Beharangozó 2021. április 15., csütörtök

DVTK - MTK 1:3

Az Extraligában való bennmaradásról döntő, három nyert mérkőzésig tartó párharc negyedik összecsapásán a DVTK női röplabda csapata az MTK Budapest együttesét fogadta. Az első szettet hozták a piros-fehérek, de aztán az MTK nem ismert kegyelmet és 3:1-re megnyerte a mérkőzést, valamint ugyanilyen arányban a párharcot is.

DVTK - MTK 1:3


Női Röplabda Extraliga, rájátszás 7-8. helyért, 4. mérkőzés

DVTK - MTK Budapest 1:3 (24, -23, -14, -18)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szarka János István, Varjasi Melinda.
DVTK: Kundrák 4, Szajkó 11, Kountoura 2, Horton 24, Kiss E. 6, Beddingfield 4. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 8, Sitku 1, Mészáros, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
MTK: Berkó 4, Szerencsés-Miklai 16, Papp O. 12, Vezsenyi 20, Godó, Kilyénfalvi 17. Csere: Szalai A. (liberó), Durst, Dani 1, Lesi, Borsos 1. Vezetőedző: Leiszt Máté. 

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

A párharc végeredménye: 3-1 az MTK javára.

Edzői értékelések

Toma Sándor: - Büszke vagyok a csapatomra, nem vallottunk szégyent egy nehéz szezonban. Sajnálom, hogy hazai környezetben nem tudtunk még egy meccset nyerni. Az MTK könyörtelenül kihasználta a rutintalanságból fakadó hibáinkat, gratulálok nekik. Köszönöm a csapa, a csapat körül dolgozók munkáját, a támogatók segítségét, az egész éves biztatást. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Leiszt Máté: - Hasonló mérkőzés volt, mint az előző, hiszen az első szoros szettet a DVTK nyerte meg. Ez adta meg az alaphangot nekünk a második szettre. Szépen felpörgött a csapat, és bár a DVTK jól küzdött és nagyon szépen mezőnyöztek, onnantól kezdve érvényesíteni tudtuk a fölényünket, és magabiztos győzelmet arattunk.