Beharangozó 2021. szeptember 14., kedd

Elszántság és minőség

Hét év után játszik ismét hazai pályán a DVTK a Nyíregyháza ellen. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

Elszántság és minőség


A vasárnap esti győri mérkőzést követően szerdán 18 órától ismét bajnokit játszik a DVTK, az ellenfél a Nyíregyháza lesz.

- Vasárnap este játszottunk Győrben, hétfő hajnalban ért haza a csapat. Ilyenkor nagy hangsúlyt kell fektetni a pihenésre, ám fiatalemberek alkotják a csapatot, 72 óra alatt fel tudnak töltődni. Hétfőn regenerációs edzést tartottunk, kedd délután pedig a következő mérkőzésre készültünk, a taktikát gyakoroltuk - tájékoztatott Kondás Elemér.

A folytatásban afelől érdeklődtünk, mi a tanulsága a legutóbbi bajnokinak, és milyen játékelemekre lehet építeni a jövőben is.

- Győrbe jó vendégként érkeztünk, mert két gól formájában ajándékot is vittünk - emlékezett vissza a DVTK vezetőedzője. - A nagy számok törvénye alapján ennyivel többnyire meccset lehet nyerni, de a kapu előtti két szerencsétlen mozdulat miatt ezúttal nem sikerült. Egy barátom úgy értékelte a találkozót, hogy rúgtunk három és fél gólt, mégis 2-2 lett a végeredmény.
Abból viszont tudunk építkezni, hogy gólokat szerzett, és tartást mutatva kétgólos hátrányból állt fel a csapat, valamint az is biztató, hogy rengeteg energiát tudtunk mozgósítani. Kondicionálisan rendben vannak a játékosok, az utolsó percig mentünk, ha még lett volna egy kis idő, akkor be is húzzuk a mérkőzést. A hibák számát viszont a minimálisra kell redukálni.

A bajnokság elején időnként hiányoztak a gólok, azonban a PMFC ellen 3, az ETO ellen 2 gólt szerzett a DVTK, és emellett számtalan helyzetet is kialakított.

- A helyzetek száma nagyjából elfogadható, de ennyi lehetőséggel már három pontot kell szerezni - értékelt. - Az eddigi hét találkozóból döntetlenre adtunk több nyerhető mérkőzést, a győri meccs is közéjük tartozik. Majd akkor leszünk jó csapat, ha meg tudjuk nyerni az ilyen találkozókat.

És elérkezett a szurkolók által évek óta várt Nyíregyháza elleni találkozó. 

- Egykori diósgyőri játékosként pontosan tudom, hogy a Nyíregyháza elleni mérkőzés igazi presztízsmérkőzésnek számít, ahol soha nem számít, melyik csapat hol áll a tabellán. Egy ilyen mérkőzés előtt nem kell a motivációval foglalkozni, minden labdarúgó tisztában van a szurkolók elvárásával.

Mi a Nyíregyháza erénye, ami miatt eddig nem szenvedtek vereséget? És hogyan lehet legyőzni őket - kérdeztük zárásként.

- A szabolcsiak jól kezdték a bajnokságot, az első mérkőzést 0-2-ről nyerték meg, és máskor is a hajrában fordították a saját javukra a találkozót. Eddig ötször győztek, kétszer döntetlent játszottak, éppen itt az ideje, hogy megízleljék a vereség ízét is. Szerdai ellenfelünk jelenleg az élen áll, jó mérkőzésre van kilátás, ám a szemünk előtt csak egy cél, a győzelem lebeg. Ehhez a legutóbbi mérkőzéseken látott elszánt játékot várom most is a csapattól, ami minőségi játékkal párosul - válaszolt Kondás Elemér.

A találkozóról élőképes közvetítést adunk a DVTK YouTube-csatornáján Marosréti Ervin kommentálásával.