Beharangozó 2021. augusztus 15., vasárnap

Siófok - DVTK 1-1 (0-1)

Újabb pontot szerzett a DVTK idegenben. A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a DVTK Siófokon játszott. Álomszerűen kezdődött a mérkőzés, Bárdos Bence passzát Horváth Zoltán már a 3. percben gólra váltotta. A második félidőben az ellenfél egyenlített, és a hajrában két diósgyőri kapufát is láthatott a több száz fős vendégtábor, de a győztes gól nem született meg az érkező balatoni vihar előtt. A mérkőzés után a videós visszajátszásból kiderült, a lefújás előtti pillanatban Németh Márió teljesen szabályos gólt szerzett, Jurek Gábor lövése pillanatában nem állt lesen, tévesen emelkedett az asszisztens zászlaja.

Siófok - DVTK 1-1 (0-1)


Merkantil Bank Liga 3. forduló

BFC Siófok - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Siófok, Révész Géza utcai stadion, 1000 néző. Játékvezető: Zám Zsolt (Bede Tamás, Ország Péter).
Siófok: Szmola - Polényi G., Jagodics, Varga B., Kiss B. - Szakály A., Medgyesi M. - György N., Horváth M., Szakály D. - Elek B. Vezetőedző: Domján Attila.
DVTK: Póser - Eperjesi, Polgár, Hegedűs J., Bárdos - Kispál, Molnár G., Oláh B., Németh Má. - Könyves, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Kispál helyett Jurek, György N. helyett Cipf és Elek B. helyett Horváth P. mind a 46.,Medgyesi helyett Nikházi és Szakály A. helyett Varjas Z. az 58., Horváth Z. helyett Suljić az 58., Szakály D. helyett Tóth Z. a 84., Molnár G. helyett Hornyák a 86., Könyves helyett Karan a 90.  percben.
Sárga lap: Elek B. a 38., Molnár G. a 81., Polényi G. a 85. percben.
Gólszerző: Horváth Z. (0-1) a 3., Cipf D. a 74. percben.


Kulcspillanatok

3. perc: Németh Márió jobbról élesen lőtte keresztbe a szögletet, a hosszú oldalról Bárdos egyből visszatette a labdát, amit az érkező Horváth Zoltán közelről a hálóba lőtt, 0-1

75. perc: Cipf Dominik lopta jobbról befelé a távolságot, majd a 16-os vonaláról kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-1

Edzői értékelések

Domján Attila: - Hullámvasút volt a mai meccs, bizonyos időszakokra gondolva úgy érzem, örülök, hogy pontot szereztünk, míg a mérkőzés más szakasza alapján nyerhettünk is volna. Pontrúgásból olyan gólt kaptunk, ami nem jött jól, persze egy gól sosem jön jól, de mindig azt mondjuk a játékosoknak, hogy pontrúgásból nem szabad gólt kapni. Erre fel lehet készülni, mégis mindig belecsúszunk ebbe a hibába. A második félidőben nagyon erősen benne volt, hogy három pontot szerzünk. Összességében azt mondom, a helyzetek alapján reális eredmény született.

Kondás Elemér: - A mérkőzés előtt felhívtam a játékosok figyelmét, hogy nem lesz egyszerű a Siófok ellen játszani, sőt nehezebb lesz, mint a Vasas elleni találkozó. Elég korán sikerült megszerezni a vezetést, és megvoltak a helyzeteink, hogy rárúgjuk a második gólt. Ezt nem tudtuk megtenni, pedig ha például Könyves bepasszolja a labdát, akkor Molnár csak a kapussal állt volna szemben. Sajnos elég sokan nem tudtak sérülés miatt velünk utazni, ezért nem tudtam úgy cserélni, ahogy szerettem volna. Az ellenfelünk kiegyenlített, a hajrá pedig küzdelmesre sikeredett, ahol megvoltak lehetőségeink. Kétszer is a kapufát találtuk el, de azért nem adnak pontot. A második gól hiányzott ma a győzelemhez, mert egy góllal nem lehet győzni Siófokon.