Beharangozó 2021. augusztus 17., kedd

"Jobban kell koncentrálni"

Augusztusban hat bajnokit játszik a DVTK, amiből a negyedik most szerdán következik. A KTE elleni mérkőzés előtt Kondás Elemérrel, a DVTK vezetőedzőjével beszélgettünk.

"Jobban kell koncentrálni"


Eddig sem unatkoztak a diósgyőri labdarúgók, de a hétközi forduló miatt most felpörögnek az események. Mire elég a két találkozó közötti 72 óra? - kérdeztük elsőként.

- Amikor vasárnap után szerdán is játszunk, akkor az a legfontosabb, hogy a játékosok minél hamarabb regenerálódjanak - válaszolt Kondás Elemér. - A személyre szabott program összeállításakor figyelembe kell venni, hogy ki hány percet töltött a pályán, ki az, aki könnyebben, ki az, aki nehezebben regenerálódik.
Siófokról hétfő hajnalban értünk haza, majd aznap és másnap is egyet-egyet edzettünk. Először a regenerációra helyeztük a hangsúlyt, kedden viszont már a KTE elleni taktikára fókuszáltunk, de ilyenkor nincs idő sok újdonság gyakorlására. Szerdán 19 órakor kezdődik a mérkőzés, az ilyen napokon minden délelőtt átmozgatjuk az izmokat, úgy szoktam fogalmazni, aktív pihenéssel készülünk az esti találkozóra.

Siófokon egy nyerhető mérkőzés engedett ki a kezéből a DVTK, milyen tanulságot lehet levonni a mérkőzésből? - folytattuk a faggatózást.

- Vasárnap több helyzetet is kialakítottunk, aminek nagyon örültem, ám egy kivételével mindet kihagytuk, ezen mindenképpen javítani kell - adott hangot csalódottságának a diósgyőri sportszakember. - Elég hamar megszereztük a vezetést, utána viszont többet kellett volna tenni az újabb gólért. Ezzel saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A KTE ellen jobban kell koncentrálni, és az egyéni teljesítményekben is javulást várok.

Szinte minden alkalommal elhangzik, hogy hosszú a bajnokság, mindenkire sor kerül.

- Szerdán azok játszanak, akik a legjobb állapotban lesznek, illetve azok lépnek pályára, akik meg tudják bontani az ellenfél védelmét. Ha valaki kimarad, annak nem feltétlenül az az oka, hogy elégedetlen voltam vele legutóbb, hanem vagy nincs olyan állapotban, vagy ezúttal más elgondolással kezdjük a mérkőzést. Ha nem megy, akkor még mindig lehet váltani.

A támadók közül Könyves Norbert és Molnár Gábor után Horváth Zoltán is betalált.

- Biztos voltam benne, hogy Zoli gólt lő, mert a Siófoknak mindig szokott - árulta el a vezetőedző. - Ezért állítottuk a csapatba, góllal hálálta meg a bizalmat. Csak annyi hiányérzetem maradt, hogy még egy kicsit többet kellett volna őt foglalkoztatni a társaknak…

Az újonc KTE három mérkőzésből kettőt megnyerve jól kezdte a bajnokságot.

- Ne feledjük, hogy eddig csak hazai pályán játszottak, de a tíz lőtt góljuk így is figyelemre méltó. Kielemeztük a játékukat, egyértelműen látszik a felvételeken, hogy öt védővel állnak fel, a magas emberek a támadó pontrúgások esetén az ellenfél kapuja előtt is zavart tudnak okozni. Elöl pedig a magas centerük mellett Lukács Dániel gyorsaságában bíznak, aki eddig három meccsen hét gólt szerzett. Meg kell akadályozni, hogy ezeket az erényeket csillogtassák.

Élesedik a harc az U20-as helyért a csapatban. Az első fordulóban Zsemlye Balázs jó teljesítménnyel mutatkozott be, a Vasas ellen Kispál Tamás esett át a tűzkeresztségen, Siófokon pedig Jurek Gáboron látni sem lehetett, hogy életében először játszik a profik között.

- A fiatalok teljesítménye hullámzó, időre van szükségük, hogy megszokják a felnőttfutballt, ezért megnyugtató, hogy több játékos áll rendelkezésre - osztotta meg Kondás Elemér. - Jurek Gábor jól szállt be a szünetben, amit nem feltétlenül várhatunk el egy 17 éves fiataltól, hiszen most játszott először az NB II.-ben. Kétszer veszélyeztette az ellenfél kapuját, először a kapus bravúrral védett, másodszor a kapufáról jött vissza a labda. Szabályos gólt rúgtunk belőle, sajnos az asszisztens nem úgy látta, pedig Németh Márió megérdemelte volna, sokat dolgozott a mérkőzésen érte.

Zsemlye Balázs eltiltása lejár, és egyre többen jelentkeznek edzésre a Siófok ellen sérülés, betegség miatt hiányzók (Bokros Szilárd, Szatmári Csaba, Szeles Tamás, Szűcs Kornél, Zsolnai Richárd) közül is.

- Bízom benne, hogy Zsemlye Balázson kívül is lesznek visszatérők, de majd csak szerda délelőtt derül ki, pontosan kik tudják vállalni a játékot - tette hozzá a vezetőedző.

A másik kispad

- Egy héten belül három meccs vár ránk, amit már az Ajka elleni bajnoki előtt is figyelembe vettünk - mondta Szabó István, a KTE vezetőedzője.  - Igyekeztünk úgy dolgozni, hogy közben egészségesek is maradjunk. Sokat nem pihentünk, a vasárnapi bajnoki után egyből elkezdtük a felkészülést a DVTK ellen a kapott meccsterhelésnek megfelelően több csoportban, illetve kielemeztük az ellenfelet. Szerdán kimondottan a bajnokesélyes otthonába érkezünk, ahol nagyszerű edzői stáb dolgozik. Kondás Elemért nem kell bemutatni senkinek, számtalan nagy sikert ért már el csapataival. Most is nagyon jó és szervezett csapatuk van, de bízom benne, hogy lesz tartásunk, és helyt tudunk állni. Újonc csapatként mi elsősorban a hazai mérkőzéseinkre fektetünk nagy hangsúlyt, prioritást élvez ennek megfelelően a vasárnapi, Csákvár elleni meccsünk, hogy minél több pontot tartsunk otthon. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni Diósgyőrben sem.