Beharangozó 2021. augusztus 18., szerda

DVTK - KTE 1-1 (1-1)

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a KTE szerzett vezetést a mérkőzés elején, amit a DVTK a félidő második részében Könyves Norbert révén egyenlített, de gólban elévülhetetlen érdemeket szerzett Hornyák Marcell is. A második félidőben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de maradt a döntetlen.

DVTK - KTE 1-1 (1-1)


Merkantil Bank Liga 4. forduló

Diósgyőri VTK - Kecskeméti TE HUFBAU 1-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 3270 néző. Játékvezető: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Tőkés Róbert).
DVTK: Póser - Eperjesi, Polgár, Szatmári Cs., Bárdos - Zsemlye, Oláh B. - Könyves, Németh Má., Suljić - Hornyák. Vezetőedző: Kondás Elemér.
KTE: Kersák - Buna, Gál Sz., Belényesi Cs., Szalai G., Grünvald - Tóth D., Marsa, Szalai J. - Szuhodovszki, Puskás Z. Vezetőedző: Szabó István.

Csere: Suljić helyett Horváth Z. a 35., Eperjesi helyett Hegedűs J. a 46., Szalai J. helyett Tóth B. az 53., Puskás Z. helyett Lukács D. a 66., Németh Má. helyett Molnár G. a 67., Marsa helyett Vágó és Szuhodovszki helyett Nagy K. a 76., Hornyák helyett Jurek és Zsemlye helyett Szűcs K. a 83. percben.
Sárga lap: Szuhodovszki a 27., Oláh B. az 57., Tóth D. a 65., Buna a 75., Tóth B. a 89. percben.
Gólszerző: Szalai G. (0-1) 13., Könyves (1-1) a 34. percben.


Kulcspillanatok

13. perc: Vendég oldalszabadrúgás a 16-os bal oldali sarkától 7 méterre. Marsa beadására Szalai Gábor érkezett, és a kapu jobb oldalába fejelt, 0-1

34. perc: Balról Bárdos ívelte keresztbe a labdát, Eperjesi visszafejelte középre, ahol Hornyák pardés mozdulattal, sarokkal tette kapura a labdát, amit Kersák bravúrral védett, a kipattanót Könyves Norbert fejelte egyből a kapuba (a vonal előtt vagy mögötte még Hornyák beleért a biztonság kedvéért) 1-1

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a KTE igazolta jó hírét. Tudtuk, hogy rengeteg magas játékosuk miatt a pontrúgásaik életveszélyesek, erre rögtön az első szabadrúgást mégis megettük. A pontrúgásoknál ki vannak osztva az emberek, mindenki a saját párharcát vívja, aki ügyesebb, erősebb, jobban koncentrál, az tudja elfejelni a labdát. Néha annyi is elég, hogy valaki egy fél fejjel megelőzze a másikat, és máris gólt tud szerezni.
Bátortalanul kezdtük a mérkőzést, de utána a játékosok felvállalták, amit tudnak. Az első félidő első felében rendkívül pontatlanul játszottunk, nem működött a letámadásunk, mert sok labdát elszórtunk, ebből tudott jönni az ellenfél. Emiatt bele kellett nyúlni a csapatba, és lecseréltük Suljićot. Amikor rendeztük a sorokat, kiegyenlítettünk, és a mezőnyben megvoltunk, egyedül a pontrúgásoknál voltak továbbra is gondjaink. Ellenfelünk masszívan és zártan védekezett, kevésszer tudtuk megbontani a védelmüket, amikor sikerült, akkor pedig nem sikerült a beadás. Egy kis higgadtság hiányzott a fontos pillanatokban. Több, a felállt védelem mögé élesen belőtt labdát vártam volna, mert a magas védők ellen az a hatásos módszer. Helyette sokszor felíveltük, ám birkózásban ők voltak a jobbak.
Akár ki is kaphattunk volna, mert Póser több bravúrt mutatott be a vége felé, de milyen érdekes, a végén mégis mi nyerhettünk volna, mert óriási helyzet maradt ki közvetlenül a lefújás előtt.
A legutóbbi két iksz között óriási a különbség. Siófokon a vezetés megszerzése után csak futballozgattunk, az a mérkőzés egyáltalán nem volt számomra elfogadható. A mai döntetlen inkább elfogadható, semmi baj nem lenne, ha legutóbb hazahozzuk mindhárom pontot. Siófokon is lőttünk egy szabályos gólt, de nem adta meg a sors, mert nem tettünk eleget érte, ma viszont többet tettünk a győzelemért.
Zsemlye bokája kifordult, még nem tudjuk, mennyire súlyos a sérülése. Ma is ól játszott, ő is nagyon hiányzott a csapatból Siófokon.
Jelenleg nagyon szoros az mezőny, később majd tisztábban látunk, de úgy tűnik, idén is erős lesz a bajnokság

Szabó István: - Nagyon jól kezdett a csapatom, megszereztük a vezetést, és 20-25 percig jól játszottunk, rárúghattuk volna a második gólt is. Ekkor az történt, amit nem szeretek, próbáltuk megtartani az eredményt, beszorultunk a kapunk elé, és kiegyenlített a DVTK.
A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy bátrabban játszunk, és a számunkra fontos területeteket játsszuk be, ahol a DVTK a támadójátéka miatt talán nem erős. Volt hiányérzetem, de látni kell, helyzet helyzet hátán volt. Összességében igazságos a döntetlen született, lehet, mi közelebb is jártunk a győzelemhez a helyzetek számát tekintve, de a hajrában a DVTK is hatalmas ziccert hagyott ki. Ma este meg kellett elégedni a döntetlennel, de erre maximálisan rászolgáltunk.