen mérkőzésekről álmodik, ami most hétvégén fog következni. Mi is halljuk a híreket, hogy szinte biztosan teltház lesz, és tudjuk, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésünk itt, ami önmagában is különleges. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű összecsapás lesz. A közönségünkkel együtt, akik 12. emberként segíteni fognak, úgy érzem, bele tudjuk egymást hajszolni egy óriási győzelembe.

Lipták Zoltán: - Nagyon várjuk már a Ferencváros elleni meccset, az öltözőben is egyre inkább beszédtéma a szombati nap, hiszen teltház lesz. Stadionbúcsúztató, úgyhogy ezt a mérkőzést nem lehet elrontani.

Elek Ákos: - Nagyon jót tesz a csapatnak is belülről az, hogy most már pontokat is tudunk szerezni. Egyre közelebb kerülünk a szurkolókkal is egymáshoz. A Videoton ellen még csak megtapsoltuk egymást, az Újpest ellen már pacsizás is volt, közös éneklés azonban még nem. Azt most hétvégére tartogatjuk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy közösen tudjunk ünnepelni a lefújás után, és így a stadiontól is méltóképpen tudjunk búcsúzni. Én abban bízom, hogy ezt a hetet nem lihegi túl senki, és nyugodt körülmények között tudunk készülni. Az egyik bajnokesélyessel fogunk játszani, biztos kemény meccs lesz, ugyanakkor két hete a másik bajnokesélyessel játszottunk és őket is sikerült itthon megverni.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!