Beharangozó 2021. szeptember 12., vasárnap

ETO - DVTK 2-2 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában már a 2. percben hátrányba került a DVTK Győrben. A második félidő is hazai góllal indult, majd Molnár Gábor fejjel szépített, miként Könyves Norbert is fejjel egyenlített. Ezzel kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK.

ETO - DVTK 2-2 (1-0)


Merkantil Bank Liga 7. forduló

WKW ETO FC Győr - Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)

Győr, ETO Park, 500 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Kovács Gábor, Mohos Milán).
ETO: Ruisz - Kovács K., Lipták, Fodor F., Forgács - Toma - Bagi, Vitális - Bacsa, Priskin, Óvári. Vezetőedző: Klausz László.
DVTK: Póser - Polgár, Szatmári Cs., Szűcs K. - Eperjesi, Zsemlye, Molnár G., Oláh B., Bárdos - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Priskin helyett Szimcso a 22., Szűcs K. helyett Zsolnai és Bárdos helyett Bokros a 46., Oláh B. helyett Bertus a 64., Szimcso helyett Berki a 76., Bagi helyett Kiss M. és Óvári helyett Vernes a 80., Molnár G. helyett Hornyák a 88. percben.
Sárga lap: Toma az 59., Szimcso a 70., Eperjesi a 86., Bertus a 87. percben.
Gólszerző: Polgár (1-0, öngól) a 2., Óvári (2-0) a 47., Molnár G. (2-1) a 64., Könyves (2-2) a 71., percben.


Kulcspillanatok

2. perc: Hazai szöglet balról, a beadásba Szűcs Kornél fejelt bele, a labda a kapu torkában tömörülő játékosok között, ráadásul Polgár Kristóf hátán megpattanva jutott a hálóba, 1-0 (A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvébe Polgár Kristőf öngóljaént jegyezték be)

47. perc: Toma beadását Bacsa megcsúsztatta, középen egy diósgyőrit érintve került Óvári Zsolt elé a labda, aki közelről nem hibázott, 2-0

63. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Zsolnai beadását a hosszú oldalon Molnár Gábor a földről, kissé előre hajolva fejelte a kapuba, 2-1

71. perc: Molnár jobb oldali beadását középen Könyves Norbert csúsztatta a kapu jobb oldalába, 2-2

Edzői értékelések

Klausz László: - Igazságos eredmény született. A DVTK végig nyomást gyakorolt ránk. Ellenfelünk jó csapat, jó játékosokból áll, egyes játékelemekből mégis gólokat tudtunk szerezni. Fáj, hogy 2-0-ról 2-2 lett a vége, de az egész csapat tisztességgel helyt állt. Nem ezen a meccsen, hanem az Ajka és a Szentlőrinc elleni találkozón elveszített pontokon kell búslakodni.

Kondás Elemér: - Azt tudtuk, hogy az ETO hazai pályán veszélyes, ezért nehéz mérkőzésre készültünk. Alig kezdtük el a mérkőzést, és a saját magunk dolgát nehezítettük meg, a saját kapunkba fejeltük a labdát az első szögletből. Ezt követően nagy erőket mozgósítottunk, rendszert is váltottunk. A szünet után ismét dekoncentráltan kezdtünk, és újabb gólt kaptunk. Viszont ebből a helyzetből sikerült felállni. Az első félidőben is alakítottunk ki gólhelyzetet, de ekkor még nem sikerült értékesíteni. A második félidőben viszont kétszer is betaláltunk, és meg volt az esélyünk a győzelemre is. A csapat 0-2-ről felállt idegenben, ezért dicséret illeti őket. 
Ugyanakkor hiányérzetem van, mert Győrben hagytunk két pontot. Amikor kiegyenlítettünk, akkor nálunk volt a lélektani előny, ha Zsemlye jól találja el fejjel a labdát öt méterről, akkor a kapus biztosan nem védte volna, és zsebben a mérkőzés. Ez lett volna az igazi csattanó.