Beharangozó 2021. augusztus 7., szombat

"Igazi rangadó vár ránk"

Hétfő este 8 órától hazai pályán is bemutatkozik a DVTK, az ellenfél a szintén feljutásra pályázó Vasas csapata lesz (tv: M4 Sport). A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Igazi rangadó vár ránk"


Rögtön a második fordulóban az egyik legnagyobb rangadó vár a DVTK-ra. Elsőként afelől érdeklődtünk, hogy a sorsolás után örült, sajnálkozott, esetleg egyszerűen csak nyugtázta, hogy a bajnokság ilyen korai szakaszában találkozik a DVTK a Vasassal.

- Nyugtáztam a helyzetet - reagált Kondás Elemér -, hiszen a bajnokság során úgyis mindenkivel játszunk, ráadásul kétszer. Itthon találkozunk először a Vasassal, igazi rangadó vár ránk minden bizonnyal népes közönség előtt, ami feldobja a játékosokat.

A bajnoki rajton idegenben győzött a DVTK a Csákvár vendégeként.

- Az eredmény mindig befolyásolja az alaphangulatot, egy győztes mérkőzés után  könnyebben indul a munka. A három pont birtokban vidámabban dolgoztak a játékosok, annak ellenére, hogy tudjuk, milyen meccsen nyertünk. Kielemeztük a találkozót, tudatában vagyunk, milyen hibákat kell kijavítani. A felkészülés során levetítettük a labdarúgóknak azokat a kulcsjeleneteket, amit jól oldottak meg, és többször is szeretnénk hasonlót látni, valamint azokat is játékelemeket is megmutattuk, amit elrontottak. Hiba lenne a fejünket a homokba dugni, mert ugyan legutóbb győztünk, de mi újabb és újabb sikerekre vágyunk, amihez javulni kell. Felcsúton ízelítőt kaptunk az NB II.-re jellemző játékstílusból, és ennek a tapasztalatnak a birtokában már a második mérkőzésbe is másként megyünk bele.

A nyáron igazolt Könyves Norbert úgy mutatkozott be, ahogy az új csatárnak kell: győztes gólt szerzett.

- Több gólt is szerezhettünk volna, de néha a kivitelezés lett pontatlan, máskor pedig nem vettük észre azokat a megoldásokat, amivel ziccert alakíthattunk volna ki. Könyves Norbert válogatott játékoshoz méltó módon játszott, a gólja mellett rengeteget dolgozott, a csapat egyik legjobbjaként kivette a részét a támadásból és a védekezésből, példát mutatott társainak hozzáállásból.

A hétfő esti találkozó több szempontból más lesz. Mindenekelőtt itthon játszik a DVTK, és a Vasas várhatóan nagyobb játékerőt képvisel a Csákvárnál.

- A rangadók mindig többesélyesek, de nekünk arra kell törekednünk, hogy győztesen zárjuk a mérkőzést. Hazai pályán jobb játszani, de ne feledjük, a keret több tagja még sosem játszott úgy tétmérkőzést a DVTK Stadionban, hogy neki drukkolt a közönség - hívta fel a figyelmet a szirmabesenyői származású szakember. - És még olyan is van, aki egyáltalán nem játszott tétmeccset itt. Ezért a felkészülés során többször edzettünk a stadion gyepén, hogy szokják ők is a körülményeket. És persze mindez rám is igaz, a régi stadionban játszottam, valamint vendégként többször meccseltem is benne, de az újjáépített létesítményben hétfőn állok először a kispad előtt. A sikeres idegenbeli rajtot követően fontos, hogy a saját közönségünk előtt is eredményesen mutatkozzunk be.

Az első fordulóban a Vasas 2-1-re győzött az Ajka ellen Angyalföldön (ellenfelünkről itt lehet bővebben olvasni).

- A mérkőzések előtt minden információt begyűjtünk soros ellenfelünkről, a technikának köszönhetően nincs nehéz dolgunk. Nem csak a Vasas - Ajka mérkőzés felvétele áll rendelkezésre, hanem a találkozó részletes statisztikája is, ami alapján fel tudunk készülni az ellenfélből - avatott be Kondás Elemér. - Az InStat segítségével pontosan ismerjük az ellenfél szögleteit, szabadrúgásait, a rövidpasszos támadásépítést, és azt is, hogyan védekeznek. És azt se felejtsük el, a Vasas kerete tele van egykori válogatott, NB I.-et megjárt játékosokkal, akiknek az erényeit és hiányosságait nem ezen a héten ismertük meg.

A legutóbb  betegség miatt hiányzó Oláh Bálint meggyógyult, a találkozó előtt derül ki, tudja-e vállalni a játékot. A múlt héten rúgás miatt hiányzó Orosz Donát is rendbe jött, pénteken már játszott a DVTK tartalék felkészülési mérkőzésén. Branislav Danilović műtét utáni rehabilitációja jól halad, már elkezdte az egyéni kapusedzéseket, a visszatérése a szezon vége felé várható.

A másik kispad

Kuttor Attila: - Nem szoktam nagyon hosszú ideig egy már lejátszott mérkőzéssel foglalkozni, most sem teszek így, annak ellenére, hogy minden bajnokságban nagyon fontosak az első összecsapások. Megbeszéltük a csapattal az Ajka elleni, győztes mérkőzés tanulságait, viszont előre kell nézni, mindig a következő feladatra kell koncentrálni. Annak kell alárendelni mindent, hogy a lehető legjobban meg lehessen oldani a kitűzött célokat. Sok pozitív tanulsága volt az első fordulóban mutatott teljesítményünknek. Elindultunk egy úton, ezen szeretnénk minél messzebb eljutni. Ennek a megvalósításához az kell, hogy napról napra, mérkőzésről mérkőzésre, de mindig fejlődjünk. Egyébként teljesen mindegy, hogy mikor és kivel játszunk, nem szoktuk latolgatni az adott találkozó előtt az esélyeket, így azt sem, hogy melyik csapat milyen játékerőt képvisel. Nagyon hosszú a bajnokság, harmincnyolc fordulóból áll, mindenkivel játszani kell, így mindegy, hogy melyik meccsünkre, mikor és hol kerül sor. A heti munkát úgy kellett megterveznünk, hogy most éppen hétfő estére kerüljenek a legjobb állapotba a játékosok. Tőlük egyébként mindegyik mérkőzésünk előtt azt kérem, hogy adják ki magukból a maximumot. A Diósgyőr ellen sem fogok mást kérni... Meglátjuk most is, hogy mire lesz elég.