Beharangozó 2021. július 6., kedd

"Több variációt is ki fogunk próbálni"

Szerdán a Békéscsaba ellen játssza Telkiben második nyári felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgó csapata. A találkozó játékideje a két klub megállapodásának értelmében 2x60 perc lesz. Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Több variációt is ki fogunk próbálni"


A Kisvárda elleni győztes mérkőzésen minden mezőnyjátékos 45 percet töltött a pályán, félidőben sorcsere volt. Mi a terv a Békéscsaba ellen?

- A terv most is az, hogy mindenki egy félidőt játszik. Az első meccsen a labdarúgók 45 percnyi játékidőt kaptak, azonban ezt szeretnénk növelni, ezért a békéscsabaiakkal úgy állapodtunk meg, hogy 2x60 percet játszunk egymással - kezdte Kondás Elemér.

Néhányat aludva a szombati találkozóra, kíváncsiak voltunk arra, hogyan látja a DVTK vezetőedzője a mérkőzést és hol tartunk most a felkészülésben.

- Ahogy korábban is mondtam, örülök a győzelemnek, de a felkészülési mérkőzéseken engem nem az eredmény érdekel elsősorban. Ugyanakkor persze, ha pályára lépünk, akkor azt szoktam kérni a labdarúgóktól, hogy ne csak játsszanak, hanem akarjanak nyerni is. Elégedett vagyok a három góllal, mert ez azt jelenti, hogy van a csapatban gól és remélem, hogy ez a bajnoki mérkőzéseken is megmutatkozik majd. A héten is van két felkészülési mérkőzésünk, most a legfőbb cél, hogy a hibákat kijavítsuk, és azokat a játékelemeket gyakoroljuk, amiket szeretnénk majd játszani. Szűk négy hét van még hátra az első bajnoki mérkőzésig. Most is megvannak ugyanazok a kondicionális képességfejlesztő gyakorlatok, amik a felkészülés első két hetében jellemezték az edzéseket, de múlt héten már kiegészültek speciális munkával is, valamint most két hét alatt játszunk négy mérkőzést. A játékosoknak továbbra is össze kell csiszolódni. Az edzőmérkőzéseken több variációt is ki fogunk próbálni, hogy ki kivel, ki mellett tud játszani, és melyik játékos melyik pozícióban tudja a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Utána majd a bajnoki mérkőzéseken meglátjuk, hogy ez hogyan sikerült - folytatta a szakember.

Ha már a variációk szóba kerültek. Milyen Diósgyőrre számíthatnak majd a szurkolók?

- Az a célunk, hogy mi irányítsuk a mérkőzések nagy részét. Természetesen lesz olyan, amikor kicsit alkalmazkodni kell majd az ellenfélhez is, de azt szeretném, ha inkább az ellenfél alkalmazkodna hozzánk. Ehhez az kell, hogy agresszív játékot tudjunk produkálni, rengeteg futással, mert így tudjuk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre - zárta a DVTK vezetőedzője.

Online stream

A találkozó a mérkőzést rendező klub tájékoztatása alapján zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, de a DVTK hivatalos YouTube csatornáján élőben közvetítjük, valamint élő, szöveges közvetítés olvasható a DVTK hivatalos honlapján és Twitter-csatornáján.

A DVTK kerete jelenleg

Kapusok

Bánhegyi Bogdán
Borsos Vilmos
Danilović, Branislav
Póser Dániel

Védők

Bárdos Bence
Bokros Szilárd
Eperjesi Gábor
Hegedűs János
Karan, Dejan
Orosz Donát
Polgár Kristóf
Szatmári Csaba
Szűcs Kornél

Középpályások

Kispál Tamás
Németh Márió
Oláh Bálint
Szeles Tamás
Zsemlye Balázs

Támadók

Hornyák Marcell
Jurek Gábor
Könyves Norbert
Makrai Gábor
Molnár Gábor
Suljić, Asmir
Zsolnai Richárd

A felkészülés programja

2021. június 7., hétfő
A felkészülés kezdete

2021. június 28., hétfő
A felkészülés második szakaszának kezdete

2021. július 3., szombat (DVTK Edzőközpont)
11:00 Diósgyőri VTK  - Kisvárda Master Good 3-2 (1-0)

2021. július 7., szerda (Telki)
17:00 Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK

2021. július 10., szombat (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)
18:00 Újpest FC - Diósgyőri VTK

2021. július 14., szerda (DVTK Stadion)
18:00 Diósgyőri VTK - FC Košice

2021. július 17., szombat (Mezőkövesd, Városi Stadion)
10:30 Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK

2021. július 24., szombat
Debreceni VSC - Diósgyőri VTK

Merkantil Bank Liga 1. forduló

2021. augusztus 1., vasárnap
Aqvital FC Csákvár - Diósgyőri VTK

A bajnokság menetrendje ide kattintva olvasható.