Beharangozó 2016. október 28., péntek

Fontos információk szombatra

Utoljára telik majd meg szombaton a jelenlegi Diósgyőri Stadion. Könnyes szemmel búcsúzunk, ugyanakkor nagy várakozásokkal tekintünk a jövőbe. Összeszedtünk néhány fontos információt a stadionbúcsúztató mérkőzéssel kapcsolatban. Kérjük szurkolóinkat, olvassák el figyelmesen!

Fontos információk szombatra


Minden jegy elkelt

A belépőjegyek a hazai szektorokba már kedden kora délután elfogytak, kérjük szurkolóinkat érvényes belépőjegy nélkül ne induljanak el a stadionhoz.

Találkozzunk öt órakor!

Sok mindent bepótolhat az ember az életben, de ilyen meccset emberöltőként csak egyszer rendeznek. Kérünk mindenkit, hogy fél órával a kezdő sípszó előtt (17 órakor) foglalja el a helyét a lelátón. A kapuk 16 órakor nyílnak ki. 

Emlkéksál, emlékbügre, emlékpóló

Szurkolók generációi örülhettek a DVTK sikereinek a Diósgyőri Stadion lelátóin, ami hamarosan múlttá válik, hogy helyet adjon egy modern arénának. Viszont a régi tribün és a gólyalábas lelátók megmaradnak mindenki szívében, és aki szeretné, emléksálon, emlékbögrén, vagy emlékpólón megörökítve haza is viheti. 

Emléklap

A beléptetéskor minden szurkolónk egy sorszámozott emléklapot kap majd. Kérünk mindenkit, őrizze meg belépőjegyét és az emléklapot, hiszen az új Diósgyőri Stadion megnyitóján szükség lesz majd rá. Az emléklapokat kollégáink adják majd szurkolóink kezébe a beléptető kapuknál.

Drapihitelesítés a mérkőzés előtt

Több szurkolónk jelezte, hogy kihozná a Diósgyőri Stadionba azt a drapit, ami éveken át a keresztül ott lógott a kerítésen, hogy még méltóbb legyen a búcsú. A szombati mérkőzést megelőzően 16 és 17 óra között a DVTK Ajándékbolt diósgyőri üzlete előtt lehet bemutatni azokat a transzparenseket, amelyek egy ideje nem "jártak" a stadionban. A már korábban engedélyezett molinók esetében erre nincs szükség.

A transzparenseket fényképes nyilvántartásba vesszük, szurkolóink a mérkőzésre csak azokat a drapériákat hozhatják be, melyek a jóváhagyott listán szerepelnek, és azokon utólagos módosítás az engedélyeztetés óta nem történt.

Vendéglátás

A mérkőzés előtt és alatt a Diósgyőri Stadionban Borsodi sört és többféle üdítőt, valamint finom falatokat árulunk.

Tikett

A Diósgyőri Stadionban nincs lehetőség készpénzes fizetésre, az ételek, italok árát előre váltott tikettel lehet kiegyenlíteni. A tikettek a stadionon belüli árusító pontoknál szerezhetők be 350 forintos áron, illetve megvásárolhatók a DVTK Ajándékbolt mindkét üzletében.

FONTOS! Bár a tikettek érvényessége 2016 év végéig szól, szurkolóinknak már nem lesz alkalma beváltani azokat. Kérünk mindenkit, hogy a nála lévő tiketteket hozza magával!

Közlekedés

A stadion körnéykén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért Miskolc város vezetése pár hónappal ez előtt úgy döntött, hogy a DVTK hazai mérkőzéseire kilátogatók érvényes belépőjegyük felmutatásával ingyenesen utazhatnak az MVK Zrt. buszain és villamosain, ezúttal 15 óra 30 és 21 óra 30 perc között van erre lehetőség. Kérjük szurkolóinkat amennyiben tehetik, használják a tömegközlekedési eszközöket.

Rendőrségi ellenőrzések

A rendőrség a szombati stadionbúcsúztató helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja. A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják. Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

Sportszerű szurkolás

Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk az MLSZ részéről.

Ne ugorj át a kerítésen!

Sokan érdeklődtek klubunknál, hogy a lefújást követően lesz-e lehetőség bejönni a pályára? Sajnos erre határozott nemmel kell válaszolnunk, hiszen egyrészt másnap a DVTK tartalékcsapata is ezen a gyepszőnyegen fogja játszani bajnoki mérkőzését, másrészt erre a sporttörvény sem ad lehetőséget. A megértést köszönjük!

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!