Beharangozó 2021. július 16., péntek

"Mutassa meg mindenki, hogy mire képes"

Mezőkövesden lép pályára a DVTK labdarúgó csapata szombaton délelőtt. Ez lesz a piros-fehérek ötödik nyári felkészülési mérkőzése. A találkozót szurkolók előtt játsszák a csapatok, azaz a diósgyőri drukkerek is megtekinthetik a vendégszektorból. Kondás Elemérrel beszélgettünk.

"Mutassa meg mindenki, hogy mire képes"


Felkészülési mérkőzés

2021. július 17., szombat (Mezőkövesd, Városi Stadion)
10:30 Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK

Korábban már szóba került, hogy a Békéscsaba elleni 2x60 perchez hasonlóan a Mezőkövesd ellen is több játékperc vár a labdarúgókra, elsőként ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy hány perces lesz a szombati meccs?

- Csütörtökön délben beszéltem Pintér Attilával, 2x70 percben egyeztünk meg. Ez a terv jelenleg. Úgy néz ki, hogy lesz annyi hadra fogható játékosunk, hogy két teljes sorral tudunk majd kiállni - kezdte Kondás Elemér

Szerdán Branislav Danilović és Orosz Donát mellett Póser Dániel és Szeles Tamás maradt ki a keretből. Mi a helyzet velük?

- Póser Dani eddig minden mérkőzésen védett, így most egy kicsit pihentettük, ugyanakkor meg szerettük volna nézni Borsos Vilit kezdőként és lehetőséget akartunk adni Bánhegyi Bogdánnak is a felnőtt csapatban. Szeles Tamásnak kicsit fájt a torka, nem érezte magát száz százalékosnak, ezért hagyta ki a szerdai mérkőzést és a csütörtöki tréninget, de bízunk benne, hogy hétvégén tud játszani. Orosz Donát visszatérésére is jó esély van, szerencsére nem tűnik súlyosnak a sérülése, így elképzelhető, hogy ő is kap némi játéklehetőséget. Branislav Danilović továbbra is a rehabilitációját végzi - folytatta a szakember. 

A DVTK szakvezetője is beszélt már erről és a játékosok is megfogalmazták, hogy messze vannak attól, ami frissnek számít. Nem panaszkodott senki a sok edzésre és a sűrű programra?

- Nem (nevet - a szerk.), de semmi értelme nem lenne, mert ennek van itt az ideje és ahhoz, hogy jó állapotban legyünk, erre mindenképpen szükség van. Szerdán is láttunk szép dolgokat, de voltak hibák is szép számmal, utóbbiakat szeretnénk leredukálni, ami pedig jó volt, azt még tovább fejleszteni. Ezek az edzőmérkőzések azért vannak, hogy az aktuális erőállapotának megfelelően mindenki a legjobbját nyújtsa. Ezt kértem a játékosoktól is, hogy mutassa meg mindenki, hogy mire képes. Látni szeretnénk, hogy kire, hogyan lehet számítani - zárta a DVTK vezetőedzője. 

Belépés

A mérkőzés ingyenesen megtekinthető, a DVTK szurkolói számára a Mezőkövesdi Városi Stadion vendégszektora áll rendelkezésre, ugyanakkor 18 év fölött csak védettségi igazolvánnyal látogatható a találkozó, ezért kérjük szurkolóinkat, a belépéskor mutassák fel védettségi és személyi igazolványukat! A 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is szurkolhatnak. A mezőkövesdi stadion kapui 9 óra 30 perckor nyílnak.

Közvetítés

A felkészülési mérkőzésről kizárólag szöveges közvetítés lesz olvasható a DVTK hivatalos honlapján és a Twitter-csatornáján. A két klub a mérkőzés előtt abban állapodott meg, hogy ezúttal egyik csapat YouTube csatornáján sem lesz élőképes közvetítés. 

A DVTK kerete jelenleg

Kapusok

Bánhegyi Bogdán
Borsos Vilmos
Danilović, Branislav
Póser Dániel

Védők

Bárdos Bence
Bokros Szilárd
Eperjesi Gábor
Hegedűs János
Karan, Dejan
Orosz Donát
Polgár Kristóf
Szatmári Csaba
Szűcs Kornél

Középpályások

Kispál Tamás
Németh Márió
Oláh Bálint
Szeles Tamás
Zsemlye Balázs

Támadók

Hornyák Marcell
Jurek Gábor
Könyves Norbert
Makrai Gábor
Molnár Gábor
Suljić, Asmir
Zsolnai Richárd

A felkészülés programja

2021. június 7., hétfő
A felkészülés kezdete

2021. június 28., hétfő
A felkészülés második szakaszának kezdete

2021. július 3., szombat (DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött)
11:00 Diósgyőri VTK  - Kisvárda Master Good 3-2 (1-0)

2021. július 7., szerda (Telki, zárt kapuk mögött)
17:00 Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK 1-4 (0-2)

2021. július 10., szombat (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)
18:00 Újpest FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

2021. július 14., szerda (DVTK Stadion)
18:00 Diósgyőri VTK - FC Košice 2-0 (2-0)

2021. július 17., szombat (Mezőkövesd, Városi Stadion)
10:30 Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK

2021. július 24., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
17:00 Al-Hazem FC - Diósgyőri VTK

Merkantil Bank Liga 1. forduló

2021. augusztus 1., vasárnap
Aqvital FC Csákvár - Diósgyőri VTK

A bajnokság menetrendje ide kattintva olvasható.