Beharangozó 2021. augusztus 14., szombat

"Idegenben is a saját játékunkat kell játszani!"

Két győzelemmel kezdte a bajnokságot a DVTK. A harmadik fordulóban Siófokon játszik Kondás Elemér csapata vasárnap 19 órától. A találkozó előtt a vezetőedzővel beszélgettünk.

"Idegenben is a saját játékunkat kell játszani!"


Lépésről lépésre kell haladni! - fogalmazott a Gólörömben a DVTK vezetőedzője a bajnoki rajt kapcsán. Erre gondolt? - kezdtük a beszélgetést.

- Láttam fejlődést a Csákvár elleni elleni mérkőzéshez képest a Vasas elleni találkozón, de a következő mérkőzésen szeretnénk még tovább fejlődni, nem állhatunk meg félúton, mert van még hová fejlődni - válaszolt Kondás Elemér.

A Vasast mindenki a feljutásra esélyesek közé sorolja, míg a Siófok évek óta az NB II. mezőnyét erősíti.

- A Vasas ellen igazi rangadót játszottunk, élvonalbeli volt az iram, láttunk szép megoldásokat. Az ellenfelünk próbált a szó szoros értelmében játszani, a rengeteg néző nagyszerű hangulatot teremtett, amiért köszönet nekik. Hallom, hogy rengetegen készülnek Siófokra (463 jegy elővételben elfogyott, a helyszínen kinyit a vendégpénztár - a szerk.), mégis más mérkőzés vár ránk. Idegenben is a saját játékunkat kell játszani, természetesen figyelembe véve az ellenfél stílusát. Azon az úton kell tovább haladnunk, amin elindultunk, és tovább kell fejleszteni a játékunkat.

A bajnoki rajtot biztosan mindenki várta, a Vasas elleni rangadóra sem kellett mentálisan felkészíteni a játékosokat. Ilyen szempontból a Siófok elleni mérkőzés lehet az eddigi legnehezebb?

- Mindig a következő mérkőzés a legnehezebb - mosolygott a vezetőedző. - Ha egy edzőnek motiválni kell egy labdarúgót, akkor baj van, mert hiányzik a belső motiváció. A játékos azt csinálja, amit szeret, és ezért még fizetést is kap, mi kell több? A mérkőzésre történő felkészülésben persze fontos szerepet kap a stáb, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy mentálisan és fizikálisan olyan állapotba kerüljön a csapat, ami alapot nyújt az újabb győzelemre.

A Siófok két döntetlennel kezdte a bajnokságot, az első fordulóban hazai pályán gól nélküli mérkőzést játszottak a Soroksárral, legutóbb pedig Ajkáról raboltak pontot.

- A Siófok egy összeszokott csapat, kellemetlen ellenfél - vázolta a szirmabesenyői származású sportszakember. - Nehéz megbontani a masszív védelmüket, de egyéni megoldásokkal, például távoli átlövésekkel ez sem lehetetlen. Ugyanakkor nem szabad ész nélkül támadni, mert a siófokiak jól kontráznak, ezért a megfelelő módon biztosítani kell hátul. Bízom benne, hogy ismét mi szerezzük meg a vezetést, mert akkor könnyebbé válhat a mérkőzés. Nem történik mindig így, de az esély megvan rá.

Asmir Suljić “pihent” a Csákvár ellen, majd a Vasas ellen jól játszott, míg legutóbb Horváth Zoltán nem kapott játéklehetőséget. Várhatjuk tőle ugyanezt Siófokon?

- Szó sem volt pihentetésről, mindketten taktikai okból maradtak ki, úgy ítéltük meg, hogy a Csákvár ellen az egyik, a Vasas ellen a másik összeállításban tudjuk kivívni a győzelmet. Az eredmények alapján mondhatjuk, beigazolódott a döntés. Azért alkotja ennyi játékos a keretet, hogy egyrészt a sérülések se állítsanak megoldhatatlan feladat elé, másrészt így több variációs lehetőséggel rendelkezünk. Egy biztos, mindenki meg tudja mutatni magát a bajnokságban, mindenki megkapja a lehetőséget, de akkor elvárom, hogy éljen is vele.

Az első fordulóban Zsemlye Balázs mutatkozott be az első csapatban, a másodikban Kispál Tamás debütált, a sorminta szerint most Jurek Gábor következik.

- Jurek Gábor tehetséges fiatal, rá is igaz az előbbi mondat, előbb-utóbb mindenkire sor kerül.

A hétfőn sérülés miatt lecserélt játékosok közül az agyrázkódást szenvedett Bokros Szilárdot éjszakára benntartották megfigyelésre a kórházban, de másnap reggel hazatérhetett. Szeles Tamás combhajlító izma szerencsére nem szakadt el, azonnal megkezdte a rehabilitációt, de várhatóan ő sem tud pályára lépni. Szatmári Csaba combfeszítő izmába beletérdeltek, ami miatt vérömleny keletkezett. Meglátjuk, el tud-e utazni a mérkőzésre. A hétfőn is hiányzó Zsolnai Richárd bokájának állapota javul, de de még nincs tökéletes állapotban, Szűcs Kornél betegsége után éppen elkezdte az edzéseket, a szombati indulás előtt dől el, hogy vállalni tudja-e a játékot. Zsemlye Balázs viszont biztosan nem játszik piros lapot követő eltiltása miatt.