Beharangozó 2021. május 28., péntek

A bronzérem a tét

Bár a párharc első hazai meccsét elvesztette, idegenben javítani tudott a DVTK női labdarúgó csapata, így a harmadik mérkőzés dönt az Astra és a Diósgyőr között bronzérem sorsáról. A találkozót szombaton délután a DVTK Edzőközpontban játsszák a csapatok. A mérkőzés megtekintése ingyenes, viszont a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvány felmutatása után léphetnek be.

A bronzérem a tét

Simple Női Liga 3. helyért 2. mérkőzés

2021. május 29. szombat
17:00 DVTK - Astra-ALEF HFC-Üllő

Vezetőedzői várakozás

- Még egy mérkőzés maradt, egy lépésre állunk a bronzéremtől - nyilatkozta az utolsó diósgyőri fellépésére készülő Fórizs Sándor. - Szombaton hazai pályán játszunk, bízom benne, hogy sok szurkoló kijön és buzdít minket. 2016-ban győztes hazai mérkőzésen mutatkoztam be a DVTK női csapatának kispadján, és öt év után győztesen szeretnék búcsúzni.

Helyszín

A találkozót a DVTK Edzőközpontban játsszák a csapatok. A találkozóra a belépés ingyenes. 

Magyarország Kormánya 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelete lehetővé teszi - többek között - a labdarúgó-mérkőzések látogatását a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók számára.

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy Gyula utca 61.

Csak védettségi igazolvány birtokában

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az edzőközpont területére 18 éven felüliek csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be, a 18 év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérő felügyelete alatt látogathatják a mérkőzéseket.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettségi igazolványt (6 éves kor felett és 18 év alatt személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni a személyi igazolvánnyal, vagy más arcképes személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.

A védettség tényének ellenőrzése a mérkőzés rendezőjének a feladata. Amennyiben ennek a klub nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.

A DVTK Edzőközpont hazai lelátórészének befogadóképessége a női labdarúgó csapat mérkőzésein - a kötelezően kialakítandó sportzóna miatt - 140 fő, ennél több szurkolót a klub nem tud beengedni a mérkőzésre. 

Az első mérkőzésen

Simple Női Liga, harmadik helyért 1. mérkőzés

Diósgyőri VTK - Astra-ALEF HFC-Üllő 1-3 (1-2)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Takács Ákos (Szilágyi Zsolt, Kovács Zoltán)
DVTK: Ádám - Williamson, Nagy M., Palama, Barker - Higgins, Sandu, Voila, Byrne - Vachter, Bradić. Vezetőedző: Fórizs Sándor.
Astra-ALEF HFC-Üllő: Farkas - Rozmis, Gelb, Szakonyi, Vicsek, Sipos, Vidács, Vidovenyecz, Véninger, Erdész, Dikanová. Vezetőedző: Szász Ferenc.

Csere: Szakonyi helyett Kós a 73., Erdész helyett Király B. a 86., Sipos L. helyett Nádudvari a 91. percben. 
Sárga lap: Bradić a 41., Erdész a 61. percben. 
Gólszerző: Sipos L. (0-1) a 20., Byrne (1-1) a 36., Szakonyi (1-2) a 42., Gelb (1-3) a 62. percben.

A második mérkőzésen

Simple Női Liga, harmadik helyért 2. mérkőzés

Astra-ALEF HFC-Üllő - Diósgyőri VTK 2-3 (1-0)

Üllő, Városi Sporttelep, 50 néző. Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Juhász László)
Astra-ALEF HFC-Üllő: Farkas K. - Rozmis, Gelb, Szakonyi, Vicsek, Sipos, Vidács, Vidovenyecz, Véninger, Erdész, Dikanová. Vezetőedző: Szász Ferenc.
DVTK: Ádám A. - Williamson, Nagy M., Palama, Voila - Bradić, Sandu, Vachter, Barker - Higgins, Byrne. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Csere: Dikanová helyett Kós a 40., Nagy M. helyett Horváth L. a 46., Higgins helyett Branyiczki az 58. percben.
Sárga lap: Sipos az 59., Fórizs Sándor a 83. percben.
Gólszerző: Dikanová (1-0) a 3., Szakonyi (2-0, 11-esből) az 56. Barker (2-1) az 59., Vachter (2-2) a 72., Sandu (2-3) 84. percben.