Beharangozó 2016. december 10., szombat

DVTK - Gyirmót 1-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában Mezőkövesden fogadta a DVTK a Gyirmót csapatát. Az első félidőben Diego Vela hatalmas bombájával a Diósgyőr szerzett vezetést, majd a második játékrészben már nem esett gól. Győzelmével a DVTK teljesítette a minimális tervet, nem kieső helyen vonul téli szünetre. Folytatás 2017 februárjában.

DVTK - Gyirmót 1-0 (1-0)


OTP Bank Liga 19. forduló

Diósgyőri VTK - Gyirmót FC Győr 1-0 (1-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion 1569 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Varga Gábor; Solymosi Péter, Ducsai József).
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Vela, Dausvili, Kitl, Bacsa - Nono, Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gyirmót: Sebők Zs. - Achim, Jancsó, Lengyel D., Présinger - Bori - Filkor, Kiss M., Csiki - Simon An., Sallói. Vezetőedző: Urbányi István.

Csere:  Bacsa helyett Ugrai és Présinger helyett Tóth N. a 78., Achim helyett Novák és Filkor helyett Madarász a 83., Nono helyett Bognár I. a 85., Vela helyett Boros a 90+1. percben.
Sárga lap: Présinger a 61., Bacsa és Sallói a 63., Lipták a 71., Nemes a 90+1., Ugrai és Dausvili a 90+3. percben.
Gólszerző: Vela (1-0) a 16. percben.

 

Kulcspillanatok

16. perc: Kitl bal oldali szögletét tisztázták a védők, a kiapattanó labda a hátul biztosító Diego Vela elé került, aki 28 méterről a kapuba bombázott, 1-0.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: -  Jól futballoztunk az első félidőben és a második játékrész első felében.
Vezetést tudtunk szerezni, azért lett mégis ilyen nehéz a mérkőzés vége, mert nem tudtuk megszerezni a második találatunkat, holott a lehetőségeink megvoltak a gólszerzésre. Kicsit izgalmas lett a vége, egy ilyen "rangadón" előfordul, hogy a vesztésre álló csapat beszorítja a másikat. Kontrolláltuk a mérkőzést, abszolút megérdemeltük a győzelmet. Motivált CSAPAT voltunk, mindenki megtette a magáét a saját posztján, láttam jobb teljesítményeket, mégis a csapat teljesítményét emelem ki. Ha a kupameccset is ideszámolom, akkor a legutóbbi öt mérkőzésből négyet nyertünk, a bajnokság második felében a 6. helyen áll a csapat, lépdelünk fölfelé,a mi örvendetes dolog. Végezetül szeretném megköszönni mindenki munkáját, akik segítettek abban, hogy a csapat kiegyenesedjen a végére.

Urbányi István: - Nagyon izgalmas mérkőzés volt, amiért nagy dicséret illeti a játékosaimat. A nyolc vereség után persze óvatosan kell bánni a jelzőkkel, de ma minden dicséretet és tiszteletet megérdemelnek, mert ilyen helyzetben nehéz ilyen egységesen játszani, és ilyen teljesítményt nyújtani. Kapufákat rúgtunk, ziccereink voltak, a második félidő végén a DVTK-nak sansza sem volt, hogy átjöjjön a félpályán, még a 16-osról sem tudott kijönni. Helyenként jól játszottunk, két veszélyes kontrát vezettünk, a hat játékvezető elnézett egy kezezést a 16-oson belül. A kapufáról kétszer kifelé pattant a labda, ezzel mit tehet az ember? Irigyeljük azt a csapatot, amelyik egy ilyen mérkőzésen ilyen góllal nyerni tud. Nagyon kellemetlen volt Vela lövése, nem Sebőköt hibáztatom, nagyobb baj, hogy előtte a felszabadítás középre ment. Remélhetőleg a játékosok azt a következtetést vonják le, hogy ma sokat tettek a sikerért, de kevés volt, ezért legközelebb még többbet kel tenni. Utálok kikapni, de ha ki kell, akkor inkább ilyen módon. Hosszú és tanulságos időszakon vagyunk túl, ez a Gyirmót FC első szezonja az élvonalban.