Beharangozó 2016. szeptember 13., kedd

Csak a továbbjutás elfogadható

A Magyar Kupa idei kiírásának 6. fordulójában az Eger SE vendége lesz a DVTK szerdán délután. A tét a legjobb 64 csapat közé jutás. Belépőjegyek Miskolcon kedden 18 óráig kaphatók, szerdán már csak a helyszínen lesz lehetőség jegyvásárlásra.

Csak a továbbjutás elfogadható


Magyar Kupa 6. forduló

2016. szeptember 14, szerda
15:30 Eger SE - Diósgyőri VTK

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától -, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás 11-es rúgásokkal dől el

Horváth Ferenc: - A Magyar Kupa ezen szakasza speciális abból a szempontból, hogy minden egy mérkőzésen dől el. Egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, de természetesen csak a továbbjutást tartom elfogadhatónak. A pillanatnyilag legerősebb összeállításunkban fogunk pályára lépni. Nagyon sok adósságunk van a szurkolóink felé, ezért én elsősorban azt várom, hogy holnap elkezdünk törleszteni. 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a találkozónak otthont adó Északi Sporttelep befogadó képessége korlátozott, mindössze 1100 fő tekintheti meg a találkozót a helyszínen. A vendégszektorban 100 ülő és 400 állóhely található. Az állóhelyre szóló belépők 600, az ülőhelyre szólók 800 forintba kerülnek.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, lehetőségük szerint elővételben vásárolják meg a belépőiket.

A jegyek Miskolcon kizárólag a DVTK Szinvaparkban található ajándékboltjában kaphatók kedden 18 óráig. Szerdán, már csak a helyszínen lesz lehetőség jegyvásárlásra.

Történelem

Az elmúlt egy évtizedben három alkalommal is találkozott egymással az Eger és a DVTK a Magyar Kupában.

2007. augusztus 28-án, a 32 közé jutásért játszott egymás ellen a két csapat. Pajkos János vezetőedző a Szalma - Farkas N. (Ngam, 46.), Hegedűs, Katona, Elek N. - Sipeki, Huszák, Kállai, Lipusz (Effeyie, 53.) - Simon, Douva (Navarrete, 72.) összeállításban küldte pályára csapatát. Douva, Simon és Sipeki találataival, 3-0-val, akkor könnyedén jutott túl a DVTK az Eger csapatán.

2010. augusztus 18-án a Magyar Kupa 2. fordulójában újra találkoztunk a hevesiekkel. Benczés Miklós formálódó csapata a Radoš - Bihari, Kovács Á., Horváth G., Gohér - Illés, Dobos (Szabó D., 58.) Lippai (Kovács Zs., 83.), Zsivoczky (Demkó, 41.) - Roszel, Bogyó összeállításban lépett pályára és Roszel valamint Dobos góljával a szünetre kétgólos előnyt szedett össze. A lelkes hazaiak azonban Hamar és Romhányi góljaival kiegyenlítettek, majd Káposzta hosszabbításban szerzett góljával a továbbjutást is kivívták.

A szurkolóknak alig több, mint egy évet kellett várniuk a visszavágóra. Fortunának köszönhetően 2011. szeptember 11-én újra Egerbe látogatott a DVTK. Benczés Miklós ezúttal a Radoš - Vadász, Budovinszky (Abdouraman, 91.), Raković, Gohér - Pál Sz., Takács P., Lippai, Arze – Menougong (Gallardo, 72.), Seydi (Tisza, 46.) összeállításnak szavazott bizalmat. A DVTK gólnélküli döntetlent követően tizenegyesekkel (2-4) jutott a legjobb 32 közé.

A DVTK szereplése évről évre a Magyar (Népköztársasági) Kupában.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!