Beharangozó 2021. augusztus 26., csütörtök

Szilágyi Sándor vezeti a DVTK - PMFC meccset

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában Szilágyi Sándor vezeti a DVTK - PMFC meccset vasárnap délután, segítői az oldalvonal mellett Becséri Gergely és Aradi József lesznek. A tartalék játékvezető feladatát Szigetvári Márk látja el.

Szilágyi Sándor vezeti a DVTK - PMFC meccset

A Merkantil Bank Liga idei kiírásában a játékvezető munkáját két asszisztens és egy tartalék játékvezető segíti, alapvonali játékvezető és VAR nincs.

A legifjabb Szilágyi Sándor 1984. május 9-én született Debrecenben. Igazi futballcsaládból származik, nagyapja, a legidősebb Szilágyi Sándor a DVSC játékosa volt, majd edzőként vált ismertté. Édesapja, az ifjabbik Szilágyi Sándor játékvezetőként tevékenykedett, 1983 és 1993 között 80 élvonalbeli mérkőzésen fújta a sípot. Partjelzőként szerepelt az 1992-es labdarúgó-Európa-bajnokságon, ahol Puhl Sándor munkáját segítette, de együtt működtek közre a Juventus–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntőn is. A stoplis szögre akasztása után sportvezetőként is szép sikereket ért el ifj. Szilágyi Sándor, ugyanis 2002-től tizenöt éven át a DVSC cégvezetője volt, 2018-ban vonult nyugdíjba.

A focibiro.hu statisztikája szerint eddig 49 mérkőzést vezetett a másodosztályban, ahol összesen 253 sárga és 22 piros lapot osztott ki.

A legifjabb Szilágyi Sándor még nem vezetett tétmérkőzést a DVTK első csapatának, de legutóbb 2021. nyarán a DVTK - FC Košice felkészülési meccsen is ő fújta a sípot, valamint korábban az NB I.-ben alapvonali játékvezetőként már találkozhattunk vele, és több alkalommal vezetett tartalék együttesünk mérkőzésein is. 

Játékvezetők a DVTK mérkőzésein (2021/2022)

Forduló Játékvezető Asszisztens Asszisztens Tartalék játékvezető
1. Derdák Marcell Kiss Balázs Sinkovicz Dániel Molnár Attila
2. Andó-Szabó Sándor Horváth Zoltán Becséri Gergely Takács János
3. Zám Zsolt Bede Tamás Ország Péter Móri Tamás
4. Hanyecz Bence Medovarszki János Tőkés Róbert Takács Tamás
5. Káprály Mihály Baghy Csaba Szilágyi Norbert Németh Ádám
6. Szilágyi Sándor Becséri Gergely Aradi József Szigetvári Márk